Transparent
Inloggen
Sluiten

Tuchtcommissie Poolse bond schorst Kalu Uche ook voor een half jaar

19 september 2003 23:11

Verslaggever: RvN

De tuchtcommissie van de Poolse voetbalbond heeft Kalu Uche een schorsing van een half jaar opgelegd. Wisla Krakau legde de Nigeriaanse rechteraanvaller zelf eerder ook al een schorsing van een half jaar op nadat hij door een staking en het weigeren van spelen voor Wisla Krakau een transfer probeerde af te dwingen. Koeman wilde Uche er erg graag bij hebben, maar dat lukte niet voor het einde van de transfertermijn. Wel hebben beide clubs afgesproken in de winterstop weer te praten over een mogelijke overgang.

Waarom de Poolse bond Uche ook voor een half jaar heeft geschorst wordt uit Poolse media niet geheel duidelijk. Het Nigeriaanse voetbaltijdschrift Kickoffnigeria.com meldt dat de Poolse bond Kalu Uche hard wilde straffen omdat zijn gedrag een slecht voorbeeld zou zijn voor andere voetballers en ze daartegen een daad wilden stellen.

Tegenover hetzelfde voetbalblad wilde de advocaat van Kalu Uche niet ingaan op de uitspraak. Wel liet hij weten dat de zaak inmiddels bij de FIFA loopt en dat de FIFA de Poolse bond om opheldering heeft gevraagd.

Meer op




Tags

uche kalu tuchtcommissie fifa krakau nigeriaanse schorst wisla advocaat daad daartegen kickoffnigeria koeman opheldering rechteraanvaller staking transfertermijn voetbalblad voetbaltijdschrift

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht