Transparent
Inloggen
Sluiten

Reeks van drie thuiswedstrijden op rij begint tegen Groningen

23 september 2021 22:34

Ajax mag zich voor gaan bereiden op drie thuiswedstrijden op rij. Zaterdagavond is FC Groningen de eerste tegenstander, de huidige nummer 14 van de Eredivisie. De Trots van het Noorden kent een zeer moeizame start van de competitie. Na in de eerste speelronde in blessuretijd nog gewonnen te hebben, volgden twee gelijke spelen en drie nederlagen. Bovendien kreeg het in de laatste drie wedstrijden liefst vier keer rood.

Voor de Eredivisie speelde Ajax al 54 keer eerder in Amsterdam tegen Groningen en dat is haast een garantie op drie punten, aangezien tot nu toe liefst 42 keer werd gewonnen. Het duel kende 9 keer geen winnaar, terwijl 3 keer FC Groningen wist te verrassen. In het seizoen 1973/1974 werd met 9-0 de grootste overwinning behaald, terwijl vorig seizoen met 3-1 werd gewonnen. De laatste 13 edities werden sowieso allemaal in winst omgezet, terwijl de laatste nederlaag inmiddels al 27 jaar geleden is.

De selectie van FC Groningen kent een hoop spelers met een verleden bij Ajax. Onder meer Peter Leeuwenburg, Damil Dankerlui en Neraysho Kasanwirjo speelden in de jeugdopleiding van Ajax, waarbij Kasanwirjo afgelopen zomer de overstap maakte van Amsterdam naar Groningen. Aan de zijde van Ajax speelden Daley Blind en Dusan Tadic in het verleden voor FC Groningen.




Tags

groningen eredivisie kasanwirjo blind damil dankerlui garantie haast leeuwenburg tadic

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.282 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn bestuursraad blumenkraft brobbey buitenom chico elsimao ewige feyenoord forbs gaaei gaaie godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mannsverk shogun sosa sparta sutalo taylor villa wingback