Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax bevestigt akkoord over transfer Steven Berghuis

16 juli 2021 18:03 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Ajax bevestigt akkoord over transfer Steven Berghuis; image source: Pro Shots

Ajax heeft via de officiële kanalen bevestigd dat het een akkoord heeft bereikt over de transfer van Steven Berghuis. De aanvoerder van Feyenoord zal de overstap naar Amsterdam maken en een contract voor vier seizoenen gaan tekenen. Helemaal officieel is de transfer nog niet. Aan een aantal voorwaarden, waaronder de medische keuring, moet nog voldaan worden. De verwachting is echter dat alles op korte termijn afgerond zal worden.

Direct voetbalzaken Marc Overmars is erg blij met de komst van Berghuis. "Steven is een belangrijke Nederlandse speler, hij heeft de afgelopen jaren stappen gezet en is als gevolg daarvan ook international geworden. De mogelijkheid diende zich aan om hem over te nemen en wij denken hem goed te kunnen gebruiken", aldus Overmars. "De laatste seizoenen van Ajax laten zien dat we ontzettend veel wedstrijden spelen, dus het is belangrijk dat we alle posities goed bezet hebben. We halen met hem een creatieve aanvaller in huis met een hoog rendement, zijn cijfers spreken voor zich. Samen met de andere technische mensen bij Ajax denk ik dat er nog rek in zit. Wij denken dat hij bij ons een nog betere speler kan worden. Dat mag hij vanaf deze zomer laten zien."

Berghuis wilde zelf nog graag een stap maken. "Belangrijk daarbij is dat ik mezelf sportief verder wil ontwikkelen", zo geeft hij aan. "Bij het maken van de keuze voor mijn nieuwe club was ik naast mijn ontwikkeling als voetballer erg op zoek naar de combinatie van spelen om prijzen, spelen in de UEFA Champions League en in beeld blijven bij Oranje. Bij Ajax denk ik dat dit allemaal samenvalt."

Meer op Ajax.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis overmars feyenoord keuring oranje rek uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Is toch wel een mooie transfer. Al zullen ze daar in rotjeknor wel anders over denken.
+1/-0

2 jaar geleden
Mooie versterking. Heeft iets wat Ajax nog niet echt had. Brengt weer extra dynamiek en energie.

ben benieuwd wat er met Neres gaat gebeuren. Ik hoop persoonlijk nog een jaar op hem. En als hij wel weggaat, hoop ik dat het geen Everton of West Ham wordt voor hem zelf...

Misschien Lazio of Ac Milaan?
+1/-0

2 jaar geleden
De enige speler die waarde kon toevoegen van Feyenoord hebben we binnen.
Vond het een lul in dat andere shirt, maar ik denk dat we best een lul in het veld kunnen gebruiken.
Wees welkom :)
+1/-0

 
2 jaar geleden
In dat shirt staat iedereen voor lul ;)
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal