Transparent
Inloggen
Sluiten

Competitiewedstrijden tegen Vitesse eindigden in Amsterdam nog nooit gelijk

27 augustus 2021 23:00

Ajax sluit het eerste blok aan wedstrijden zondagmiddag af met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. De Arnhemmers zorgden donderdagavond nog voor een stunt door in de voorrondes van de Europa League te winnen van Anderlecht en zich op die manier te kwalificeren voor de groepsfase van de Conference League. Met een moeizame overwinning tegen PEC Zwolle en een kansloze nederlaag tegen Willem II begon Vitesse echter zwak aan de competitie.

Vitesse kwam inmiddels al 35 keer eerder naar Amsterdam voor de Eredivisie. Opmerkelijk is dat dat duel nooit in een gelijkspel eindigde. Ajax won 29 keer, Vitesse was 6 keer te sterk. Lange tijd stond de editie van het seizoen 1971/1972 in de recordboeken, want de 12-1 zege van Ajax was tot vorig seizoen de grootste overwinning ooit in de Eredivisie. Dat werd vorig seizoen echter uit de recordboeken gespeeld na de 0-13 zege tegen VVV-Venlo. Vorig seizoen werd na een moeizame wedstrijd met 2-1 gewonnen van Vitesse.

De selectie van Vitesse kent meerdere spelers met een verleden bij Ajax. Aanvoerder Danilo Doekhi is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, net zoals reservedoelman Daan Reiziger. Hij maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap naar Vitesse. Oussame Tanane speelde ook ruim een jaar in de jeugdopleiding van Ajax, maar werd uiteindelijk weggestuurd. Riechedly Bazoer kwam uiteindelijk wel tot de A-selectie en hij kwam tot 71 officiële wedstrijden. Met Zakaria Labyad en Remko Pasveer kent de selectie van Ajax ook twee spelers met een verleden bij Vitesse. Pasveer was vorig seizoen nog de aanvoerder van de Arnhemmers.




Discussieer mee op de forums


Tags

vitesse arnhemmers eredivisie pasveer recordboeken anderlecht bazoer conference daan danilo doekhi editie labyad opmerkelijk oussame pec reiziger remko reservedoelman riechedly tanane vvv

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa sutalo zucht