Transparent
Inloggen
Sluiten

Interland Argentinië gestaakt vanwege overtreden coronaregels

5 september 2021 23:03
Foto: Pro Shots

Interland Argentinië gestaakt vanwege overtreden coronaregels; image source: Pro Shots

Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez zijn zondag getuige geweest van een vrij bizarre interland. Na enkele minuten spelen werd de interland tegen Brazilië stilgelegd door de Braziliaanse gezondheidsautoriteiten omdat meerdere spelers van Argentinië zich niet aan de coronaregels gehouden hadden. Een viertal Argentijnen spelen in Engeland en zouden volgens de Braziliaanse regels veertien dagen in quarantaine moeten. Hier hielden zij zich echter niet aan, ondanks dat dit voor de wedstrijd nog werd opgedragen. Om die reden werd besloten de wedstrijd te staken.

Tagliafico zat tijdens de wedstrijd op de bank, terwijl Martínez buiten de wedstrijdselectie werd gelaten. Van het viertal dat in quarantaine had moeten gaan, stonden drie spelers in de basis. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond heeft in een reactie al laten weten dat het aan de FIFA is wat er met de wedstrijd gaat gebeuren. De selectie van Brazilië kent vanwege de coronaregels in het land geen spelers die actief zijn in Engeland.




Tags

coronaregels argentinie engeland martinez overtreden quarantaine tagliafico fifa gezondheidsautoriteiten staken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Altijd een grote poppenkast daar in Argentinie en Brazilie. Van de Fifa en Conmebol mochten die 4 spelers gewoon spelen maar van de Braziliaanse autoriteiten niet. Het lijkt me dat je de instructies van de lokale autoriteiten moet opvolgen, of je het ermee eens bent of niet. Ben benieuwd of deze wedstrijd alsnog gespeeld gaat worden maar denk dat er er een winnaar en verliezer aangewezen zal worden. De vraag is dan wie?
+3/-0

 
2 jaar geleden
Dat laatste zullen ze niet aandurven. Ik denk dat de wedstrijd op neutraal terrein gespeeld zal worden; in Qatar ofzo.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Dat zou inderdaad kunnen, de vraag is alleen of ze ergens een gaatje kunnen prikken. De kalender zit al bomvol. Wordt lastig denk ik.

Wat ik van een paar Argentijnen heb gehoord is dat ze (Argentinie met wie?) voor de wedstrijd nog een discussie hadden over die 4 spelers met tussenkomst van de Conmebol en die zei dat de 4 gewoon konden spelen. De vraag is of dat verhaal klopt en waarom de lokale autoriteiten dan ineens die 4 van het veld halen. Waarschijnlijk geen overleg geweest en er zullen vast her en der wat dingen niet kloppen over wat iedereen hierover heeft verklaard :-)
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Het rare vind ik dat ze dan alleen de 4 van het veld proberen te halen, terwijl die 4 al dagen contact hebben met de rest van de selectie en met buitenstaanders.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik dacht dat Nico en Lisandro niet mochten gaan van Ajax? Zo komen die jongens toch nooit aan rust toe. Hopelijk zijn ze inmiddels al weer gearriveerd in Amsterdam.
+2/-0

 
Vrijdagnacht (01:30u Nederlandse tijd) spelen ze nog een interland, dus ze zullen zaterdag pas weer terug zijn.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Nee. het werd ontraden, maar spelers hebben nog steeds back-up van de FIFA om te gaan.

In het geval van die 4 argentijnse spelers die hadden gewoon beter de regels moeten lezen. In het slechtste geval mogen ze 2 weken in Brazilië blijven en dan nog eens 10 dagen in een hotel in de UK.

Of ze worden meteen het land uitgezet en dan nog eens 10 dagen in een hotel.

EDIT: het land dus uitgezet. Zie dailymail. Nu gaan ze 10 dagen in Kroatie "trainen" ipv in een hotel in de UK. Kroatie staat niet op de "red list" daar.
+1/-0

2 jaar geleden
We leven echt in een waanzin wereld. Voetballers moeten 14 dagen in quarantaine maar op het veld juichen en omhelzen ze elkaar naar hartenlust terwijl op de tribunes toeschouwers zitten met een (nog altijd) niet werkend mondkapje. Oh ja zeggen de criticasters.. ze zijn ingeënt en worden met een (NIET als diagnose bedoelde) PCR test ..getest (op wat? afval dat ieder mens in zich heeft net als een (positief geteste) papaja?) en maar lekker mee doen met die onzinnige testsamenleving... waarom deed men dit niet 2 jaar geleden? Tuberculose is de MEEST besmettelijke en dodelijke ziekte ter wereld (volgens de WHO)..maar voor cojona, met een 99.5% overlevingskans, wordt de wereld gesloten en mogen alleen de geïnjecteerde dingen doen (terwijl daar juist ook velen zgn besmettingen zijn/worden vastgesteld). Alice zou jaloers zijn op deze wereld, vele malen gekker en krankzinniger dan haar wonderland. .... nuff said
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht