Transparent
Inloggen
Sluiten

'Steven Berghuis doet aangifte na tientallen ernstige bedreigingen'

11 augustus 2021 10:01 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Steven Berghuis doet aangifte na tientallen ernstige bedreigingen"; image source: Pro Shots

De Telegraaf weet te melden dat Steven Berghuis aangifte heeft gedaan vanwege de ernstige bedreigingen die hij heeft ontvangen na zijn transfer naar Ajax. De aanvaller ontving tientallen dreigementen toen hij besloot te vertrekken bij Feyenoord. Aan de brief aan de recherche zijn liefst negentien A4'tjes toegevoegd met onder meer doodsbedreigingen aan hemzelf en zijn gezin. Ook het spandoek met de namen van Polletje, Peter R. de Vries en Berghuis en de graffiti in Rotterdam zijn daaraan toegevoegd.

Een deel van de bedreigingen gaat specifiek over 19 december. Naast het feit dat Berghuis op die dag jarig is, staat op die datum Feyenoord - Ajax op het programma. Zo wordt onder meer gesproken dat er 'vuurpijlen meegenomen worden om zijn kop er af te schieten' en 'hij gaat 19 december niet halen'. Berghuis ontving ook berichten dat ze weten waar hij woont, er een aanslag op zijn gezien zal worden gepleegd en dat hij hier spijt van gaat krijgen.

Berghuis of zijn management wilde geen reactie geven over de aangifte. Edwin van der Sar laat weten dat Ajax volledig achter de aanvaller staat. "Wij wisten dat rondom deze transfer veel emotie los zou komen. Daar hebben meerdere mensen vanuit de club ook met Steven over gesproken. Maar er zaten reacties bij die echt veel te ver gaan", aldus Van der Sar. "Het is goed dat de politie daarmee aan de slag gaat. Wij staan als club volledig achter de aangifte die is gedaan en waar mogelijk helpen wij hem, zodat hij zich volledig kan richten op het voetballen."

Meer op Telegraaf.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis aangifte feyenoord sar aanslag brief doodsbedreigingen dreigementen graffiti jarig polletje recherche spandoek telegraaf tjes vries vuurpijlen woont

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
frustratie, frustratie.
Één moment en je riskeert dat je opgepakt wordt en jaren geen toegang meer hebt tot je stadion.
Terwijl Feijenoord de reden is van je frustraties en niet Berghuis.
Berghuis was juist de "sterspeler" de afgelopen jaren bij die club.
Sterspeler voor Feijenoordbegrippen.
Laat dat duidelijk zijn.
Voor Ajax heb ik er geen fiducie in.
+4/-1

2 jaar geleden
Helaas lopen ze bij elke club rond, dit soort debielen. Ik begrijp de frustratie en irritatie, ik zou het zelf ook niet leuk vinden als wij een speler zoals een Gravenberch kwijtraken aan een Feyenoord of PSV. Maar je gaat wel een flinke grens over met (anonieme) bedreigingen. Dit soort mensen moet je zo min mogelijk aandacht aan geven, daar zijn ze alleen maar trots op. Uiteraard wel aangifte doen en hopen dat deze malloten gepakt en bestraft worden. Een flinke boete, stadionverbod en meldplicht bij elke Ajax wedstrijd zou al een mooi begin zijn.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik denk dat wij vaker vanuit Amsterdam een speler naar Eindhoven of Rotterdam hebben zien vertrekken dan omgekeerd.
Ik kan me ook niet herinneren dat daar vanuit de supporters van Ajax zo extreem op is gereageerd. Alleen bij Vermeer kan ik me niet zulke nette reacties herinneren.
+4/-1

 
2 jaar geleden
Dat klopt, maar het zijn eigenlijk nooit spelers die wij op dat moment perse willen behouden. Het zijn meestal bankzitters of jeugdspelers. Zelfs bij Johan Cruijff, die destijds naar Feyenoord ging, was het een bewuste (domme) keuze om hem niet bij Ajax te verwelkomen.
+2/-0

 
Koeman en Vanenburg waren toch behoorlijke spelers hoor bij Ajax toen Philips ze weg kocht.
+4/-0

2 jaar geleden
Je kan dit soort groepen allerlei namen geven maar niets rechtvaardigt zulk gedrag. Ik vind Feyenoord supporters altijd extreem, ook met name vanaf de tribune naar spelers op het veld.

Maar los daarvan, het is natuurlijk krankzinnig dat dit gebeurd met Berghuis. Ik hoop maar dat het niet in zijn kop gaat zitten en dat hij lekker vrijuit kan voetballen, dan heeft hij zeker zijn meerwaarde voor Ajax.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Klopt.
Ik ben getogen en woon in het mooie Rotterdam, werk in Amsterdam en ben mijn hele leven Ajacied.
Ik durf er niet altijd voor uit te komen want de haat zit diep.
Mijn feyenoord fan zijnde klanten, kennissen, buren etc hopen altijd dat de buitenlandse tegenstanders van Ajax in de Europese toernooien winnen van Ajax.
Mijn Amsterdamse klanten feliciteren mij (wegens mijn Rotterdamse tongval) met een kampioenschap van feyenoord.
(Dat is me in 22 jaar al 1 keer overkomen :). )
+7/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben opgegroeid in Schiedam 2 straten van Rotterdam af mijn school stond in Rotterdam. Ben ook mijn hele leven voor Ajax geweest maar toen was het anders Feyenoord won de europacup 1 en toen had ik t moeilijk. Feyenoord won van de 10x 9x van Ajax Heel mijn familie is voor Feyenoord en nu heb ik t makkelijker. Maar ik merk wel dat de haat van Feyenoord naar Ajax groter is dan andersom.Maar ik ga al ruim 40 jaar elke 14 dagen naar Ajax en in mijn vak vinden ze mijn tongval erg leuk.
+6/-0

 
2 jaar geleden
Moest lachen om je laatste zin. Amsterdamse humor heb je in ieder geval.
+2/-0

2 jaar geleden
De Feyenoord fans moeten juist trots zijn dat Berghuis voor Ajax gaat spelen. Dus de liefde voor hem is schijn,
+1/-0

2 jaar geleden
Het feit dat een soortgelijk bericht (nog) niet op de Feyenoord equivalent staat zegt genoeg. Panisch om ook daar dat soort reacties te krijgen.
+1/-0

2 jaar geleden
Dit is toch niet normaal meer? Als ik eerlijk zeg wat ik denk over dit soort figuren, krijg ik waarschijnlijk een ban.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik was geen fan van Berghuis bij Feyenoord, vanwege zijn gefrustreerde houding maar ik krijg steeds meer respect voor deze jongen. Als je zo ondanks alles de stap naar Ajax wil maken dan verdien je in mijn ogen een groot applaus.
+4/-0

En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Tsja, ik weet het niet hoor... Wat had Berghuis anders verwacht? Hadden die supporters hem dan een bedankkaartje moeten sturen? Geen aandacht aan al die mafkezen schenken, lijkt me zinvoller dan een breed in de media uitgemeten aangifte.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao eredivisie forbs henderson hlynsson jong kiki klaiber liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht