Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wint ook van Vitesse met grote cijfers

29 augustus 2021 16:25
Foto: Pro Shots

Ajax wint ook van Vitesse met grote cijfers; image source: Pro Shots

Ajax heeft ook de tweede thuiswedstrijd in de competitie met grote cijfers gewonnen. Met 5-0 werd Vitesse in de Johan Cruijff ArenA kansloos gelaten. Antony, Edson Álvarez, Ryan Gravenberch en Davy Klaassen scoorden, terwijl de Arnhemmers de bal ook in eigen doel werkten.

Voor het eerst dit seizoen stond Antony in de basis. Dat vertrouwen betaalde hij op perfecte wijze uit, want na vijf minuten spelen had hij de 1-0 al in het doel liggen. Antony was in de openingsfase de absolute ster op het veld en was een grote plaag voor verdediging van Vitesse.

Ajax was heer en meester, maar het duurde tot de 30ste minuut voor de tweede treffer een feit was. De inzet van Edson Álvarez werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar de VAR greep in en het doelpunt werd toch goedgekeurd. Diezelfde VAR bleek enkele minuten later even naar de wc toen een spijkerharde overtreding van Bazoer niet met rood werd gestraft.

Vlak voor rust liet Álvarez zich nogmaals zien. Een heerlijk schot belandde op de lat, waarna Ryan Gravenberch voor de 3-0 ruststand zorgde.

Ook in de tweede helft bleef Ajax aandringen. Antony raakte de paal, waarna het na een uur spelen weer raak was. Vitesse-verdediger Hajek verlengde een inzet van Haller en werkte de bal in eigen doel.

Niet veel later zorgde Davy Klaassen ook voor de 5-0. Dat bleek ook uiteindelijk de eindstand, mede omdat Sébastien Haller een enorme kans op een treffer miste.




Tags

vitesse antony alvarez gravenberch haller var aandringen arena arnhemmers bazoer hajek heer openingsfase plaag sebastien spijkerharde ster

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte bergwijn boomen bravo brobbey elsimao eredivisie eriksen gorter henderson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli setford sevic shogun sosa sutalo ton verrips volendam