Sterk Ajax zet grote stap richting overwintering met winst tegen Besiktas

28 september 2021 20:36

Sterk Ajax zet grote stap richting overwintering met winst tegen Besiktas; image source: Pro Shots

Ajax heeft ook de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League winnend af weten te sluiten. In de Johan Cruijff ArenA werd de Turkse kampioen Besiktas met 2-0 verslagen. Steven Berghuis en Sébastien Haller zorgden voor beide Amsterdamse doelpunten.

Direct vanaf de start kon Ajax druk zetten op de defensie van Besiktas en volgden de mogelijkheden. Al snel leek het een kwestie van tijd te worden tot er daadwerkelijk grote kansen zouden volgen. Het waren echter de Turken die het eerst dicht bij een treffer kwamen, maar zij raakten na tien minuten spelen de paal. Niet veel later volgde er voor Ajax een grote kans voor Antony, waarna enkele minuten daarna Steven Berghuis voor de volkomen verdiende 1-0 wist te zorgen.

Ook daarna was Ajax heer en meester en domineerde het in eigen huis. Nadat onder meer Sébastien Haller, Edson Álvarez en Dusan Tadic de bal niet in het doel kregen, was het vlak voor rust alsnog Haller die voor de 2-0 wist te zorgen. Voor de spits van Ajax was het bovendien een record. Nog nooit wist een speler vijf doelpunten te maken in zijn eerste twee wedstrijden in de Champions League.

Ook in de tweede helft was Ajax veel te sterk voor de Turkse opponent en kreeg het dan ook de eerste kansen. Langzaam kwam Besiktas iets beter in het spel en kwam het er een paar keer gevaarlijk uit. Na ruim een uur spelen dacht Besiktas zelfs te scoren, maar het doelpunt werd vanwege een overtreding op Jurriën Timber afgekeurd.

Ajax kreeg in het vervolg nog enkele mogelijkheden, waarbij invaller David Neres vlak voor tijd nog het dichtst in de buurt van een doelpunt kwam. De Turkse doelman tastte mis op het harde afstandsschot, maar kon desondanks opgelucht ademhalen dat de bal niet in het doel belandde.

De overwinning voor Ajax kwam echter geen moment meer in het gevaar. De ploeg van Erik ten Hag was simpelweg veel te sterk voor Besiktas en won dan ook volkomen terecht met 2-0.