Transparent
Inloggen
Sluiten

Marc Overmars: 'Ik zie het niet snel gebeuren dat André Onana zijn contract nog verlengt'

3 september 2021 19:21 - Ajax TV
Foto: Pro Shots

Marc Overmars: "Ik zie het niet snel gebeuren dat André Onana zijn contract nog verlengt"; image source: Pro Shots

Directeur Voetbalzaken Marc Overmars rekent er niet op dat André Onana zijn contract bij Ajax nog gaat verlengen. Dat geeft hij aan tegenover Ajax TV. "Je weet het nooit in het voetbal, maar zoals ik het nu zie, zie ik dat niet snel gebeuren", aldus Overmars. "Het kan zijn dat hij in de winter nog vertrekt, maar dat moet wel een fatsoenlijk bedrag opleveren. Het moet wel van twee kanten uit gaan. Als het bedrag niet voldoende is, dan maar in juli voor niets."

Overmars gaf ook uitleg waarom Onana bij Jong Ajax moet aansluiten. "We hebben lang geprobeerd om het contract te verlengen, dat lukte niet. We hebben afgelopen window de ruimte gegeven om een transfer te maken, dat lukte ook niet. Als club moeten wij ook verder", zo geeft hij aan. "We hebben twee keepers aangetrokken. Jay Gorter, een talent die we proberen in de toekomst in Ajax 1 te zetten en Remko Pasveer voor de korte termijn. Als club moeten we verder en dan kunnen we niet wachten op, in dit geval, André."
Discussieer mee op de forums


Tags

overmars onana gorter jay jong pasveer remko window

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
https://m.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=393333link

Zoals ik al zei: lijkt erop dat Ajax probeert er nog een contractverlenging uit te slepen. Overmars is niet optimistisch (strategie), maar ze gaan toch het gesprek aan. Uiteindelijk zal Onana ook snappen dat hij beter wedstrijdfit door de voordeur kan vertrekken.

Optrainen bij Jong Ajax tot November, ondertussen verlengen, gelimiteerde transfersom in het contract, half jaar spelen in Ajax 1 en volgende zomer voor weinig naar Inter.

Hij heeft nu dus de keuze: positief en fit vertrekken zonder tekenpremie, of vanaf November nóg een half jaar niet spelen en een mooie bonus pakken. Zijn keuze zal veel zeggen over zijn karakter.
+3/-1

2 maanden geleden
Ajax moet zakelijk denken.
Onana is de beste keeper die ze hebben.
In het belang van Ajax dient hij opgesteld te worden als hij fit verklaard is.
Het is ook in zijn belang om goed te presteren juist om eventuele twijfel bij gegadigden weg te nemen. Mocht hij goed presteren in de eerste seizoenhelft kan het zelfs zijn dat, Inter wordt genoemd, hem dan al wil hebben in plaats van te wachten tot de komende zomer. Ajax kan dan in ieder geval nog enkele miljoenen vangen.
Dat Onana nu nog zijn contract gaat verlengen is zeer onaannemelijk gezien de geschiedenis.
+2/-2

 
2 maanden geleden
Ajax heeft zich altijd netjes en zakelijk naar Onana opgesteld. Dat is precies de reden waarom Ajax Onana juist buiten de selectie moet houden. Ajax heeft zich keurig opgesteld, ook zelfs wanneer Onana Ajax schade heeft doen oplopen door niet goed te kijken welke pillen hij innam toen hij zich niet zo lekker voelde. Het betekende voor Ajax dat ze een onervaren keeper moesten opstellen in een Europees toernooi, wat ze uiteindelijk de kop hebben gekost. Maar Ajax heeft zakelijk meerdere spelers en meerdere belangen. Wat voor signaal geef je af door zo’n ondankbare speler te belonen met een basisplaats terwijl hij zo gratis de deur uit kan lopen (en dat gaat hij doen). Dan zullen andere Ajax-spelers precies hetzelfde trucje uithalen, terwijl Ajax het juist moet hebben van het opleiden en verkopen van spelers.
+4/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zie het ook niet gebeuren. Gepasseerd station lijkt mij.
+3/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Wanneer Onana iets in zijn donder heeft dan gaat hij voor zijn beschermheer Ajax! Anders gaat hij maar onaneren !🥴
+2/-1Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.720 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez antony berghuis blind bloed cdc contagion corona coronavirus cov covid cowan disease donvito dortmund fier gravenberch haaland haller jcdebest jeroene johanweethetbeter koen kudus macht martinez mazraoui pcr timber wef