Ajax zorgt na voetbalshow voor monsterscore tegen Cambuur

18 september 2021 21:53

Ajax zorgt na voetbalshow voor monsterscore tegen Cambuur; image source: Pro Shots

Ajax heeft zaterdagavond met zeer grote cijfers Cambuur vernederd. In de Johan Cruijff ArenA werd met liefst 9-0 gewonnen. Het doel kende liefst acht verschillende doelpuntenmakers, een evenaring van een Eredivisie-record.

Het duurde even voordat het duel op gang kwam, maar na een kwartier spelen lag de bal voor het eerst in het net. Jurriën Timber zette zelf de aanval op, kreeg de bal vervolgens weer terug van Steven Berghuis en kon zo voor de 1-0 zorgen. Drie minuten later was het alweer raak toen Berghuis zelf voor de 2-0 zorgde.

Dat de international uitstekend op tien kan spelen had hij de vorige wedstrijden al laten zien en ook nu was hij weer van grote waarde. Berghuis zorgde met een assist namelijk ook voor de 3-0. Dit keer was het Noussair Mazraoui die scoorde, al kreeg hij daarbij wel enige hulp van de Cambuur-defensie omdat Mac-Intosch de bal van richting veranderde.

Het mooiste doelpunt van de avond moest nog volgen. Vlak voor rust zorgde David Neres met een heerlijke volley voor de 4-0 ruststand.

Na rust leek Ajax de teugels een beetje te laten vieren, maar nadat Tadic na een uur spelen de 5-0 maakte toen hij via de doelman van Cambuur de bal in de voeten kreeg werd het tempo flink opgevoerd. Al snel volgden doelpunten van Mohamed Daramy, die nog geen twee minuten in het veld stond, en Sébastien Haller. De spits verbrak daarmee direct een Eredivisie-record. Het was alweer zijn 57ste doelpunt in de Eredivisie zonder een treffer buiten de zestien, zo zocht Opta Sports uit.

Langzaam kwam het besef in het stadion dat er een monsterscore aan zat te komen en de roep om tien goals werd steeds luider. Enkele minuten nadat hij was ingevallen zorgde Danilo voor de 8-0 terwijl Neres met zijn tweede treffer van de avond de negende treffer voor zijn rekening nam. Ryan Gravenberch leek vervolgens voor de 10-0 te zorgen, maar zijn schot belandde op de paal. Niet veel later volgde het eindsignaal.