Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'Mooi dat die goal ook echt zo uitkomt'

18 september 2021 22:51

In gesprek met ESPN gaf Steven Berghuis aan te genieten om op tien te spelen. "Als ik mijzelf ontleed als speler ben ik een echte aanvallende middenvelder die mensen aan het werk zet en ook zelf kan scoren. Dat kan heel goed op rechts, maar ook op tien. Daar heb ik toch iets meer bewegingsvrijheid", aldus Berghuis. "Bij die derde goal van Mazraoui kwam ik links in de zestien uit. Dat zou ik als rechtsbuiten minder hebben."

De 2-0 was volgens de aanvaller zo getraind. "Dat hebben we met Michael Reiziger gedaan. We analyseren altijd hoe de tegenstander staat en waar er eventueel iets te halen is", zo gaf hij aan. "De eerste keer koos Dusan er nog voor om het niet te doen. Toen zei ik tegen hem dat het wel echt kon. Het is mooi dat het dan ook echt zo uitkomt."

Berghuis vond niet dat hij over drempels heeft moeten gaan bij Ajax. "Je komt bij een nieuwe club in een team dat al langer bij elkaar is. Je moet dan je draai vinden. Zij moeten aan mij wennen en ik aan hun", zei hij daarover. "De periode bij het Nederlands elftal heeft ook goed gedaan. Ik had drie goede wedstrijden in de benen en ben fysiek ook sterker geworden."




Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis bewegingsvrijheid drempels espn mazraoui michael ontleed reiziger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal