Ajax met speels gemak te sterk voor FC Groningen

25 september 2021 21:07

Ajax met speels gemak te sterk voor FC Groningen; image source: Pro Shots

Ajax heeft zaterdagavond met vrij veel gemak weten te winnen van FC Groningen. Het duel in de Johan Cruijff ArenA eindigde in een 3-0 zege. Edson Álvarez, Antony en Noussair Mazraoui zorgden voor de doelpunten.

Direct vanaf het begin was de ploeg weer de bovenliggende partij en kreeg het ook de eerste mogelijkheden. Het duurde even voordat de eerste kansen kwamen. Daley Blind was uit een hoekschop dicht bij een treffer, waarna Dusan Tadic de rebound over het doel kopte.

Gezien het spelbeeld was het echter niet de vraag of Ajax op voorsprong zou komen, maar wanneer. Nadat Sébastien Haller een grote kans miste was het Edson Álvarez die uit een voorzet van Steven Berghuis vlak voor rust raak kopte. Dat was uiteindelijk ook de ruststand.

Vrijwel direct in de tweede helft kreeg Haller opnieuw een enorme kans, maar de spits miste wederom. FC Groningen bleef daardoor in de wedstrijd, maar aan de hoop op een resultaat voor de Groningers kwam al snel een einde. Na bijna een uur spelen schoot Antony op heerlijke wijze de 2-0 tegen de touwen en besliste daarmee de wedstrijd.

Met oog op aanstaande dinsdag, als voor Ajax de thuiswedstrijd tegen Besiktas wacht voor de Champions League, leek Ajax de gashendel flink terug te schroeven en wilde het het duel eenvoudig uitspelen. Dat deed het echter niet zonder nog een keer te scoren. Na een heerlijke pass van Lisandro Martínez zorgde Noussair Mazraoui op knappe wijze voor de 3-0 en de uiteindelijke eindstand.