Transparent
Inloggen
Sluiten

Bevestiging kabinet: volle stadions vanaf 25 september

14 september 2021 19:18
Foto: Pro Shots

Bevestiging kabinet: volle stadions vanaf 25 september; image source: Pro Shots

Het kabinet heeft dinsdagavond bevestigd dat er op korte termijn weer volle stadions mogelijk zijn. Per zaterdag 25 september worden de coronamaatregelen verder versoepelt, waaronder de bezettingsgraad bij sportwedstrijden. Wel dienen alle toeschouwers in het bezit te zijn van een coronabewijs. Coronatesten om toegang te kunnen krijgen blijven voorlopig gratis.

Minister-president Mark Rutte wilde benadrukken dat ook het coronabewijs slechts tijdelijk zal zijn. Rond 1 november zal er nieuw overleg plaats vinden en zal worden besloten of er verdere versoepelingen plaats zullen vinden.
Tags

kabinet coronabewijs bezettingsgraad coronamaatregelen coronatesten minister rutte sportwedstrijden toegang versoepelingen versoepelt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Leuk voor Ajax, de spelers en de supporters die mee willen werken aan deze zieke maatschappij waarbij je een QR code bent.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Och, of je een QR code bent, een BSN-nummer, een AH-bonuskaart-nummer... Ik zou er niet te zwaar aan tillen. Persoonlijk identificeer ik mezelf bijvoorbeeld graag met mijn Ajax Life Clubkaart lidnummer.
+5/-0

2 jaar geleden
"Minister-president Mark Rutte wilde benadrukken dat ook het coronabewijs slechts tijdelijk zal zijn."

Ha! Ze beloven een hoop. Maar goed, genoeg mensen die nog steeds goedgelovig zijn.
+4/-0

2 jaar geleden
Of je het leuk vindt of niet, we leven nog steeds in een tijd waar de Delta variant van het corona-virus zeer besmettelijk is en waar het de kans krijgt om zich heen grijpt. Alle bestaande maatregelen zijn nog steeds om ervoor te zorgen dat de cijfers niet ineens omhoog schieten in het ziekenhuis. Ja, gevaccineerden kunnen ook nog Corona krijgen, maar de opgenomen patiënten in de ziekenhuizen betreffen tegenwoordig ruim 90% ongevaccineerden. Dan kan je wel zeggen: dat is hun eigen risico, maar andere patiënten kunnen niet terecht of krijgen te maken met lange wachttijden voor een behandeling. Het is blijkbaar nodig om mensen een zetje geven (of het iets moeilijker te maken) om genoeg mensen te vaccineren om echt massa-immuniteit te krijgen. Zoals altijd kosten principes geld, tijd of moeite. Dus je kunt testen of, als je kiest voor gemak, vaccineren. Een extra optie is ook mogelijk: wachten tot de maatregelen verder versoepelen. Het is zoals de slogan aangeeft: alleen samen krijgen Corona onder controle. De mensen die tot nu toe van deze verantwoordelijkheid hebben weggedoken en het vaccineren aan anderen hebben overgelaten moeten zich voorlopig laten testen, that’s it.
+5/-2

 
2 jaar geleden
Dit verhaal kon je 1 jaar geleden afsteken.
+3/-4

 
2 jaar geleden
Geef maar aan wat er niet klopt aan mijn verhaal. Ben zeer benieuwd welke maatregelen jij zou invoeren om de ziekenhuiscijfers laag te houden en tegelijkertijd het bedrijfsleven niet te veel te schaden (waaronder de culturele sector, toerisme en de horeca). Ik zie op dit moment nog steeds geen andere optie dan vaccineren, jij wel?
+4/-0

 
2 jaar geleden
Sven ik raad je aan dit rustig te lezen. Ik zou zeggen ga er open in.
Bronnen heb ik ook voor je mocht je wantrouwen hebben.

IFR

De IFR, de Infection Fatality Rate (oftewel het sterftepercentage) is 0,15%. En geen 3,4% zoals men ons in maart 2020 nog probeerde voor te houden. 0,15% (**) is vergelijkbaar met een stevige griep. 99,85% van de geïnfecteerden overleeft. Op dit moment lijkt de IFR, met de minder schadelijke Deltavariant, zelfs zo’n 0,02% te zijn, vergelijkbaar met een stevige verkoudheid. Elke virusmutatie wordt immers milder. Groepsimmuniteit is ook nabij of zelfs al bereikt. En ook de vaccins hebben ouderen geholpen om beter bestand te zijn tegen het virus. Dat die Deltavariant een tandeloze tijger is, weet eenieder die een beetje oplet. Want de ziekenhuisopnamen en sterfgevallen stijgen nauwelijks mee bij meer ‘positieve testen’.

Lockdowns werken niet

Lockdowns hebben vrijwel geen positieve effecten. Maar wel veel negatieve. ‘Besmettingen’ worden nauwelijks voorkomen. Maar de negatieve effecten zijn veel groter. Denk aan overlijdens aan andere oorzaken, zoals kanker, die door de lockdown onder de radar zijn gebleven. Denk aan kinderen die niet naar school mogen. Het midden- en kleinbedrijf dat kapot gaat. En de onderlinge achterdocht die de eenheid in de maatschappij ondermijnt. Lees hier 35 studies die aantonen dat lockdowns niet werken. Of bestudeer het onderzoek van onze bloedeigen Nederlandse ambtenaren, die onze bewindvoerders hebben meegedeeld dat er ‘slechts’ 100.000 levensjaren worden bespaard met lockdowns, maar dat als gevolg daarvan er 620.000 levensjaren verloren gaan. Voorwaar: lockdowns zijn een slecht idee en kosten levens in plaats van dat zij levens redden. Het feit dat alleen BNR als regulier medium hier melding van heeft gemaakt, is dan ook zeer verwonderlijk.

En verder is het helder dat de zogenaamde 'preventieparadox' ook niet bestaat. Want als lockdowns niet werken, zijn zij ook niet preventief. Per definitie niet. 

Als de maatschappij opent, neemt het virus in kracht af

Florida ging open in september 2020. Nog voordat er vaccins waren. Het virus nam fors af in kracht (***). Texas ging daarna ook open. Net als tientallen andere Amerikaanse staten. En de ‘besmettingen’ namen af. Het Verenigd Koninkrijk ging open op 19 juli jl. En het virus neemt nu al fors af in kracht.

PCR: positieve testen zijn geen besmettingen

Grondslag voor de lockdowns wordt gevormd door de stijging van de aantallen ‘besmettingen’. Maar ‘besmettingen’ is niet het juiste woord. Het dient ‘positieve testen’ te zijn. De hoeveelheid ‘vals positieven’ is hoog en wordt door sommigen geschat op 50 tot wel 90%. De uitvinder van de pcr-test zei overigens ooit zelf dat de test ongeschikt is voor een diagnose. En de WHO komt tot de conclusie dat pcr-testen voor asymptomatische mensen niet wenselijk zijn.

De epidemie is voorbij

Sinds mei 2020 al. Dat heeft Van Dissel gezegd. Het gaat uiteindelijk om de ziekenhuisbezetting, de IC-opnamen en de sterfgevallen. En deze waren van oktober 2020 tot en met februari 2021 redelijk hoog, maar niet uitzonderlijk. Daarna nam de bezetting sterk af.

Ventilatie en thuisblijven bij symptomen helpen wél

Asymptomatische mensen kunnen het virus niet (of vrijwel niet) verspreiden, daarom is thuis blijven bij symptomen wél een goede maatregel. En ventilatie helpt echt. Zet een raampje open. En installeer goede ventilatiesystemen in binnenruimten. Naar buiten gaan is het beste wat er is voor de mens. Met juist vrijwel geen kans op besmettingen. Die besmettingen vinden meestal thuis plaats. Alle andere maatregelen hebben verder geen zin. Behalve misschien het verbieden van superspread events waar veel mensen (binnen) samen komen. Maar ook hiervoor, en zeker met de uiterst milde Deltavariant die nu dominant is, geldt dat dit niet meer opgaat. Omdat de groepsimmuniteit eigenlijk al is bereikt. Veel mensen hebben het virus al gehad of zijn voor een groot deel gevaccineerd. Zeker de risicogroepen.

Laat de jeugd feestvieren

Voor de jeugd is het virus vrijwel geheel onschadelijk. Laat de jeugd zoveel mogelijk jeugd zijn door hen met elkaar te laten vertoeven. De jeugd is anderhalf jaar van hun leven ontzegd. Laat de jeugd leven. Als dát niet kan is er iets grondigs mis in de samenleving.

Long covid wordt zwaar overdreven

Nu nog maar weinig mensen sterven aan covid, wordt ‘long covid’ steeds meer een issue. Maar wat blijkt? Long covid bestaat niet of nauwelijks. Alle studies over long covid zijn gebaseerd op mensen die zeggen het te hebben. Dan kom je op heel hoge percentages van mensen met langdurige klachten. Dus: ‘van de 400 mensen die zeggen long covid te hebben geven er 360 aan er na een tijdje nog steeds last van te hebben, dus 90%’. Dat niveau. Het werkelijke percentage dat lijdt aan long covid is circa 1%, zoals bij elk ander virus.

Miljoenen mensen demonstreren tegen de covidmaatregelen

En geen honderden of enkele duizenden, zoals de reguliere media ons willen doen laten geloven. Met name in het VK, Frankrijk en Italië was de opkomst hoog.Wuhanlab

Dat het virus uit het laboratorium kon zijn ontsnapt was voor velen een vergezochte redenatie. Maar de theorie blijkt waarheid te zijn, inmiddels al zo goed als bewezen. En de heer Fauci en onze eigen Marion Koopmans lijken hier een aandeel in te hebben.

1
A-status

Met een IFR van 0,15% verdient het virus geen ‘pandemie A-status’. Maar de Nederlandse regering heeft daar wel altijd naar gehandeld. En op basis daarvan de uiterst ondemocratische spoedwet erdoorheen gejast. Onterecht, zo bleek. Want pas vorige maand is de A-status bekrachtigd door het parlement. De regering heeft daarmee bijna anderhalf jaar onrechtmatig gehandeld.

Vaccin moet vrijwillig zijn

Covidvaccins lijken effectief in het voorkomen van ernstige ziekte, maar het effect op virusverspreiding blijkt relatief laag. Hoe kan een vaccin met deze eigenschappen leiden tot zo veel polarisatie? En belangrijker, wat kunnen we doen om dit te de-escaleren?

Als je nog steeds besmettelijk bent na vaccinatie, kun je ‘de ander’ ook niet beschermen. Dat houdt in dat het wél nut heeft om ‘risicogroepen’ (60-plus en/of zwakke gezondheid) te vaccineren, mits vrijwillig. Voor ieder ander is het nut twijfelachtig en dient het dus al helemaal ‘vrijwillig’ te zijn. Het komt er dus op neer dat elke vaccinatiedwang of -drang geen bestaansrecht heeft. Als iemand de woorden ‘verplicht’ en ’vrijheid’ in één zin gebruikt, is dat geen roep om vrijheid, maar juist om méér overheidscontrole.

De polarisatie speelt hier, maar ook in andere landen, zoals in Frankrijk: 'De gezondheidspas vormt een essentiële aanval, niet alleen op onze vrijheden, maar ook op ons sociaal contract en op het concept zelf van burgerschap zoals dat sinds Rousseau is opgelegd’, schrijft Le Figaro.

1
Vroegtijdige medicatie

Ivermectine werkt. Dat blijkt uit veel wetenschappelijke studies. Onder andere deze longarts is ook overtuigd. Het inzetten van deze medicatie zal vele levens redden. En niet alleen dit medicijn. De Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem komt met een lijst van mogelijke medicijnen die kunnen genezen, maar ook profylactisch kunnen worden ingezet. Dus: ter voorkoming dat je de ziekte krijgt.

WOB

Demissionair minister De Jonge speelt een twijfelachtige rol door WOB-verzoeken naast zich neer te leggen, ook als de rechter heeft besloten dat hij daartoe verplicht is. Een minister die in beroep gaat tegen de ‘Wet Openbaarheid van Bestuur’ is het niet waard ons land te dienen daar hij alle wettelijke plichten aan zijn laars lapt. Moet hij niet opstappen?

16.

Minder IC-opnames dan anders

Onlangs publiceerde Stichting NICE de cijfers over de IC-opnames. In 2020 zijn er minder mensen opgenomen dan in voorgaande jaren. Nu is de ligduur wél langer geweest. Maar deze was uiteindelijk over het gehele jaar toch nog lager dan in de jaren 2013 tot en met 2016.

Er zijn veel meer punten op te noemen. Een recent onderwerp betreft het zogenaamde #Pfizerleak. Pfizer zou wurgcontracten aan de overheid verstrekken met bijvoorbeeld verplichte afname van het vaccin, ook als er werkende medicijnen zouden worden gevonden. En Pfizer accepteert geen enkele aansprakelijkheid als blijkt dat op termijn er veel schade ontstaat juist als gevolg van het vaccin. 
+3/-4

 
2 jaar geleden
Ik vind het een mooie discussie, maar het snelle *knippen en plakken* geeft geen antwoord op mijn vraag. Overigens is er veel sprake van feiten zoeken en daar de verkeerde conclusies aan verbinden. Ik lees dit maar al te vaak. Jij zegt dus alleen risicogroepen vaccineren en voor de rest helemaal open? Long COVID bestaat bijna niet meer? Maatschappij openen en de virus neemt in kracht af? Heb je überhaupt gezien hoe dat in Brazilië ging, daar deden ze precies dit en mochten mensen letterlijk stikken in huis omdat er geen zuurstof meer was in het ziekenhuis. Je moet toch wel een bijzonder geval zijn als je als eindverantwoordelijke het risico wil nemen dat je wil afwachten of het virus zwakker wordt voordat je door de zuurstoftanks raakt. Wat betreft de uitspraken over de VS, misschien moet je dit nog maar lezen: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/in-de-vs-leidt-de-nieuwe-besmettingsgolf-wel-tot-veel-meer-sterfte-ziekenhuizen-stromen-vol~b196ea46/link . Dit gaat notabene over de VS en de regio’s waar mensen niet massaal vaccineren (maar wel de boel open hebben gegooid). Gevolg: veel sterfgevallen, tekort aan zuurstof. Ja, het gaat hier om de “tandeloze tijger” Delta variant. COVID is inmiddels de top 10 binnengetreden van de meest dodelijke pandemieën in historie. We zijn inmiddels toch wel wijzer dan het downplayen als een “griep”? Maargoed, zoals al gebleken is maakt het niet uit welke rapporten jij of ik zullen aanhalen. Wij veranderen allebei niet van mening. Ik wilde echter wel reageren om je te laten weten hoe anderen mensen hiernaar kijken die niet je mening delen en waarom. Over een paar jaar zullen we zien of er echt sprake is van een langdurige tweedeling in de maatschappij. Dat de regering fouten heeft gemaakt staat buiten kijf, ik begrijp dat, het is de eerste keer dat zij hiermee te maken hebben. Het is voor hen ook een leerproces, maar ik geloof niet in complottheorieën dat “hier iets meer achter zit.”
+3/-0

 
2 jaar geleden
Kunt u dat nog een keertje herhalen?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Nope, 1 keer is genoeg en misschien was dat al zonde van mijn tijd.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Sportief je reactie. We komen er niet uit samen, hoeft ook niet.
Stay safe!
+3/-0

 
2 jaar geleden
Precies, zoals dat hoort op een forum. Verschil inzicht hoeft niet te leiden naar boosheid of frustraties.
+5/-0

2 jaar geleden
Mooi dat de heren El Nico en sven1987 elkaar de hand schudden achteraf.
Een meningsverschil is niet het einde van de wereld.
Als volwassenen elkaars mening zeggen en als fans nadien duimen voor een goed resultaat van ons aller Ajax vanavond.
Jammer dat El Nico zich een QR code voelt.
+5/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.211 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen elsimao etv farioli hato henderson inverted janse kaplan kiki kroes linkspoot pasveer quido ramaj rechterpoot rechtspoten rulli sevic sosa sutalo traore tweebenig vojvodina wijndal