Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax dendert ook met speels gemak over Fortuna Sittard heen: 0-5

21 september 2021 20:59
Foto: Pro Shots

Ajax dendert ook met speels gemak over Fortuna Sittard heen: 0-5; image source: Pro Shots

Verslaggever: Willy Rooyakkers

Nog in het recente verleden kwam Ajax regelmatig bij Fortuna Sittard in de problemen maar deze keer hadden de Amsterdammers een erg makkelijke avond. In de voormalige regio der mijnwerkers walste de landskampioen kinderlijk eenvoudig over de spartelende Limburgers heen. Steven Berghuis, Noussair Mazraoui en Dusan Tadic zorgden voor een 0-3 ruststand waarna de invallers Mohammed Kudus en Nicolas Tagliafico het karwei even simpel als vakkundig afrondden op 0-5.

Een ideale avond dus voor trainer Erik ten Hag die zijn team weinig energie zag verspelen en weer veel van zijn spelers van speelminuten kon voorzien. Tijdens de warming-up bleek dat Jurriën Timber niet kon spelen waardoor Perr Schuurs het genoegen smaakte tegen zijn oude ploeg in de basis te mogen beginnen. Toch lekker voor zijn vader Lambert en zus Demi die op de tribune hadden plaatsgenomen. Zou Ajax het weer lastig krijgen tegen een tomeloos jagend Fortuna? Nee dus. Ajax was meteen heer en meester en tikte de gastheren werkelijk h-e-l-e-m-a-a-l zoek. De thuisploeg liep als zombies achter de bal aan en leek op ‘een’ Gibraltar dat tegen Spanje of Frankrijk moest aantreden. Al gauw regende het kansen voor Ajax maar vooralsnog kregen Antony en Tadic de bal er maar niet in.
De thuisploeg probeerde ook nog eens op te bouwen en dat gaf het goed druk zettende Ajax nog meer kansen. Na een minuut of tien was het dan toch raak. Het was Steven Berghuis die diep ging, de bal wat gelukkig meekreeg van een tegenstander, en vervolgens koel met een laag schuivertje de verre hoek wist te vinden: 0-1. Halverwege de eerste helft viel er weer een doelpunt. Na een lange aanval was het Sébastien Haller die breed legde waarna Mazraoui met een bekeken schot vanaf zestien meter de rechterhoek wist te vinden: 0-2.
De wedstrijd was hiermee in feite al gelopen want de kans dat Fortuna vandaag twee keer ging scoren was ongeveer, afgerond naar boven, 0.1%. Vlak voor rust dan de derde goal. Ajax kreeg een onterechte ingooi mee, daar tegenover stond dat scheidsrechter Kamphuis erg lankmoedig optrad bij minimaal twee strafschopmomenten en enkele gele kaart waardige overtredingen van Fortuna, waarna Daley Blind uiteindelijk Tadic vond die uit de draai met rechts wist te scoren: 0-3.

In de tweede helft stond Mohammed Kudus aan de aftrap, Berghuis moest voortijdig onder de douche. De invaller speelde nog wat rommelig maar lijkt in ieder geval weer fit, dat is alvast mooi. Na een prima assist van Tadic mocht de Deense Ghanees ook nog de 0-4 binnentikken. Het slotakkoord was echter voor de eveneens ingevallen Nicolas Tagliafico die heerlijk combineerde met Tadic en met links de korte hoek wist te vinden: 0-5.
Ook nu viel Mohammed Daramy weer heerlijk in. De buitenspeler was weer enorm vaardig aan de bal en toonde ook aan over snelheid en overzicht te beschikken. Ajax heeft na zes wedstrijden nu een doelsaldo van +26 en dat is een nieuw record in de Eredivisie. De formatie van Ten Hag verbrak daarmee het oude record van Ajax dat dateerde uit het seizoen 1997-1998.
Discussieer mee op de forums


Tags

fortuna tadic berghuis dendert gemak hag kudus mazraoui speels tagliafico aantreden afrondden aftrap antony binnentikken blind daramy dateerde demi douche eredivisie feite frankrijk gastheren gibraltar haller heer ingooi jagend kamphuis karwei kinderlijk lankmoedig meekreeg mijnwerkers optrad plaatsgenomen rechterhoek rommelig schuivertje schuurs sebastien slotakkoord smaakte spartelende strafschopmomenten tikte timber tomeloos vaardig vakkundig verbrak verspelen walste zettende zombies zus

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aangaande afserveren akpom bergwijn bertjek boerhout branco brobbey chaotisch deadline elsimao farioli gaaei gooijer hato jim jong kaplan kiki kroes leverkussen mislintat rasmussen rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson