Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax wil nog extra aanvaller toevoegen aan selectie'

30 juli 2021 16:06 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax wil nog extra aanvaller toevoegen aan selectie"; image source: Pro Shots

Ajax wil in de komende maand nog een extra aanvaller toevoegen aan de selectie. Dat bevestigt Erik ten Hag tegenover Voetbal International. "We zijn op zoek naar een speler met snelheid, die het vermogen heeft om als spits en vanaf de linkerflank te spelen", aldus Ten Hag. "Hij moet natuurlijk ook in de bal kunnen spelen, maar ook vooral van de bal weg uit de voeten kunnen. Een aanvaller die met diepgang de ruimtes kan benutten, vooral in de Champions League is dat denk ik voor ons van belang."

De zoektocht is echter ontzettend lastig volgens de trainer. "Want het aanbod geeft een zeer beperkt aantal opties. Dan kom je ook economisch in prijskaartjes terecht, dat lang niet altijd haalbaar is", zo geeft hij aan. "Soms moet je geduld hebben. Net als vorig jaar, toen wilden we een spits hebben in de zomer, want ik wist dat zijn komst voor ons spel elementair zou zijn. Uiteindelijk lukte dat in de zomer niet, en kwam Sébastien Haller in de winter."

Een extra aanvaller zou de selectie voor Ten Hag rondmaken. "Als we een dergelijke speler kunnen toevoegen, wordt onze selectie vele malen sterker. Dan heb je gewoon meer kansen op succes", zegt hij daarover. "We hebben de krachtige wens om de volgende stap te zetten, te overwinteren in de Champions League. Dan moet zo’n speler er eigenlijk wel bij. Maar op dit moment is de komst van een dergelijke speler niet dichtbij."

Meer op VI.nl




Tags

hag diepgang economisch elementair haller linkerflank malen prijskaartjes rondmaken sebastien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Lastig, maar Overmars zal vast nog wel wat met iets komen. Lijkt me dat hij niet alleen Sulemana op z'n lijstje had staan. Het moet wel echt iemand zijn waar je wat aan hebt, anders kun je beter een jeugdspeler de kans geven.
+3/-0

2 jaar geleden
Ik heb mijn vrouw gezegd dat we met de aankoop van haar nieuwe schoenen economisch in prijskaartjes terechtkomen dat lang niet altijd haalbaar is.
Ze snapt het.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Ik hoop dat je een comfortabele bank hebt ;)
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Zo lang ze maar niet weer met Bergwijn op de proppen komen. Zit helaas niet zo goed in onze jeugdelftallen - hebben we geen jonge aanvallende vleugelspelers meer rondlopen die een gat kunnen opvullen?

Iemand van CL waardig niveau halen zal waarschijnlijk niet lukken, vooral niet als je Neres niet kan verkopen voor een goed bedrag. Dan zou ik hem er liever bij houden.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Klopt, maar Luyksgestel en Bladel zijn niet veel beter.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Nice one - autocorrect was niet mijn vriend vandaag
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik stond echt even op het punt om te googlen of er een of ander talent met de naam Bergeijk bestaat die ik gemist had. Je weet het ooit niet, een Belg of iemand uit 2e divisie.
+2/-0

nieuws-redacteur 2 jaar geleden
Op dezelfde dag dat Elia zijn contract ontbindt. Ik mag het niet hopen. En een extra aanvaller of Bergwijn voor 20+ miljoen dat is een verschil.
Je hebt nu onder contract Neres, Antony, Haller, Danilo, Tadic, Berghuis en vanuit Jong nog Hansen, Ünüvar en bijvoorbeeld een Martha.
Die laatste 3 moeten nog veel meters maken, maar is 6 aanvallers niet al aardig voldoende?

Of is Babel toch maar weer in de Babelcopter gestapt?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Elia van 3 of 4 jaar geleden wel, deze niet meer.

Als die bande ooit nog fit was geworden: veel snelheid en diepgang in België, niet echt een actie maar als stand in achter tadic als die naar de spits zakt...
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ze anticiperen op het vertrek van Neres, neem ik aan. Vind ik nogal zonde, maarja.

Berghuis/Antony voor rechtsbuiten, Haller/Danilo voor de spits, en Tadic heb je dan voor linksbuiten. Als Tadic geblesseerd raakt heb je een probleem. Unuvar is er nog niet klaar voor, denk ik.

Ik heb een soort voorgevoel dat het weer (voor de vierde keer) Babel wordt. Zou denk ik genoegen nemen met een plaats op de bank, en past bij de omschrijving van Ten Hag (kan op linksbuiten en in de spits spelen).
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zat ook te denken aan ünuvar hij zal vast nog stappen moeten maken maar je weet nooit natuurlijk misschien zet hij die stap sneller dan verwacht en denk wel dat hij de genoemde kwaliteiten heeft al is het afwachten of hij dat in Ajax 1 al kan zeker in Europa, maar mooi zou het zijn maar niet waarschijnlijk.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Gewoon David Neres houden, wordt weer helemaal topjaar
+1/-0

 
2 jaar geleden
Verandert misschien als Tagliafico vertrekt.
+2/-0

2 jaar geleden
Ik hoop nog op 2 aankopen minimaal.
Een aanvaller en creatieve middenvelder.

Aub geen Bergwijn. Geen Babel. Geen Promes. Ben wel content over Berghuis.

Wie nog wel erbij? Goede vraag.

Ik zie Koopmeiners bv nog graag komen en nog een snelle aanvaller.

Ben benieuwd.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Karlson van AZ dat is een toppertje. Die zou perfect bij Ajax passen. Beter dan Stengs.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal