Transparent
Inloggen
Sluiten

Komst BeNeLiga lijkt van de baan, topclubs onderzoeken mogelijkheden voor apart toernooi

12 juli 2021 19:35 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Komst BeNeLiga lijkt van de baan, topclubs onderzoeken mogelijkheden voor apart toernooi; image source: Pro Shots

Voetbal International meldt dat de mogelijkheden worden onderzocht voor een apart toernooi met de topclubs uit Nederland en België. Door de lancering van de NL League lijkt een BeNeLiga van de baan, ondanks dat de verwachte inkomsten bij een fusiecompetitie vele malen hoger lijken te liggen dan bij de NL League. Tijdens de besprekingen over de toekomst van het Nederlands voetbal blijkt het echter helemaal niet besproken te zijn.

Nu wordt een toernooi onderzocht tussen de top vier van Nederland en de top vier van België. Zij zouden na de winterstop midweeks tegen elkaar spelen naast de reguliere competitie en de Europese competities.

Meer op VI.nl
Tags

baan beneliga belgie nederland fusiecompetitie lancering malen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Ga toch weg met al die competities en toernooien. Straks zegt de Eredivisie ook niks meer. Een EK met meer dan 30 landen? Je hoeft niks meer te doen. Straks een CL waar Ajax niet meer kan spelen. Nations League. Spelers overbelast. Het gaat allemaal nergens meer over.
+6/-0

3 weken geleden
Waarom krijg ik hier een Superleague gevoel bij? Iets wat niet lukt (Beneliga) en dan maar buiten de rest om met de grootste clubs een alternatief verzinnen om tegen elkaar te spelen. Dat hebben we eerder gezien :-)
+1/-0

3 weken geleden
Als Ajax en Feyenoord de NL League niet zien zitten gaat die ook niet door.
+1/-0

3 weken geleden
Voetbal is leuk, maar ik ga echt niet 10 toernooien/competities per seizoen volgen.
+2/-0

3 weken geleden
???!
Dan Nooit meer zeuren dat hun spelers overbelast zijn of kunnen geraken zoals nu al vaak gebeurt en al heeft geleid tot het aanpassen van het competitieprogramma t.o.v. het Europees voetbal.
+2/-0

3 weken geleden
Dit klinkt een beetje als een alternatief voor het knvb beker toernooi. Ik ben daar groot voorstander van, het liefst met meer dan 4 clubs per land. Als je dat dan een keer of 10 hebt gedaan, en het bevalt, kun je altijd nog praten over een gezamenlijke competitie.
+1/-0

Ik verwacht dat we over 10 jaar toch een Europese competitie hebben.
Om de kleine landen en clubs nu niet voorbij te lopen zullen er wel een aantal divisies onder hangen met promotie en degradatie mogelijkheden.
Uiteindelijk wint geld het altijd.
+1/-0

3 weken geleden
Jeetje wat lees je overal toch slecht geinformeerde meningen over de Beneliga. Vooropgesteld ik ben er skeptisch over, maar bijv. de vergelijking met een super league gaat mank, er zou gewoon een piramide onder komen te hangen (twee nationale piramides die ieder jaar promovendi en degradanten op zouden leveren voor de hoogste gezamenlijke liga) en doet dus niets af aan de Europese sportbeleving. Ook opmerkingen als 'ik zie liever Feyenoord - Sparta dan Feyenoord - Charleroi slaan nergens op dat is niet het categorie ploeg dat in die hoogste liga zou spelen dan heb je het echt over Anderlecht, Brugge, Standard, Genk, Gent - ploegen die in Nederland ook om de top 5 mee zouden spelen.

Anyway, voor mij geen beneliga, maar die knvb beker vervangen door een beker tussen de hoogste niveaus van beide landen lijkt me een super alternatief, daar kunnen we wel een europa league plaats voor op het spel zetten.
+2/-3

 
3 weken geleden
Anderlecht lukt het niet eens om in de top van België aan te haken, met de hakken over de sloot werden ze 4e. Standard is een grap, alleen in naam groot. De enige Belgische club die voor een toppositie kan gaan is Club Brugge, de rest wordt weggeblazen door Ajax, PSV, AZ, Vitesse. Gent en Genk zijn leuke subtoppers in een Beneliga en de rest is gewoon bagger. Antwerp zou misschien nog in de middenmoot kunnen, daar houdt het echt wel op. Ik zie dan inderdaad liever Ajax-Sparta en geen Ajax-Charleroi. Daarnaast heeft iedereen het alleen over geld, Deloitte schijnt zelfs al een onderzoek te hebben gedaan, maar wat zijn de voorwaarden voor promotie/degradatie, hoe worden de Europese plekken verdeeld, per land of de hele competitie. Niemand heeft daar antwoorden op, ook de onderzoekers niet.
+3/-2

 
2 weken geleden
Complete onzin. Ten eerste erg kortzichtig om Anderlecht af te rekenen op een mindere periode van een paar jaar, die heeft Ajax ook recent nog gekend en daarnaast leveren ze nog jaarlijks grote talenten aan europese clubs af. Suggereren dat een club als Vitesse alles behalve Brugge weg zou blazen, dan snap je echt helemaal niets van voetbal of je bent te arrogant om serieus over de grens te kijken. Als je ziet hoe kinderlijk eenvoudig hier goals worden weggegeven en hoe fysiek er in Belgie gespeeld wordt... Tuurlijk kan een Vormer of een Lang daar een grote jongen zijn, maar aan de andere kant zijn mannen als Bjorn Vlemminx en Bulykin hier topscorer geweest terwijl ze er daar niets van konden.

Alleen Ajax zou er daar bovenuit steken, vergelijkbaar met hier in NL. Een nederlandse subtopper is net zo matig als een Belgische en een Nederlandse middenmotor is net zo droef als een Belgische. Het verschil wordt pas echt merkbaar in de lage middenmoot en het 2e niveau daar is het in Belgie armoede troef. Ook de faciliteiten zijn er vaak slecht, maar een beetje harde jongens kweken kan geen kwaad zo laat het Belgisch elftal wel zien, jongens als Vertonghen werden ook niet zo in de watten gelegd in de jeugdjaren.
+2/-1

 
2 weken geleden
Tuurlijk, ik volg het Belgische voetbal, en buiten Club Brugge is het niveau lachwekkend laag. Anderlecht heeft niet eens een mindere periode, die spelen gewoon slecht. Hun talenten zijn al verdwenen voordat ze er zelf van kunnen genieten. Daar hebben ze geen profijt van zoals Ajax. Gent en Genk zijn goed in België, maar geen match voor de Nederlandse clubs zoals Ajax, PSV, AZ en Vitesse afgelopen seizoen. Standard is helemaal van het plankier verdwenen, spelen een marginale rol in de Jupiler Pro League. En met je bewering dat de subtoppers en middenmoters even droevig zijn in beide landen, dan is de oprichting van een Beneliga dus nutteloos, daar wordt niemand beter van.
+1/-0

3 weken geleden
Qua competitie boeien mij de Belgische clubs niet. Maar om alleen de beker te combineren lijkt me dan wel weer aardig. Dan komt er wel wat meer spanning in dat toernooi.
+1/-0Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.772 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez antony bayern berghuis blind bloed buitenspelers danilo elsimao eredivisie feyenoord fier giphy gorter haller jeroene jim jong koen kudus labyad mazraoui nederland neres pasveer quido rennes tadic tagliafico titel