Ajax overtuigt met monsterzege tegen NEC

14 augustus 2021 22:50

Ajax overtuigt met monsterzege tegen NEC; image source: Pro Shots

Ajax is de Eredivisie weer in stijl begonnen. In de Johan Cruijff ArenA werd na een geweldige eerste helft NEC met 5-0 van het veld geblazen. Dusan Tadic scoorde twee keer, terwijl ook Sébastien Haller en Noussair Mazraoui tot scoren kwamen. NEC maakte ook een eigen treffer.

Ajax vloog uit de startblokken. Direct kreeg het enkele goede kansen en na zes minuten lag de bal dan ook al in het net. Op knappe wijze opende Sébastien Haller de score.

Het was toen al duidelijk dat vanwege het enorme krachtsverschil er nog veel meer treffers zouden vallen. Noussair Mazraoui gaf de assist bij de openingstreffer en kopte enkele minuten later zelf de 2-0 binnen.

Er was nog geen kwartier gespeeld of de teller stond al op 3. Verdediger De Rooij werkte de bal in eigen doel. De VAR zag dat de bal over de lijn was geweest en kende daarom het doelpunt toe aan Ajax.

Ook Dusan Tadic zag zijn naam al snel op het scorebord staan. De aanvoerder schoot uit een afgeslagen corner hard binnen. Het maakte een einde aan de Amsterdamse storm. Gezien de kansen had het ook al 6-0 of 7-0 kunnen staan, terwijl de eerste helft nog niet eens halverwege was.

Vlak voor rust viel uiteindelijk toch nog de vijfde treffer. De bal werd goed veroverd waarna Tadic zijn tweede van de avond kon maken.

In de tweede helft werd de gashendel flink teruggeschroefd. Af en toe kwam Ajax er nog doorheen, maar tot echt grote kansen leidde het niet en verdere doelpunten bleven daardoor uit.

Het veranderde echter niets aan het feit dat Ajax op zeer overtuigende wijze aan de jacht op nummer 36 is begonnen.