Transparent
Inloggen
Sluiten

Flink gewijzigd FC Twente de volgende tegenstander van Ajax

20 augustus 2021 19:38

Voor Ajax staat zondag de tweede wedstrijd in de Eredivisie van dit seizoen op het programma. Op het niet al te populaire tijdstip van 12:15 uur begint de uitwedstrijd tegen FC Twente. Met liefst 11 nieuwe spelers waren de Tukkers een van de meest actieve ploegen op de transfermarkt van de competitie, maar vorige week begon FC Twente verrassend met een nederlaag tegen Fortuna Sittard.

Uitwedstrijden van Ajax in Enschede verlopen regelmatig wisselvallig. Van de voorgaande 54 ontmoetingen wist Ajax 24 keer te winnen, speelde het 14 keer gelijk en verloor het 16 keer. In het seizoen 1985/1986 werd met 1-8 de grootste overwinning behaald, terwijl vorig seizoen met 1-3 werd gewonnen. Door twee keer te scoren in blessuretijd in zijn laatste wedstrijd voor Ajax zorgde Klaas Jan Huntelaar voor de drie punten.

De selectie van FC Twente kent met Vaclav Cerny, Jody Lukoki en Queensy Menig drie spelers met een verleden bij Ajax. Bovendien wordt dit seizoen wederom Kik Pierie verhuurd aan de Tukkers. FC Twente kampt met aardig wat blessures en van dit viertal zal alleen Menig inzetbaar zijn zondag.




Tags

twente menig cerny enschede eredivisie fortuna huntelaar jody lukoki pierie queensy vaclav wisselvallig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos