Transparent
Inloggen
Sluiten

Twee doelpunten Sébastien Haller maskeren zwakke beurt Ajax in Zwolle: 0-2

11 september 2021 21:09
Foto: Pro Shots

Twee doelpunten Sébastien Haller maskeren zwakke beurt Ajax in Zwolle: 0-2; image source: Pro Shots

Ajax won zaterdagavond ogenschijnlijk makkelijk met 0-2 bij PEC Zwolle. Het vertoonde spel zal een beetje Ajacied echter de nodige zorgen baren. Uiteindelijk was het Sébastien Haller die met twee goals, keurig verdeeld over de twee helften, voor verlichting zorgde. Hij kreeg hierbij wel de nodige hulp van ex-Ajax keeper Kostas Lamprou. Mohamed Daramy maakte tien minuten voor tijd zijn debuut.

Door de (te) late terugkomst van de Argentijnse internationals en blessures van Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg moest trainer Erik ten Hag wat sleutelen aan de opstelling. Gevolg was onder meer dat Devyne Rensch linksback speelde en Steven Berghuis als nummer tien. Het lag vervolgens echter totaal niet aan deze wisselingen dat Ajax er van meet af aan een soort van tenenkrommend potje van maakte. Opvallend was dat vooral Daley Blind aan de bal een uitermate zwakke indruk maakte. Misschien nam hij wat gas terug na al die interlands en de uitwedstrijd bij Sporting Lissabon voor de boeg maar dat was nog geen excuus voor al die zwakke en halfzachte ballen welke van zijn normaal zo gevoelvolle linkervoet afkwamen.

Ook Noussair Mazraoui grossierde in verkeerde aannames, wilde voortzettingen en onzuivere passing. Het was werkelijk waar niet om aan te zien. Het moet gezegd dat PEC de ruimtes klein hield en probeerde tegen te houden waar mogelijk maar wat Ajax aan de bal liet zien was echt onder de maat. PEC had echter niet de power om hier van te profiteren. Bij de gastheren maakte het voormalige Toekomst-talent Daishawn Redan zijn debuut. Jammer dat hij destijds die keuze maakte om naar Engeland te gaan. Voor Ajax, en vooral ook voor zichzelf.
Ondanks het matige spel kwamen de bezoekers toch na een half uur op voorsprong. Na een prima actie van Steven Berghuis, geassisteerd door tussenstation Dusan Tadic, was het Sébastien Halller die als een echte spits bij de eerste paal kwam en behendig de lage voorzet met buitenkantje rechts binnen werkte: 0-1. Lamprou zag er echter niet goed uit, de bal ging door zijn benen.
Dat was het wel voor de rust. Al moest doelman Remko Pasveer echter nog wel een keer in actie komen toen Slobodan Tedic inkopte en de goalie prima overtikte.
Na de pauze werd het er niet beter op. Ajax bleef heel traag opbouwen en verspeelde zelfs een paar keer de bal zodoende op een gevaarlijke plek. Het leverde een kansje op voor Kenneth Paal maar PEC was ook hier weer te zwak om écht toe te slaan. Aan de andere kant bleven de gasten maar plichtmatig breien, er zat geen enkel gif achter. De ingevallen David Neres werd gaandeweg wel wat dreigender waardoor ook Mazraoui meer ruimte kreeg. Dat leverde een prima kans op voor laatstgenoemde maar alleen voor Lamprou verzuimde hij de lange hoek te zoeken waardoor de goalie via de paal kon redden. De daaropvolgende corner werd de kleine keeper echter toch fataal. Hij ging de lucht in maar verloor op fnuikende wijze het duel van Haller die simpel binnen knikte: 0-2.
Het was vervolgens uitspelen geblazen voor een zich op alle fronten sparend Ajax. Zo trok Edson Alvarez met zijn been, keek Tadic moeilijk en ging Blind maar door met bejaardenvoetbal. Mohamed Daramy maakte zijn debuut en gaf in ieder geval blijk van enig talent, zonder daarbij echt iets onderscheidend te kunnen doen. Daarvoor hadden zijn medespelers kennelijk te weinig zin.
Discussieer mee op de forums


Tags

haller pec sebastien lamprou berghuis blind daramy goalie maskeren mazraoui tadic aannames afkwamen alvarez baren bejaardenvoetbal blijk boeg breien buitenkantje daishawn dreigender engeland excuus fataal fnuikende fronten gaandeweg gastheren geassisteerd geblazen gevaarlijke gevoelvolle grossierde hag halfzachte halller inkopte kansje keurig kostas laatstgenoemde linkervoet lissabon lucht meet neres onderscheidend onzuivere opbouwen overtikte passing pasveer pauze plichtmatig potje power redan remko rensch slobodan sparend sporting stekelenburg tedic tenenkrommend tussenstation verlichting verspeelde voortzettingen wisselingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen brobbey chaotisch elsimao farioli godts hato henderson inverted janse jim jong kaplan kiki kroes linkspoot mika mislintat olympiakos rechterpoot sevic skimovic sosa sutalo wijndal