Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: "Is gewoon genieten op het veld"

15 september 2021 23:54

Steven Berghuis maakte ook in Lissabon indruk. De van Feyenoord overgekomen linkspoot speelde bij afwezigheid van Davy Klaassen weer op tien en bevestigde wederom een echte aanwinst te zijn. "Is gewoon genieten op het veld, zeker op zo'n podium tegen de kampioen van Portugal. Ja, dan geniet je. Niet alleen van mijn goal maar ook van je medespelers. Van een Antony die een fantastische pot speelde en Haller die er vier maakt. En natuurlijk het samenspel."

Over zijn goal: "Het paste precies. Ryan speelde strak in en ik denk dat mijn aanname erg goed was. Hierdoor creëerde ik in feite mijn eigen kans. Je kijkt nog even naar de keeper en besluit dan de korte hoek te kiezen. Natuurlijk was ik blij met mijn goal maar ik denk dat ik daarvoor ook al belangrijk was geweest met assists en kansen creëeren."

Toch kreeg hij soms ook niet de bal, en dat terwijl de aanvallende middenvelder vaak vrij stond. "Soms stond ik erg vrij maar dan moet die bal net lekker vallen. We wisten dat ik vrij zou komen doordat die ene verdedigende middenvelder uitstapte. Je blijft je loopjes en runs maken en uiteindelijk word je beloond."

Wat zegt dit over Ajax in de Champions League dit jaar? "Dit is een goede eerste stap", toonde Berghuis zich nuchter, "Een fantastisch resultaat maar soms laten we de tegenstander ook nog te makkelijk terug in de wedstrijd komen. Ik denk dat het cruciaal was dat die 2-3 werd afgekeurd."




Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis antony creeerde creeeren feite feyenoord geniet haller linkspoot lissabon loopjes nuchter portugal runs samenspel strak uitstapte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal