Transparent
Inloggen
Sluiten

Hugo de Jonge: 'Als mensen niet gewoon blijven zitten, kunnen maatregelen aangescherpt worden'

20 augustus 2021 15:39 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Hugo de Jonge: "Als mensen niet gewoon blijven zitten, kunnen maatregelen aangescherpt worden"; image source: Pro Shots

Tegenover onder meer het Algemeen Dagblad heeft ministier Hugo de Jonge de KNVB, de voetbalclubs en supporters gewaarschuwd. Indien men komend weekend in het stadion niet op hun stoel blijft zitten kan dit reden zijn om de huidige coronamaatregelen weer aan te scherpen. "Het moet het komende weekend beter dan het de afgelopen weekenden ging", aldus De Jonge. "Als mensen niet gewoon blijven zitten en de stadions niet voor maximaal twee derde zijn gevuld, kan dat reden zijn om de maatregelen weer aan te scherpen."

De Jonge gaat verder: "Als we met elkaar weer stap voor stap van dit soort dingen willen genieten, moeten we dat echt wel stap voor stap doen. Daarom maken we nu eerst geplaceerde evenementen mogelijk. 'Geplaceerd' is een mooi woord voor op je kont zitten. Dat is dan ook echt de bedoeling."

De afgelopen dagen kwam er vanuit andere sectoren steeds meer kritiek over de gang van zaken in de stadions. De KNVB liet eerder deze week in een verklaring weten zich niet te vinden in deze kritiek en de reacties vaak ook ongefundeerd te vinden. Zo geldt de anderhalvemeter-maatregel niet in de stadions en is iedereen getest, gevaccineerd of hersteld van corona. Onder diezelfde voorwaarden moeten in andere sectoren veel evenementen ook plaats vinden. De afgelopen weken bleek uit diverse Fieldlab-onderzoeken dat er nauwelijks besmettingen plaats hebben gevonden in de voetbalstadions.

Meer op AD.nl
Tags

knvb scherpen sectoren anderhalvemeter besmettingen corona coronamaatregelen fieldlab geplaceerd geplaceerde gevaccineerd gewaarschuwd kont ministier ongefundeerd stoel voetbalclubs voetbalstadions weekenden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
1 jaar geleden
Onzin. Hugo moet proberen een consequent geluid te laten horen om de publieke opinie in bedwang te houden met een onzekere lange staart van de pandemie voor de boeg.

Niet dat hij hier erg goed in is, de willekeur om Zandvoort wel toe te staan maar meerdaagse evenementen niet bijvoorbeeld.

Maar die kinderlijke reacties alsof twee personen hier hun eigen machtsspelletje over onze rug aan t spelen zijn...
+3/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat hij het ene wel doet en het andere niet doet is puur en alleen om verdeeldheid en verwarring te zaaien, net zoals ze constant gevaccineerden en niet-gevaccineerden tegen elkaar op proberen te zetten. Wat Hugo vooral moet doen is mensen in hun waarde laten en niet overal mee bemoeien.

We zijn van ''een paar weken om het af te vlakken'' naar ''blijf op je kont zitten'' gegaan. En mensen vinden dat normaal? Je laat je echt zo behandelen door die snuifduif?
+3/-3

 
1 jaar geleden
Ik snap die fixatie op de Jonge of welke andere politicus niet. Alsof dit een Nederlands probleem is en niet gewoon overal ter wereld aan de hand is?

Erg vervelend, zon virus met zoveel variabelen, waaronder menselijk gedrag, wat de plannen in de war blijft sturen. Confronterend hoe willekeurig de natuur en het leven zijn terwijl alles altijd zo maakbaar leek in het leven, he? Weet je wat we doen, we houden onszelf gewoon voor dat er kwaadwillende politici met ons aan het spelen zijn voor hun eigen macht, dan kunnen we weer boos zijn in plaats van bang.

Knap hoe de jonge ook bolsonaro en poetin in zijn snode complot mee heeft gekregen. Oh nee dat is big pharma want dat is zo'n homogene industrie dat zij zoiets kunnen regisseren. Het maakt niet uit hoe geloofwaardig het is, als we maar boos kunnen zijn.
+4/-1

1 jaar geleden
En wie niet springt, die is heel braaf..
+5/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nederlanders zijn ook braaf. Die Fransen hebben tenminste nog een beetje zelf-respect in hun donder. Dat is hier ver te zoeken. De gemiddelde Nederlander is zo mak als wat. Je laat je toch niet door snuifduif Hugo als een klein kind behandelen?

De supporters zouden dit weekend op z'n minst eigenlijk massaal de overheid moeten trollen met spandoeken en spreekkoren en even buiten het voetbal moeten denken, maar dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. ''Als ik m'n biertje, bal gehakt en voetbal maar heb...''

Ik wil mensen ook niet veroordelen, want ik begrijp de gedachte wel. Je wilt ontsnappen, al heb je er 20 spuitjes op een dag voor nodig. Je wilt het liever niet onder ogen zien. De keiharde realiteit dat we steeds verder wegzakken in het moeras en nooit meer terug naar normaal gaan zolang de grote meerderheid van de bevolking blijft gehoorzamen.
+6/-6

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Blijf jij lange Frans en Tango Willem dan maar braaf volgen, dan volg ik gewoon de wereldwijde overgrote meerderheid aan experts.
+5/-1

 
1 jaar geleden
Ah, zo zit het dus. Als je geen vertrouwen hebt in de overheid of de eenzijdige mainstream media die alleen maar mensen als whiskeyfles Osterhaus aan tafel hebben - en denkt dat ze vooral propageren voor big pharma en voor allerlei vage belangengroepen werken - ben je eigenlijk gewoon een Lange Frans volger en denk je dat de aarde plat is. Zoiets?
+1/-4

 
1 jaar geleden
Tja aanvankelijk geloofde ik het gehuil nog: de media interviewt alleen maar de gekkies maar nooit degenen die het goed uit kunnen leggen. Maar ik heb zelf zon demo hier vlakbij bezocht en kan me ook online helaas zelden inhouden om de discussie aan te gaan. Als ze niet knettergek waren dan waren ze vooral gewoon heel gefrustreerd. Types waarvoor het leven al teleurstellend genoeg was die er gewoon niets van snapten dus er moest wel gerommeld worden. Ze stellen alleen maar vragen maar suggereren ondertussen de meest belachelijke dingen. Halen incidenten aan om patronen aan te tonen en herhalen onktachte fictie tot in den treuren, met als dieptepunt wat de uitvinder van de pcr test zou hebben gezegd over deze test en corona, terwijl hij al dood was.

Laat ik voorop stellen: er wordt geblunderd en juist in tijden van crisis verdienen er nu eenmaal mensen schandalig veel geld. Je kunt ook zeker je vraagtekens zetten bij de toonzetting in de media, met name de talkshows.
Maar door een soort machtspel te beginnen, ja dan zet je jezelf in de hoek bij Jensen con sorte.
+3/-0

1 jaar geleden
Hugo en de hele elite staan kijken ver van de maatschappij af. Ze kunnen echt helemaal niks daar.
+2/-3

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ze kunnen niks daar? Was dat maar waar.
+5/-2

 
1 jaar geleden
Ik denk dat hij het over politiek Den Haag heeft, maar het gaat veel verder dan dat uiteraard. Dus waar wil je beginnen? BlackRock, WEF, de Rockefellers? Of ben je bang om een complotgekkie genoemd te worden als je te veel contact hebt met andersdenkenden? Guilt by association noemen ze dat in het Engels.
+1/-3

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ah, kwartje valt... Die elite, laten we even net doen alsof dat een coherent samenwerkende organisatie is en niet gewoon losse mensen en clubjes die elkaar ook niet veel gunnen, heeft veel makkelijkere manieren om zich te verrijken dan met zoiets onvoorspelbaars als een virus. Maar misschien mag ik niet anders denken dan wat er op YouTube gezegd wordt? Ben ik dan een schaapje, guilty by association heet dat, heb ik net geleerd.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Jij een schaap? Dat weet ik niet. Misleid zou ik eerder zeggen. Aan jouw reacties te zien wil ik namelijk wel geloven dat je een bek als een scheermes hebt en niet zomaar meegaat in iets.

Het verschil tussen jou en mij is alleen dat mensen die meer aan mijn kant staan zwaar in de minderheid zijn en constant worden gecensureerd en belachelijk (met de kracht van de media en sociale druk) worden gemaakt. We worden soms zelfs voor moordenaars uitgemaakt. Dat is een gevaarlijke situatie.

Je weet gewoon dat je heel sterk moet zijn de komende tijd en dat de kans bestaat dat je alles kan verliezen als je niet doet wat anderen je op proberen te leggen. Je weet gewoon dat je bijvoorbeeld nergens meer kan komen zonder zo'n QR code. Dat gaat gewoon gebeuren. En zo'n QR code (en high-tech in het algemeen) zou nooit met een prik samen moeten gaan. Dan gaat het over meer dan alleen een virus of een vaccinatie.
+1/-2

 
1 jaar geleden
"Het verschil tussen jou en mij is alleen dat mensen die meer aan mijn kant staan zwaar in de minderheid zijn en constant worden gecensureerd en belachelijk worden gemaakt. We worden soms zelfs voor moordenaars uitgemaakt. Dat is een gevaarlijke situatie."

Nou deze discussie/termenbibliotheek gaat natuurlijk wel twee kanten op.

Jij kunt ook gewoon zeggen dat jij je niet laat vaccineren, en het daar bij laten.Maar je haalt de hele wereld bij je uitleg (en jij bent niemand een uitleg verschuldigd, en de andere kant is dat niemand verplicht is kennis te moeten nemen van jouw uitleg).
+4/-0

 
1 jaar geleden
Is het niet wat ironisch om jezelf in een slachtofferrol te plaatsen, na alles wat er vanuit de hoek van kritische denkers over mensen als de jonge en mensen van het rivm geroepen wordt waardoor deze minder vrij over straat konden dan voorheen. Ik denk dat jij niet bij de qanon extremisten hoort, maar je richt je woede ook op de jonge, terwijl iedere andere minister in grove lijnen vergelijkbaar zou handelen, muv de baudet kliek natuurlijk.

Ik kan niet zoveel met die krokodillentranen. Ik denk dat er namelijk veel mensen bij zijn die zich willen afzetten tegen de maatschappij. Die willen helemaal niet dat de schapen wakker worden en ze weten stiekem dat de feiten niet aan hun kant staan. Maar ze willen de illusie in stand houden dat al die mensen die het altijd beter weten, op het werk, op een verjaardag of vroeger op school, dat dat nu juist de dommeriken zijn. Wij tegen zij, en doen alsof je gedemoniseerd wordt past natuurlijk helemaal in die sekteachtige tactieken.
Ik zeg niet dat jij zo denkt, maar degenen die jouw soort opinie vormen en verspreiden wel, het zijn beproefde tactieken om met kritiek om te gaan. Misschien moet je de komende tijd inderdaad sterk zijn, maar dat is dan met name om de mentale acrobatiek vol te houden om je standpunten te blijven rationaliseren.
+4/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Mensen die niet in het verhaallijn van de overheid, media en rijke lui passen worden geridiculiseerd of niet gehoord. Het is wat het is. In landen als China gaat dat nog een stapje verder. En het is niet alleen van toepassing wat betreft Covid-19. Dit is met alles zo. Noem een groot onderwerp en ik kan je voorbeelden geven van mensen die belachelijk gemaakt of niet gehoord worden.

En dat wij tegen zij komt niet van mij. Dat komt vooral van de media en de overheid. Wie noemt mij een oma moordenaar? Wie noemt mij een egoïst? Wie noemt mij een wappie en complotgekkie? Daar begon het mee. En jij verwacht dat ik dat onbeantwoord laat? Nee, ik kom voor mezelf op. En ik, en velen met mij, zijn tot dusverre nog erg netjes geweest. De overheid kan daar nog wat van leren.
+1/-4

 
1 jaar geleden
"Mensen die niet in het verhaallijn van de overheid, media en rijke lui passen worden geridiculiseerd of niet gehoord."


Ook dát gaat twee kanten op.

"En ik, en velen met mij, zijn tot dusverre nog erg netjes geweest."

Hierboven schreef je nog ergens dat de ruime minderheid van andersdenkenden nog werden weggezet.

En, inderdaad, het heeft helemaal niet alleen met het coronabeleid te maken. Er is een groep mensen die principieel tegen een overheid is in welke vorm dan ook. Die groep mensen streven een ultieme zelfbeschikking na en weten heel gewiekst binnen elk passend onderwerp wat volgers te vinden.

Maar een overheids loze wereld gaat nooit bestaan. Zelfs niet als je volledig overnieuw begint. Er is altijd een algeheel geldende norm nodig (met straffen voor afwijking). En die norm heeft altijd voor en tegenstanders en zal daarom altijd een andere inhoud krijgen.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Macht is nooit schoon, daar is de macht hebben te gecompliceerd voor. Wat ook niet schoon is, zijn lui die beter weten maar toch voor eigen gewin de grootste onzin over covid en nog veel meer uitkramen. Engel, Jensen, weltschmerz,bpec, die Italiaanse wielrenner: ik hoop dat als je kunt geloven wat de zogenaamde elite bereid is te doen omtrent covid voor macht, dat je ook kunt indenken dat het verspreiden van wilde theorieen ook gewin is voor die lui. Is het geen geld dan is het wel roem, aandacht, validatie. Heck, dat cafe weltschmerz is begonnen als kunstproject en verschillende mensen erachter zijn gequote dat ze genieten van het ontwrichten van de maatschappij. Ik hoop dat je al je bronnen met dezelfde kritische blik benadert als overheden.

Ik heb je nergens wappie of complotdenker genoemd, wel geimpliceerd dat je dezelfde types volgt als wappies. Maar uiteindelijk laat je meer en meer zien dat je complotdenkers bent: "noem me een onderwerp en ik kan je voorbeelden geven"? Het toonbeeld van een complotdenker is dat als je het ene moet geloven, je al vrij snel alles moet geloven om alles in stand te houden, zeker als een complot echt niet uit komt.

Met slachtofferrol bedoel ik niet dat je jezelf verdedigt. Maar dat je jezelf wegzet als andersdenkende en dat jullie voor moordenaar worden uitgemaakt en heel sterk moeten zijn en tot nu toe heel netjes zijn gebleven (is dat een aankondiging). Dat zijn beproefde tactieken om een illusie in stand te houden.

Je kunt van alles over de instanties en media zeggen, maar ik zie ze vaker dingen rectificeren dan die volksmenner op YouTube. Die flater over de pcr test: je kunt opzoeken dat hij al een half jaar voor corona overleed en die quote van hem gaat over hiv, een ziekte waar je allerlei andere ziektes van krijgt. Waarom neemt niemand die wappie onzin de wereld in spuwt de moeite om te rectificeren? Ze hebben toch nog zoveel andere argumenten? Dat doen ze niet omdat ze allang wisten dat t onzin was of er niets om geven, wat ze wel belangrijk vinden is de illusie in stand houden dat er van alles aan de hand is waar we boos over moeten zijn. Want dan krijg je aandacht, of geld, of die macht van je...

Ik hoop dat je ooit de onzin van 1 theorie in ziet, zodat ook de rest van het kaartenhuis instort. Want er stinkt veel in de wereld, ook aan de politiek, maar niet de onzin waar jij in gelooft en het zou mooi zijn als je dat zag.
+3/-0

Die hypocriete Refo zat zondag zelf ook niet braaf op zijn stoeltje.
En misschien kan hij de aanhang van zijn favoriete club ook gelijk vertellen dat ze de afgelopen weken niet in de kwart, halve en finale CL stonden maar in de 1e, 2e en 3e voorronde van de 3e Europese divisie.
Zonder enige schaamte vielen ze over elkaar heen en braken de tent af of dat ze de meest legendarische wedstrijden in de club historie speelde tegen Drita en Elfsborg.
+4/-1

1 jaar geleden
We kunnen hier allemaal klagen, maar we klagen harder als er over een week nog maar 10.000 man in het stadion mogen. We zouden er ook voor kunnen kiezen om nog even door te bikkelen en ons gewoon aan gestelde regels te houden.
+4/-1

 
1 jaar geleden
True. Laatste loodjes wegen vaak het zwaarst. Corona is daar geen uitzondering op. Laten we hopen dat iedereen zichzelf nog even kan inhouden. Het bericht over de dieprode cijfers voor Ajax als gevolg van een gigantische inkomstenderving op de (seizoen) kaartverkoop, zou toch voldoende motivatie moeten zijn, zou je zo zeggen...
+5/-1


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

amerika bassey bergwijn brobbey delcampo depay dna elsimao eredivisie hag heitinga huntelaar jcdebest johnny jong linksbuiten liverpool nederland overmars platteland rvc sar schreuder shogun simons sjakie tadic vink ward wijndal