Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'Uiteindelijk hebben we het gewoon goed gedaan'

25 september 2021 22:31

In gesprek met ESPN gaf Steven Berghuis aan genoten te hebben van Ajax. "Een 3-0 overwinning tegen een goed verdedigend Groningen, dat weet je van te voren", aldus Berghuis. "We moesten lang geduld hebben. Nu maakten we hem niet in het eerste kwartier. Maar uiteindelijk hebben we het gewoon goed gedaan."

Berghuis had zelf een assist, maar dat hadden er meer kunnen zijn. "Die eerste lijkt heel erg, maar die keeper tikt hem echt minimaal aan. Daardoor ging die bal door de benen van Haller, anders tikt hij hem zo binnen", zo gaf hij aan. "Dan nog die bal op Dusan en ook op Haller, maar dat is niet erg."

De international speelt nu al een paar duels op tien en dat gaat steeds beter lopen. "Ik word natuurlijk goed geholpen door de staf en de trainer, die mij handvaten geeft hoe ik die positie moet invullen. Vooral verdedigend en positioneel", zei hij daarover. "Principes die de nummer tien van Ajax moet hebben in het positiespel en als we de bal niet hebben. Daar is de trainer met mij heel erg mee bezig geweest. Dat probeer je zo snel mogelijk op te pikken en van daaruit jouw spel brengen. Dat is iets uit intuïtie. Het gaat steeds beter naar mate dat je er speelt en daar ben ik niet ontevreden over."




Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis haller tikt espn groningen handvaten intuitie positioneel principes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.282 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn bestuursraad blumenkraft brobbey buitenom chico elsimao ewige feyenoord forbs gaaei gaaie godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mannsverk shogun sosa sparta sutalo taylor villa wingback