Ajax na absolute wanvertoning onderuit tegen PSV

7 augustus 2021 21:55

Ajax na absolute wanvertoning onderuit tegen PSV; image source: Pro Shots

Ajax is op schandalige wijze begonnen aan het seizoen. Het duel om de Johan Cruijff Schaal eindigde in een blammerende 0-4 nederlaag tegen PSV. Nicolás Tagliafico werd bovendien met een directe rode kaart van het veld gestuurd.

Ajax begon belabberd op het eigen veld tegen PSV. Na twee minuten keek het al tegen een achterstand aan. Madueke stond helemaal vrij en kon daardoor eenvoudig richting het strafschopgebied gaan. De aanvaller kreeg vervolgens ook nog alle tijd om uit te halen en een zeer vroege 0-1 wass al een feit.

De openingstreffer zorgde echter juist voor vleugels bij Ajax. Al snel kreeg Steven Berghuis een enorme kans, maar met alle geluk van de wereld kon Drommel die bal nog uit het doel houden. Een kleine tien minuten later leek het dan toch raak te zijn. Na een geweldige aanval werkte Sébastien Haller de bal uiteindelijk binnen. Na lang VAR-beraad werd het doelpunt echter afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

Het bleef echter eenrichtingsverkeer richting het doel van de Eindhovenaren. Davy Klaassen zag een inzet net boven het doel belanden. Qua veldspel overklaste Ajax PSV volledig en het leek dan ook een kwestie van tijd tot de volkomen terechte gelijkmaker zou gaan vallen. Het was echter aan de andere kant raak. Ajax liep achterin weer te slapen, zodat Madueke volledig uit het niets voor de 0-2 zorgde.

Die tweede treffer leek wel even aan te komen binnen de ploeg. Daar kwam enkele minuten later bovendien ook nog een directe rode kaart voor Nicolás Tagliafico bovenop. Hij kwam hard ingevlogen op de verdediging van PSV en voor scheidsrechter Björn Kuipers was het genoeg om een rode kaart te geven.

In de tweede helft ging Ajax op jacht naar de tegentreffer, maar met een man meer en een voorsprong van twee doelpunten trokken de Eindhovenaren zich massaal terug en loerden op de counter. Desondanks kreeg Noussair Mazraoui al snel een goede kans, maar schoot hij net naast. Het vertrouwen in een goed resultaat bleek echter al snel weg, zodat de Eindhovenaren kans op kans kregen via de counters. Een kwartier voor tijd kwam er dan ook de definitieve beslissing en wederom was het achterin bij Ajax een complete gatenkaas.

De vernedering was daarmee nog niet eens compleet, want in de laatste minuut kreeg ook Götze alle ruimte en hij bepaalde de eindstand daarmee op 0-4.