Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in eerste oefenduel te sterk voor Leeds United

4 augustus 2021 15:54
Foto: Pro Shots

Ajax in eerste oefenduel te sterk voor Leeds United; image source: Pro Shots

Ajax heeft overtuigend het eerste duel tegen Leeds United weten te winnen. Op Sportpark de Toekomst eindigde de oefenwedstrijd in een 3-1 zege. Ajax speelde vooral met spelers van Jong Ajax, aangevuld met enkele reservespelers uit de A-selectie. Leeds United speelde onder meer met Kalvin Phillips, die op het EK nog basisspeler was van Engeland. In het doel bij de Engelsen stond Dani van den Heuvel, die een jaar geleden de jeugdopleiding van Ajax had verlaten om bij Leeds aan de slag te gaan.

In de openingsfase had Leeds nog het beste van het spel en kreeg al snel een goede kans. Jay Gorter voorkwam met een uitstekende redding dat Ajax op achterstand kwam. Al snel nam de ploeg het heft in handen en diezelfde Gorter stond aan de basis van de openingstreffer. Een lange bal van de doelman kwam bij Christian Rasmussen en hij kon uiteindelijk Max de Waal in staat stellen om de 1-0 te maken.

Vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Leeds en kans op kans volgde. Het was daarom slechts een kwestie van tijd tot het volgende doelpunt zou vallen en die kwam via Rasmussen dan ook halverwege de eerste helft. Ook daarna volgden er nog voldoende kansen, maar doelpunten vielen er niet meer voor rust.

In de tweede helft was het wel al snel weer raak. De net ingevallen Kristian Hlynsson wist na een uitstekende aanval de 3-0 te maken. Het tempo ging vervolgens omlaag zodat er ook weer kansen voor Leeds kwamen. Zo zagen de Engelsen een doelpunt afgekeurd worden. In een zeer vermakelijke tweede helft van beide kanten leken er geen doelpunten meer te komen, maar in blessuretijd kreeg Leeds United een strafschop en wist toch nog tot een doelpunt te komen.

Om 20:15 uur speelt de basisploeg in de Johan Cruijff ArenA nogmaals tegen Leeds United.

Opstelling Ajax: Gorter, Regeer (46' Van Gelderen), Magallán (46' Llansana), Hillen, Salah-Eddine (59' Douglas), Fitz-Jim, Ekkelenkamp (46' Hlynsson), Jensen (46' Warmerdam), Rasmussen (67' Yah), De Waal (76' Musampa), Martha (46' Giovanni)




Discussieer mee op de forums


Tags

leeds gorter rasmussen hlynsson waal aangevuld arena basisploeg douglas ekkelenkamp engeland gelderen heuvel hillen jay jensen jim jong kalvin kristian kwestie llansana magallan martha musampa openingsfase phillips regeer reservespelers salah vermakelijke voorkwam yah

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal