Transparent
Inloggen
Sluiten

Nederlaag Ajax in Breda: 4-2 voor NAC

21 september 2003 16:23

Na de CL-nederlaag dinsdag in Italie tegen AC Milan liep Ajax zondagmiddag direct tegen een nieuwe tik aan. De ploeg van Ronald Koeman ging in Breda voor de competitie hard onderuit tegen NAC Breda. De Ajacieden verloren pijnlijk met 4 - 2. Na een 3-0 achterstand in de tweede helft, kwam Ajax in het laatste deel van het duel nog wel terug tot 3-2. Het slotoffensief leidde uiteindelijk echter niet tot de gelijkmaker. Ajax gooide alles open en verloor uiteindelijk met 4-2 via een counter.

Ajax had zondag niets te vertellen in Breda. De thuisploeg troefde de Amsterdammers werkelijk op alle fronten af en aan de zege was dan ook niets af te dingen. De score had voor Ajax zelfs nog veel dramatischer kunnen zijn als Boukhari (verhuurd door Ajax) en met name Elmander wat effectiever waren omgesprongen met de legio kansen die ze van de blunderende defensie van Ajax op een presenteerblaadje kregen. Lobont voorkwam echter een grotere blamage door een aantal goede reddingen.

Voor de technische staf van Ajax moet het extra pijnlijk zijn geweest dat juist twee verhuurde Ajacieden Nourdin Boukhari en Stefano Seedorf het net voor de thuisploeg wisten te vinden en hun oude ploeg ten val brachten. Ze behaalden hun gram nadat ze eerder te horen hadden gekregen dat ze (voorlopig) niet goed genoeg waren voor Ajax. Bouhari opende na 7 minuten te score. Seedorf stelde in blessuretijd de overwinning veilig, nadat Ajax in de slotfase gelukkig via Sikora en Ibrahimovic nog dichtbij kwam.




Tags

nac boukhari seedorf behaalden blamage blunderende bouhari counter dramatischer effectiever elmander fronten gooide gram ibrahimovic koeman legio lobont milan nourdin omgesprongen presenteerblaadje sikora troefde val voorkwam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk mum potter rensch roon sevic sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht