Transparent
Inloggen
Sluiten

'Kabinet scherpt maatregelen aan en wil staantribunes sluiten'

23 augustus 2021 14:37 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Kabinet scherpt maatregelen aan en wil staantribunes sluiten"; image source: Pro Shots

Het kabinet wil de maatregelen in de voetbalstadions gaan aanscherpen. Dat liet minister Hugo de Jonge maandag weten tegenover het Algemeen Dagblad. Volgens de minister moeten staantribunes dicht en moeten seizoenkaarthouders nog beter verspreid worden in de stadions. Dinsdag gaan de burgemeesters in overleg met de profclubs. "Dat hossen op een kluitje moet afgelopen zijn", aldus De Jonge.

De Jonge zag afgelopen weekend wel al verbetering. "De spreiding van publiek in stadions was echt beter. De toegangsbewijzen werden goed gecontroleerd", zo geeft hij aan. "Maar je zag ook in een aantal vakken dat hossen op een kluitje soms toch echt voorkwam. En dat moeten we echt niet doen, zover zijn we nog niet."

Meer op AD.nl
Tags

kabinet staantribunes hossen kluitje minister scherpt aanscherpen gecontroleerd spreiding toegangsbewijzen vakken voetbalstadions voorkwam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden (gewijzigd)
Alleen maar omdat Hugo vanuit een staantribune werd uitgescholden. Echt zo'n etterbak die thuis helemaal niks te vertellen heeft.

1,5 jaar is ons volgehouden dat vaccineren de uitweg naar het 'oude normaal' was. Iedereen in een stadion is gevaccineerd. En nu mogen we niet juichen of hossen bij een doelpunt? Pleur op.
+9/-5

 
11 maanden geleden
Eerst de 3e, 4e en 5e prik, dan mag je weer juichen en schreeuwen.
+3/-2

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Ik prik maar 1 ding, en dat is geen experimenteel "vacine"
+5/-2

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
De gevaccineerden zullen zich straks behoorlijk genaaid voelen, maar maakt u geen zorgen. De overheid zal zeggen dat het allemaal aan die rare ongevaccineerde wappies ligt, en het gros van het volk zal het nog geloven ook.

Dus lekker naar de wappies wijzen, en vooral niet kijken naar hoe de overheid u al jarenlang aan het naaien is. Wappies belachelijk maken is natuurlijk makkelijker. Stel je voor dat we die lui in Den Haag eens ter verantwoording roepen. Dat is wat. Dat kan echt niet, hoor. Want straks ben je niet alleen een complotgekkie als je wat van de overheid zegt, je bent ook nog een terrorist. Dat gaat nog wel komen.
+4/-4

 
11 maanden geleden
Ach iedereen moet zelf weten of die mee doet aan dit experiment. Dat het door je strot geduwd word je wel duidelijk, jammer dat er nu behoorlijk gediscrimineerd word alleen nu hoor je de media niet. Het gaat immers niet over een kleurtje of geaardheid maar over een keuze die mensen maken.
+2/-2

11 maanden geleden
Zo klaar met Hugo.
+7/-4

11 maanden geleden
Hugo moet wat, de cultuur en evenementensector zagen aan zijn poten. Amper besmettingen in stadions en ze willen bovengenoemde sectoren niet open gooien dus wat doe je dan,het voetbal aanpakken.
Hugo vind het heerlijk deze aandacht.
Maarre ze zijn demissionair, wel bijzonder al deze regeltjes die ze er door drukken.
+7/-3

 
11 maanden geleden
Een klein lesje in staatsrecht:

Als een kabinet of minister ontslag heeft gevraagd aan de Koning(in), maar dit ontslag nog niet is verleend, noemen we dat demissionair. Het ontslag van een zittend kabinet wordt pas verleend als er een nieuw kabinet is gevormd.

Dat is niet alleen in de tijd van Hugo zo, dat is altijd al zo geweest.
+4/-0

 
11 maanden geleden
Men mag geen grote beslissingen nemen, demissionair. Ik zie niets anders gebeuren.
+6/-3

 
11 maanden geleden
Begin dit jaar grapte Rutte nog dat ze meer macht zouden hebben na het vallen van het kabinet.
+4/-1

 
11 maanden geleden
Ze mogen absoluut grote beslissingen nemen, zolang dat maar binnen de lopende zaken valt.

En Covid liep al op het moment dat het kabinet demissionair werd.
+3/-1

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Nou, komt dat even goed uit. Sorry hoor, maar ik begrijp niet hoe je die lui na alle gekkigheid op wat voor manier dan ook nog kunt verdedigen. Een pluspunt is dat ze hier nog (!) niet zo gestoord zijn in vergelijking met die lui die de macht in Australië hebben, maar dat is het dan ook wel.
+4/-2

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Juist.

Dat verbaasd me ook niets.

Dan heb je de uiteenzetting van Twynestar in dat andere topic van je nog niet gelezen.

En als "gekkigheid" een criterium is, dan ben ik dolblij dat het land niet geregeld wordt door anarchisten.
+1/-5

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Maar ik maak me ook bijzonder weinig zorgen om de anarchisten in Nederland hoor.

Als Sociaal Media gekoppeld zou zijn aan ieders DigiD en iedereen gewoon 1 account zou hebben (al dan niet anoniem) zou blijken het clubje héél klein is.
+1/-3

 
11 maanden geleden
Weet ik. Mensen die niet te veel bemoeienis van de overheid willen zijn zwaar in de minderheid. Dus het worden nog leuke tijden met een elite die totaal los is geslagen en mensen die dingen als vrijheid van meningsuiting belangrijk vinden... not.
+4/-1

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Vrijheid is iets heel anders dan inmenging van de overheid.

En vrijheid van meningsuiting is iets anders dan maar lukraak kunnen zeggen wat jij persoonlijk vindt. Behalve de overheid is er ook nog iets als sociale controle en correctie. En gelukkig maar.
+1/-4

 
11 maanden geleden
Ik denk dat jij heel veel spijt zult krijgen van hoe fanatiek je die lui in Den Haag nu zit te verdedigen. Maar dan is het waarschijnlijk al lang te laat.

Pak een geschiedenisboek. Dan kun je lezen wat er kan gebeuren als je maar blijft gehoorzamen en niet voor jezelf opkomt wanneer het overduidelijk is dat de elite op je rechten en vrijheden spuugt en pist.
+5/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Ohw je verwijst hier naar de 2e wereldoorlog?! Naar NSB'ers?

Mijn hele familie is Joods. Mijn ouders. mijn grootouders en mijn overgrootouders. Mijn grootouders zijn te werk gesteld in Duitsland.

Hoe haal je het werkelijk in je hoofd...

Dit heeft helemaal niets te maken met het verraden worden door de overheid. Iedereen, ook ik, heeft ergens wel een moment met de Belastingdienst, de SVB, Huisvesting of Justitie waarvan hij denkt "had dat nu niet iets humaner gekund".

Maar jouw specifieke casus, wat dat ook mag zijn, ligt bij JOU. Hoe jij er mee omgaat
En dat hoeft niet een algeheel gedragen probleem te zijn.

En dan heb je het over rechten en vrijheden, maar je hebt ook gewoon morele, sociale en ethische plichten.
+1/-3

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
De keiharde realiteit is is dat de mensheid voor een groot deel in de geschiedenis onderdrukt is. En dat komt (bijna) altijd van bovenaf. De overheid is de grootste killer. Geef een pion van de elite een machtspositie in de overheid, en het wordt misbruikt. De geschiedenis zit vol met elite die uiteindelijk een overheid gebruiken om de bevolking tegen elkaar uit te spelen, verraden en onderdrukken. Waarom zou dat niet weer kunnen gebeuren? Het Westen staat op omvallen en de hele wereld wordt nu gek gemaakt en afgeleid met allerlei dingen. En het feit dat vrijwel elke oplossing voor (gemaakte) problemen nu technologisch en dystopisch moet zijn zou je ook zorgen moeten baren. Let aub op, Joe. Ze zijn bezig om een enorm monster de wereld in te helpen.
+3/-1

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
En hier bega je een kapitale denkfout.

Jij gaat er vanuit dat de rest van de bevolking hetzelfde ervaart als jij: onderdukking. En als dat niet zo blijkt noem je die rest van de bevolking schapen.

En ik zeg je dat er een groep mensen (anarchisten) niets liever wil dan zélf aan de macht zijn. Onder de noemer dat geen regering het beste is, dat iedereen alles voor zichzelf uit zou moeten kunnen maken en dat een vrijstaat het ultieme is wat men zou moeten nastreven.

En die groep grijpt van alles aan om volgers te krijgen.

En die volgers noem ik dan weer schapen ;-)
+1/-4

 
11 maanden geleden
Joe een kapitale denkfout, als het uberhaupt denken is, is dat je 100% alles wat niet in je straatje past afwijst als onjuist. Als je afstand neemt van je rol in de maatschappij, en je ook niet vereenzelfigd met de maatschappij dan kun je een wat bredere blik ontwikkelen die je niet zo vastpind op je eigen waarheid.
+1/-1

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Er is helemaal geen reden om 'afstand' te nemen van de maatschappij. Die maatschappij is niet de regering, maar de maatschappij is jij, ik en onze buurman.

En dat 'alles afwijzen wat niet in je straatje past als 100% onjuist' is óók iets wat twee kanten opgaat, toch? Dat doen alle partijen... of je nu voor of tegen het corona- of migratiebeleid bent?

Er zal altijd een 'regering' of een 'macht' zijn. Er zullen altijd groepen mensen zijn die normen voor anderen gaan bepalen. En er zullen altijd mensen zijn die wat van die normen vinden.

En die partijen die nu roepen dat regering weg moet (of ze nu last hebben gehad van de Coronamaatregelen, gaswinning in Groningen of het migratiebeleid, ook die groepen zijn niet 100% transparant hoor. Ook die groepen hebben nog onuitgesproken andere belangen.

Als je dat spel ook eens zou zien, zou het er al wat anders aan toegaan.
+1/-1

11 maanden geleden
Valt me nog mee.
Was bang dat het sowieso naar 50% zou gaan.
+2/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Komt nog wel. De herfst komt er straks aan en dus moet de angstporno weer op volle toeren draaien. En uiteraard krijgen de ongevaccineerden straks overal de schuld van. Lekker verdeeldheid, paniek en verwarring zaaien, daar zijn onze leiders goed in.
+3/-1

11 maanden geleden
Volgens mij is Hugootje en Markkie vroeger enorm gepest op school (niet alleen de lagere school) veel van dit soort walgelijke typetjes komen in de politiek terecht (in het Engels Poli(veel)Tics(Bloedzuigers). Vervolgens komen ze in de gelegenheid om terug te pesten en dat doen ze dan vol overgave.
+3/-1

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Ja, of die lui zijn gewoon omgekocht en/of hebben iets vreselijks op hun kerfstok waar ze constant mee geconfronteerd worden als ze niet doen wat er van ze wordt verwacht.
+3/-1

 
11 maanden geleden
Yep en met hen velen over deze corrupte wereld verspreid. Ik verbaas me nog steeds dat het grootste gedeelte van de mensen het nog pikken. Frankrijk moet weer het goede voorbeeld geven. We leven in 1 grote poppenkast.
+3/-0

 
11 maanden geleden
Niet alleen de Fransen, Oost-Europa heeft alles zo n beetje overboord geknikkerd.
+4/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Nou in Oost-Europa zijn vast nog wel betaalbare huizen te vinden via Funda.

Politiek gezien is dat vast een beter passend klimaat.
+2/-1

 
11 maanden geleden
Ik vlucht niet weg, ik leef mijn leven zoals ik wil, niet zoals de overheid wil, alles binnen de kaders van de wet.
+2/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
En wat ga je doen als je niet naar de supermarkt kan zonder zo'n QR code? Ze gaan het je straks zo moeilijk mogelijk maken. En je kunt je boodschappen ook niet laten bezorgen, want je bent een ''gevaar'' voor de gevaccineerde bezorger. Die kant gaan we op. Reken daar maar op.

Wellicht ben je goed voorbereid en heb je voor een tijdje genoeg eten in huis, maar heel veel mensen zijn dat niet. Die gaan natuurlijk knappen. En dan ben je een terrorist omdat je in de groep ongevaccineerden valt. De overheid is buitengewoon crimineel en weet dit. Ze maken mensen bewust kapot. Dat deed het in het midden-oosten door daadwerkelijke terroristen te financieren, en ze doen het hier door normale burgers straks als terroristen te bestempelen.

Of je onderwerpt je aan iets dat naar een technocratische dictatuur op internationaal niveau zal leiden of je zult waarschijnlijk veel eerder sterven door de enorme ontregeling in je leven, maar wel in de wetenschap dat je voor de vrijheid stond.
+4/-1

 
11 maanden geleden
Je slaat iets wat door maat.
+2/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Was dat maar waar, Nico. Wat dacht je wat mensen zeiden toen ik vorig jaar in april het al had over digitale covid-pasjes? ''Die vent slaat door...''

Slaan mensen zoals ik door of durven mensen gewoon niet de lelijke en pijnlijke waarheid onder ogen te zien dat de geschiedenis van de mensheid vooral uit onderdrukking bestaat en dat we die kant zo weer op kunnen gaan als we even niet opletten?

Mensen mogen me een gekkie vinden, maar volgens mij zeg ik niet echt rare dingen hier. Volgens mij probeer ik mensen alleen maar te waarschuwen. Het wordt alleen niet altijd gewaardeerd, en dat zal wel komen omdat ik geen autoriteitsfiguur ben. Mensen luisteren liever naar een notoire leugenaar in pak dan naar iemand die elke dag eerlijk werk doet, het beste met je voor heeft, en wellicht in het verleden naast je heeft gezeten in de Johan Cruijff Arena.
+3/-1

 
11 maanden geleden
Nou het gaat wel iets verder dan waarschuwen. Het gaat meer richting proberen te beïnvloeden.

En tot nu toe, is er geen enkel complot uitgekomen.
Behalve dan het feit dat het langer duurt dan we allemaal gehoopt hadden. Maar dat vindt niet alleen jij, dat vinden ook de niet-wappies.

Maar sommige dingen laten zich niet plannen. Ook de volgende EC1 winst van Ajax laat zich niet plannen.
+2/-4

 
11 maanden geleden
" En wat ga je doen als je niet naar de supermarkt kan zonder zo'n QR code? Ze gaan het je straks zo moeilijk mogelijk maken. En je kunt je boodschappen ook niet laten bezorgen, want je bent een ''gevaar'' voor de gevaccineerde bezorger. Die kant gaan we op. Reken daar maar op."

OF je haalt gewoon die twee prikken vriend.

Want een van je theorien was dat wij daar als burger voor zouden moeten betalen, maar tot nu toe heeft men persoonlijk nog geen eurocent hoven te betalen voor die prikken. Ook dat complot is niet uitgekomen.

En als je dat niet wil, even goede vrienden hoor. Je hebt net een brief voor twee gratis zelftesten gehad, dan doe je zo'n zelftest.

Wat kan ons dat schelen?

En je bent pas een terrorist als je -bewust- een grote groep mensen vermoord/verminkt/etc omdat jij een statement naar de overheid wil maken.
+2/-3

11 maanden geleden (gewijzigd)
Vuile ratten. De hele zomer gooien ze alles open, mensen gaan feesten, op vakantie, rondneuken op orgies en weet ik veel wat allemaal.. Maar zodra de besmettingen oplopen (wat dus logisch is), zijn juist gevaccineerden die aanwezig zijn in stadions de lul? Rot toch lekker op met dit verneukte kut beleid.
+3/-1

11 maanden geleden (gewijzigd)
Jongens, jongens waar maken we ons druk om?

Ga eens in de schoenen van Hugo staan dan krijg je er gratis ontelbare corona doden bij. Als je daardoor niet gelijk zelfmoord pleegt dan volgt er namens mij een ovationeel applaus in combinatie met een diepe buiging.

En nergens niet om maar als Ajax niet wat beter gaat voetballen wat hebben we uberhaupt dan nog in het stadion te zoeken?

#corona is een zinloze discussie

#als je corona hebt of krijgt denk je anders

#Ajax was super slecht tegen Twente

#ESPN thuis voor de buis

#uit eigen keuken bij het voetbal patat en gehaktbal

#bij de TV het aanmoedingsvuur op stoken en dus in eigen stadion altijd mogen roken

#doelloos zuipen in het stadion en mijn lichaam krijgt daardoor steeds meer de vorm van een lelijke ronde ton

Die laatst is zo leuk want ik spreek uit ervaring.
Nu drie jaar van de alcohol af en ik ben strakker en gespierder dan ooit.
💪😎👍

#Dusan Tadic drinkt 6 liter water per dag

😁
+1/-3

11 maanden geleden
Wat een hoop kortzichtigheid hier tov de volksgezondheid en de penibele situatie waar tientallen bedrijven in zitten.
De volle tribunes valt gewoon niet te rijmen tov de evenementen branche.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

adidas alvarez antony berghuis bergwijn blind blob brobbey cache core dortmund fier gemankeerde haller ihattaren jeroene koen magallan marek marin martinez mazraoui raadsel spelbos stekelenburg tadic tagliafico timber trnlazureumsvaprod windows