Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax en Feyenoord akkoord over transfer Steven Berghuis'

12 juli 2021 10:07 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax en Feyenoord akkoord over transfer Steven Berghuis"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Ajax en Feyenoord een akkoord bereikt hebben over de transfer van Steven Berghuis. De aanvaller maakt voor een bedrag van 4 miljoen euro de overstap maar via bonussen kan het bedrag nog oplopen naar 5,5 miljoen euro. Berghuis tekent in Amsterdam een contract voor vier seizoenen.

Volgens het Algemeen Dagblad kwam de transfer in een stroomversnelling toen Berghuis vrijdag een verzoek deed tot een arbitragezaak. In het weekend kwamen de clubs alsnog tot een akkoord.

Naast Ajax hebben ook Atalanta, Watford, Galatasaray en VfL Wolfsburg interesse getoond in de aanvaller, maar zij werden of niet concreet of waren sportief veel minder interessant.

Update 14:14: De Telegraaf meldt nu dat de transfersom hoger uitvalt. Ajax betaalt een transfersom van 5,5 miljoen euro voor Berghuis en dat kan via bonussen oplopen naar 6,5 miljoen euro als Ajax ver reikt in de Champions League. Indien Berghuis in de komende jaren wordt verkocht zal een percentage van die transfersom ook naar Feyenoord gaan.

Meer op Telegraaf.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis feyenoord telegraaf arbitragezaak atalanta galatasaray reikt stroomversnelling uitvalt watford wolfsburg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Welkom Steven. Goede speler die geweldige statistieken kan overleggen. Technisch vaardig en veel diepgang. Kunnen we er goed bij hebben.
+7/-0

En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Welkom bij Ajax, Steven! Hoop dat je het in Amsterdam minstens zo goed gaat doen als bij Feyenoord 😊
+5/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben helemaal geen fan van die gozer, niet omdat hij bij Feyenoord heeft gevoetbald maar om zijn gedrag en speelstijl.

Maar goed, hij is er en ik laat me graag verrassen dit seizoen!
+4/-0

 
2 jaar geleden
verassen?
Hoop voor je dat het moment nog een tijd weg is ;)
Verrassen mag hij ons zeker.
+3/-0

2 jaar geleden
Lefgozertje is het wel, dat moet gezegd worden.
Deze gozer eist veel van zijn eigen lichaam en is volgens mij een echte prof. Af en toe kortsluiting in het hoofd tijdens een wedstrijd, maar goed dat heeft Zlatan ook.
Berghuis voor 5.5 ophalen is een lachertje. Goed gedaan van Overmars (wederom)
Ben benieuwd of het basismateriaal gaat worden, feit si wel dat we goed kunnen rouleren nu op de vleugels en er een extra 10 bij hebben,.
Succes en laat het maar zien 19 december !!!
+6/-1

 
2 jaar geleden
Ken nog een mooi voorbeeld. Suarez.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Jij bent volgens mij niet helemaal goed. Als je hem voor 4 en een al gewonnen arbitragezaak kan krijgen maar je betaald 6,5 miljoen (die 1 miljoen bonussen schijnen bijna niet te ontlopen zijn) + een doorverkoop percentage, dan betaal je dus bijna 100% meer dan je zou moeten betalen.

Ik ken geen inkoper die daar waardering voor krijgt maar jij complementeert Overmars daar nog mee ook. Het is wederom falen voor Overmars na zijn seizoen lange drama met Onana, Haller, Brobbey, Promes, Huntelaar en ga zo nog maar even door. Zijn geblunder heeft ons nu al zoveel geld gekost, dat is welk bedrijf wereldwijd onwaardig.
+3/-5

2 jaar geleden
Welkom.
Ik hoop alleen wel dat je je nare trekjes achterlaat in Rotterdam.
Geloof ik wel, want dat zal daar uit frustratie zijn geweest vanwege het niveau.
Met zijn statistieken, is hij goede tweede achter Tadic.
Wat wil je nog meer in je elftal?
Ik reken volgend seizoen op minimaal 125 goals, in de Eredivisie wel te verstaan.
+5/-0

2 jaar geleden
The boy has balls. Hier kunnen Onana, Kluivert, Brobbey etc een voorbeeld aan nemen. Hij is trots ons shirt te mogen dragen, trotseert daarvoor het halve Pieter Baan Centrum. Van harte welkom.
+14/-0

2 jaar geleden
Van harte welkom! Ik ben al lang van deze speler; past bij Ajax.
Ik snap heel goed dat ze er in Rotterdam van balen.
+5/-0

2 jaar geleden
Heeft een goede voorzet in huis. Ik zou hem wel rechts op het middenveld willen zien, beetje de positie van Hakim.
+4/-0

2 jaar geleden
Niet eerlijk mijn twijfels te hebben.
Eerst maar eens een half jaartje aan zien wat zijn voetbalkwaliteiten betreft.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Een heerlijk transfer. Al was het maar omdat we nu kunnen genieten van al dat geschuimbek uit Rotterdam. Kijk ook erg uit naar De Klassieker waar Berghuis natuurlijk gaat scoren. Hopen op een volle Kuip. Kan niet wachten!
+7/-0

2 jaar geleden
Het bedrag kan oplopen tot 5,5 milioen dan hopen ze daar dat Ajax kampioen wordt? Ik vind het gezeur van feyenoord naar Ajax of andersom ongelooflijk ik heb nog eens opgezocht hoeveel Ajax spelers in de jaren 80 bij bijvoorbeeld PSV rondliepen gemakkelijk een half elftal of nog iets meer, ik hoorde daar nooit iemand over zeuren.
+4/-0

2 jaar geleden
Zoals ieder gerucht over transfers wacht ik altijd af tot het op ajax.nl staat. En dat staat daar nog steeds niet er worden bedragen genoemd enz maar ik wacht eerst af tot het op ajax.nl staat dan is het voor mij officieel.
+1/-0

2 jaar geleden
Welkom Steven!! Hopelijk ga je het fantatisch doen. Je droom is uitgekomen.
+2/-0

2 jaar geleden
Blijf de bonus hilarisch vinden. Feyenoord heeft er dus baad bij dat Ajax kampioen wordt of cl haalt.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Een verkapte vorm van omkoping.
De eerste 6 punten zijn binnen ...
+4/-0

`Veel spelers hebben praatjes over Ajax, maar als ze een contract bij ons kunnen tekenen komen ze desnoods op de fiets naar Amsterdam. Mooi is dat`

Toby Alderweireld
+9/-0

 
2 jaar geleden
Is gewoon de waarheid.

Ajax staat er goed op nationaal en internationaal.

Hopelijk nog 3 versterkingen en knallen in de CL.
+2/-0

2 jaar geleden
Goeie deal voor alle partijen toch?
+1/-0

2 jaar geleden
Pas echt hilarisch als ze hem direct doorverkopen voor 20miljoen naar het buitenland ofzo
+1/-2

2 jaar geleden
Je kan merken dat de wereld veranderd vroeger had je speleres zoals oa Johan Cruijff Henk Groot Eddy Pietersgraafland en Theo van Duivenbode van Ajax naar Feyenoord gegaan geen probleem nu zeurt men als er iemand van 010 naar 020 gaat laat ze dat zelf uit maken en
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb hem eigenlijk nooit gevolgd, dus kwalitatief kan ik geen oordeel vellen. Vaak zijn dergelijke overstappen voor een bepaald deel pijnlijk, maar ik heb altijd het idee dat dit vooral is om nog even de "haat" voor de ander te benadrukken. Zo geloof ik niet dat de Vermeer pop echt het gevolg was van haat naar Vermeer, maar puur door meegezogen worden in de haast gewenste haat voor de ander.

Snap dat het voor die gasten een beetje pijnlijk is. In andere landen zijn ze niet anders gewend. Bovendien is het in het belang van alle clubs in Nederland dat de beste spelers hier blijven. Het niet willen verkopen aan een club in hetzelfde land zorgt o de lange termijn alleen maar voor versnelde uittocht van de betere spelers, met als resultaat dat we Europees geen zak voorstellen (en rotterdam straks niet eens meer de kans krijgt om Europees te spelen).

Edit: en dus rest me niets anders dan hem welkom te heten bij de mooiste club die er is. :)
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos