Transparent
Inloggen
Sluiten

Danny Blind vertrekt uit RvC van Ajax na benoeming tot assistent-trainer Nederlands elftal

4 augustus 2021 11:35 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Danny Blind vertrekt uit RvC van Ajax na benoeming tot assistent-trainer Nederlands elftal; image source: Pro Shots

Ajax heeft het nieuws bevestigd dat Danny Blind per direct zijn taken als lid van de Raad van Commissarissen heeft neergelegd. Reden hiervoor is omdat hij door de KNVB is aangesteld als assistent-bondscoach. "Wij willen de schijn van tegenstrijdig belang vermijden", legt president-commissaris Leen Meijaard uit. "Danny ook. Hij zal de komende periode zijn functie als RvC-lid bij Ajax niet kunnen uitoefenen. Dat is jammer, want de inbreng van Danny wordt erg gewaardeerd. Voorlopig zullen zijn taken door andere leden van de RvC worden waargenomen."

Meer op Ajax.nl




Tags

danny rvc blind knvb meijaard tegenstrijdig vermijden waargenomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Ik kan het begrijpen, toch vind ik het raar dat Danny deze stap zet terwijl Fraser gewoon bij Sparta blijft werken.

Ik heb er totaal geen problemen mee als ze beiden in hun rol zouden blijven - ik denk dat zowel Blind als Fraser professioneel genoeg zijn om de twee rollen apart uit te oefenen.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Ik denk dat de kans op belangenverstrengeling bij een combinatie RvC Ajax en assitent oranje al vrij minimaal is. Maar tussen Sparta en oranje is natuurlijk geen enkele overlap en dus ook helemaal geen enkele belangenverstrengeling
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ik denk dat het puur is om geen gezeur te krijgen over een lijntje Oranje - Ajax.
Maar goed, helemaal kom je daar nooit van af omdat Danny een echte Ajacied is en daarbij het verleden van Van Gaal zelf bij Ajax.
Linksom of rechtsom, ik hoop verrast te worden met Oranje en kijk er naar uit met Van Gaal aan het roer.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Natuurlijk zijn ze professioneel genoeg om hun werk naar behoren te doen, maar dit is puur om geen gezeur te krijgen zoals @Lax hierboven al aangeeft.
+2/-0

2 jaar geleden
Leuk voor hem en een begrijpelijke keuze. Toch mooi om een WK nog onder Louis mee te maken. Zou prachtig zijn als Louis nog afsluit met een halve finale of finale. Blind zien we gewoon over anderhalf jaar weer terug!
+1/-0

2 jaar geleden
Ik hoop dat hij dan in het belang van Ajax de Ajacieden alleen nog maar rust gunt van die onzin interlands.... Of nog mooier, in het belang van clubvoetbal interland voetbal de nek om draait.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal