Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax verloor in Amsterdam nog nooit van NEC

12 augustus 2021 17:08

Ajax begint zaterdag aan de Eredivisie en kent daarin een ideale tegenstander in de jacht op de 36ste landstitel. De verrassende promovendus NEC komt naar de Johan Cruijff ArenA. De Nijmegenaren eindigden op een zevende plek in de Keuken Kampioen Divisie, maar wisten in de play-offs na zeges tegen Almere City, Roda JC en NAC Breda alsnog promotie af te dwingen.

NEC speelde in het seizoen 2016/2017 voor het laatst in de Eredivisie. In de voorgaande 40 duels in Amsterdam voor de Eredivisie verloor Ajax nog nooit van de ploeg uit Nijmegen. Tot nu toe werd er 34 keer gewonnen en eindigde het duel 6 keer in een gelijkspel. De grootste overwinning werd in de eerste editie direct behaald toen in het seizoen 1967/1968 met liefst 9-1 werd gewonnen. De laatste editie eindigde in een overtuigende 5-0 overwinning.

Vanwege de promotie was NEC afgelopen zomer flink actief op de transfermarkt en legde het acht nieuwe spelers vast. De meest verrassende transfer was voor Ajax een zeer bekende speler, aangezien Lasse Schöne een contract bij NEC tekende. Eerder speelde hij al van 2008 tot 2012 in Nijmegen, waarna hij naar Amsterdam vertrok en uiteindelijk uitgroeide tot buitenlander met de meeste wedstrijden ooit voor Ajax.




Tags

eredivisie editie promotie arena buitenlander landstitel nac nijmegenaren promovendus roda schone uitgroeide

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos