Transparent
Inloggen
Sluiten

Zwaar gehavend Besiktas mag voor Ajax in deze vorm geen enkel probleem zijn

27 september 2021 10:15

Dinsdagavond wacht voor Ajax de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Na de kampioen van Portugal al vernederd te hebben wacht nu een duel tegen Besiktas, de kampioen van Turkije. Besiktas begon de groepsfase met een 1-2 nederlaag tegen Borussia Dortmund en ging afgelopen vrijdag met 2-1 onderuit bij Altay, de verrassende nummer twee van Turkije.

Twee keer eerder speelde Ajax tegen Besiktas in Amsterdam. In het seizoen 1966/1967 kwamen beide ploegen elkaar tegen in de eerste ronde van de Europa Cup 1. Ajax wist dat duel te winnen. In 1993 werd Ajax in de Europa Cup 2 ook gekoppeld aan de Turkse ploeg. Toen werd met 2-1 gewonnen.

De beste prestatie van Besiktas in Europees verband is het bereik van de kwartfinale. Dat lukte in het seizoen 1986/1987 in de Europa Cup 1, in 2002/2003 in de UEFA Cup en in 2016/2017 in de Europa League.

De selectie van Besiktas kent één speler met een verleden bij Ajax. De in Amsterdam geboren Jeremain Lens speelde één seizoen in de jeugdopleiding van Ajax. Met Atiba Hutchinson en Oguzhan Özyakup kent de ploeg bovendien nog twee spelers met een verleden in de Eredivisie. Ook de Knipoog-Kroaat Domagoj Vida speelt tegenwoordig voor Besiktas.




Tags

besiktas gehavend turkije altay atiba domagoj dortmund eredivisie hutchinson jeremain knipoog lens oguzhan ozyakup portugal uefa vernederd vida

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal