Transparent
Inloggen
Sluiten

Marc Overmars: 'Veel clubs willen nu profiteren van de situatie van André Onana'

28 juli 2021 07:41 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Marc Overmars: "Veel clubs willen nu profiteren van de situatie van André Onana"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International is directeur voetbalzaken Marc Overmars uitgebreid ingegaan op de situatie rondom André Onana. "Veel clubs willen nu profiteren van de situatie. Zijn waarde is laag, dat ze daar gebruik van willen maken. Dat snap ik en dat zou ik andersom misschien ook wel doen", aldus Overmars. "Voor sommige clubs is het ook een mogelijkheid om deze keeper vast te kunnen leggen. Want als hij langer onder contract staat en niet geschorst is, is hij dertig miljoen waard. Als ik het was, had ik juist snel gehandeld. Je kan zes maanden wachten, dan kan-ie transfervrij tekenen. Maar dan komen ook heel andere clubs en heb je veel meer concurrentie."

Lyon wil de doelman graag aantrekken. "De trainer, Peter Bosz, die kent hem natuurlijk. Hij is een topvijf-keeper in Europa. Als je alle keepers neerzet, komt hij op plek vijf of zes", zo geeft hij aan. "Dat ze hem proberen vast te leggen, snap ik, want zodra zijn handtekening staat, schiet zijn waarde omhoog omdat hij een heel goede keeper van 25 jaar is. Dat is een beetje de situatie, maar het kan niet zo zijn dat het kwartje helemaal de negatieve kant op valt voor ons."

Volgens Overmars is het in ieders belang dat Onana een transfer maakt deze zomer. "Ik vind dat je als topsporter eigenlijk niet nog eens acht maanden kan wachten tot je weer gaat spelen", zegt hij daarover. "Ik snap dat hij nog een keer weg wil. Hij zit al ruim vijf jaar bij Ajax. En normaal is een speler dan al vertrokken, Andre was in een normale situatie ook al weggeweest. Dan was het een goed traject."

Voor de directeur voetbalzaken is het wel een apart dossier in de vele transfers die hij gedaan heeft. "Het hele traject is doodzonde, maar je maakt zo veel dingen mee, dat je er ook niet echt meer van staat te kijken", reageert hij daarover. "We hebben hem gesteund in de dopingzaak en ook gezegd we betalen hem gewoon door. Hij zegt dan nee op ons voorstel tot verlenging. Dat recht heeft hij, om te zeggen: ik verleng niet. We kwamen er niet uit omdat zij andere eisen hebben. Dat kan. We zetten nooit iemand het mes op de keel. Een speler tekent en als hij jaren later uit zijn contract loopt, heeft hij het recht om te gaan. Maar in dit geval..."

Meer op VI.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

overmars onana bosz dopingzaak dossier keel kwartje lyon neerzet topsporter topvijf verlenging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Hoe dan ook, voet bij stuk houden met minimaal 10M.
+3/-1

3 maanden geleden
Keurige reactie, laat in ieder geval naar buiten zien dat er geen rancune is, die er waarschijnlijk binnen de club wel is.
+2/-0

3 maanden geleden
Top uitgelegd zoals Marc het doet, niet eromheen draaien en transparant een heldere en eerlijke reactie. Natuurlijk is dit bekend ,maar een TD die het ook gewoon zo uitlegt en benoemd is een zeldzaamheid. Hem kennende zal ie het maximale eruit halen binnen de mogelijkheden in deze toch wel complexe ' zaak' .
+5/-0

 
3 maanden geleden
Overmars is een hele goede td en fantastic uithangbord. Menselijk en professioneel.
Mooi hoe hij is gegroeid.
+2/-0

3 maanden geleden
Mooi interview, laat zien dat niemand groter is dan de club. Chaupeu Overmars.
Kan Onana nog wat van leren, ondankbare profiteur.
+3/-0Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.721 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

bag berghuis besiktas brobbey chriet daramy drommel elsimao fier groningen haaland hag haller jeroene jong kiki kinderen koen kudus lidus mazraoui onana pasveer pec spelbos stekelenburg tadic tekengeld titulaer unnerstall