Doelpunt Inzaghi nekt Ajax: 1-0 nederlaag

16 september 2003 22:37

Ajax is er werderom niet in geslaagd punten weg te halen uit San Siro. In de openingswedstrijd van de Champions League verloor Ajax met 1-0 van de titelhouder. Na 67 minuten maakte Inzaghi het enige doelpunt van de wedstrijd. AC Milan eindigde met 10 man door een rode kaart van Gattuso. Die kwam slechts enkele minuten voor tijd, waardoor Ajax niet meer kon profiteren. In de laatste minuut kreeg Van der Vaart op een paar meter voor de goal de kans op de gelijkmaker, hij miste.

Ajax begon goed en aggressief in het eerste kwartier. Dat leverde onder andere een goede kans van Trabelsi op die door het strafschopgebied slalomde. Zijn inzet bleef onder keeper Dida hangen. Naarmate het duel vorderde werd AC Milan gevaarlijker en kreeg het grote kansen op de openingstreffer. Met name Inzaghi en Pirlo hadden kunnen en wellicht moeten scoren. Bij vlagen bleef Ajax echter druk zetten en goed voetballen. Dat leverde onder andere een uitstekende kopbal op van de uitblinkende Ibrahimovic. Dida kon zijn inzet net uit de goal werken. Aan de andere kant kwam Ajax goed weg toen Milan schreeuwde om een strafschop na een charge van Pasanen op Inzaghi.

AC Milan begon in de tweede helft beter. Toch bleef Ajax ook kansen krijgen via Ibrahimovic en Pienaar. In de 67ste minuut was het dan toch raak. Nadat Lobont een inzet van Sjevstjenko probeerde te stoppen, was Inzaghi alert om de 1-0 binnen te werken.

In de slotfase krege Ajax het nog op de heupen in de hoop een gelijkmaker te forceren. Nadat bij een incident met Ibrahimovic en Gattuso de laatste rood kreeg, vergrootten de Amsterdammers het offensief. Dat leek nog te gaan lukken ook. van der Vaart kreeg vlak voor de goal een grote kans op de gelijkmaker. Hij zat vanavond bij zijn debuut in san Siro niet echt goed in de wedstrijd en miste ook dit buitenkansje.

Met de nederlaag in de moeilijkste wedstrijd van de poule is er nog niets verloren. maar Ajax begint met een achterstand en dat is altijd lastig.