Transparent
Inloggen
Sluiten

Oranje met schaamrood op de kaken uitgeschakeld tegen Tsjechië

27 juni 2021 19:55
Foto: Pro Shots

Oranje met schaamrood op de kaken uitgeschakeld tegen Tsjechië; image source: Pro Shots

Oranje is na een bizarre vertoning uitgeschakeld op het EK. Tsjechië bleek met 0-2 te sterk. Namens Ajax stonden Daley Blind en Maarten Stekelenburg weer in de basis. Blind werd tien minuten voor tijd gewisseld voor Jurriën Timber. Davy Klaassen kreeg wederom geen speeltijd en heeft afscheid moeten nemen van het EK zonder speelminuten te krijgen. Ook Ryan Gravenberch kreeg geen speeltijd.
Tags

oranje tsjechie blind kaken schaamrood gravenberch stekelenburg timber vertoning

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Typisch, iedereen dacht dat we al in de halve finale stonden. Want Tsjechië en Denemarken pakken we wel even. Wat een wanvertoning. De Ligt gleed weer eens zomaar weg en nam veel te veel risico door de bal weg te slaan. Derksen had gelijk, je had ook gewoon leuk aanvallend voetbal kunnen spelen en dan met eer eruit te vliegen. Nu ga je met een vijfmansverdediging ten onder tegen nota bene Tsjechië. Hopelijk is dit de laatste wedstrijd onder Frank.
+11/-1

3 jaar geleden
Kunnen de AJAX spelers lekker met vakantie. Elk nadeel heeft zijn voordeel.
+7/-1

 
3 jaar geleden
Inderdaad, kunnen al die oranje proleten weer hun spulletjes opbergen.
+4/-2

3 jaar geleden (gewijzigd)
Jammer voor onze spelers.
Heel de week bezig zijn met statements die door je strot geduwd worden, meninkjes en ander geneuzel. Depay die de redder van NL voetbal moet zijn met non voetballer dumphries en Wijnaldum. Een glimlacht kan ik niet onderdrukken.
Ajacieden op vakantie en daarna weet knallen voor je club.
Afgelopen met volwassen mannen met molens op hun kop.
+6/-2

 
3 jaar geleden
Dumpries was de enige met karakter, jammer dat Klaassen geen kans kreeg!
+6/-1

3 jaar geleden (gewijzigd)
Zo nog een paar weekjes de tour een beetje volgen en dan langzaam weer in de Ajax modus.
Ik lig van deze uitschakeling geen seconde wakker en dat was in het verleden weleens anders, dan kon ik er behoorlijk ziek van zijn.
Met deze ploeg en dit systeem heb ik gewoon helemaal niks, geen gevoel geen herkenbaarheid helemaal niks.
Voorin loopt iemand die denkt dat hij Maradonna is, eist alles op maar creëert 4 wedstrijden op rij helemaal niks en frustreert de rest.
En dan dat achterlijke systeem met die ren backs, goed voetbal begint met goed positiespel, dat is zo`n beetje de eerste wet van Rinus Michels en Johan Cruijff maar dat is onmogelijk met zo`n veldbezetting.
Dat een dom renpaard als Dumfries al weken de held van de natie is dat zegt natuurlijk alles.
Het ging leuk tegen een paar C landen, vandaag een B land neutraliseerde dat foefje al heel simpel laat staat dat we nog eens een A land hadden getroffen.
+5/-0

 
3 jaar geleden
Helemaalmet jou eens Wit Rood Wit in ons bloed. De Tsjechen hadden dat zeker goed gezien, laat die dolle stier eerst maar 20 minuten rennen en die andere blindgangers ook maar als een kip zonder kop in het veld hollen, en an, na de drinkpauze gaan wij, de Tsjechen wel beginnen met voetballen. Zeer goed gezien van die trainer. Niet 1 schot ook maar in de richting van de goal kunnen plaatsen is toch echt té triest voor woorden. En dan ook nog durven te zeggen dat het Nederlands elftal in de 3 voorwedstrijden de meeste goals hebben gemaakt en dat het dus geen verdedigende opstelling is? Hoezo dan, tegen welke landen werd er immers gespeeld in de eerste 3 wedstrijden? Ja, die dus, en dan mag het logisch zijn dat zelfs een Dumbfries scoren kan. En het helemaal Niet laten spelen van Davey? Onbegrijpelijk en vreselijk laf gewoon.
+3/-0

3 jaar geleden
Tandeloze Leeuw, hebben t gewoon aan zichzelf te danken! Geen bezieling, krachteloos ! Slordig en scheids een foute beslissing! De ligt werd geduwd!
+1/-2

3 jaar geleden
Prima. Geen blessures, da's het belangrijkste. Nu vakantie en daarna weer focus op wat wel belangrijk is.
+2/-0

3 jaar geleden
Hilarisch.
Overschatting van de pers, voetbaltalkshowdeskundigen en voetbalpubliek.
Spelers van Paris St. Germain, Inter, Juventus, Barcelona.
Je praat over twee verdedigers en twee middenvelders.
Het grootste manco is dat het geen team is.
De spelers zullen wel hun best doen echter hebben niet de kwaliteiten anderen beter te laten spelen. Van samenspel heeft niemand in de selectie gehoord. Hard naar voren rennen, ballen over het middenveld schieten meteen naar Depay of Malen die het dan maar moeten oplossen tegen drie verdedigers. Malen een leuke speler die vooral in het nieuws kwam om zijn ünieke" combinatie met Depay. Leuk. Maar waar het om gaat is dat hij spits is en geacht wordt als Nederlands elftal speler doelpunten te maken. Dat is nog maar één voorbeeldje.
+1/-0

3 jaar geleden
1 ding is zeker.

Koeman was doorgegaan.
Dat weten we wel zeker.

Frank de Boer liet zijn incompetentie zien door in een 5-3-2 systeem te spelen en toen een verdediger een rode kaart kreeg zijn beste aanvaller in vorm er uit te halen en de slechtste speler van de selectie erin te gooien(Promes) op een soort van linkerwinger plek.

Was gewoon 4-3-2 blijven spelen. Er stonden al 4 verdedigers en een stofzuiger.


Malen eruit halen was bijna hetzelfde wat de Boer deed door Milik eruit te halen tegen de Graafschap. Onkunde.

Zoals ik en 70 procent van de fans al dachten, het wordt een drama onder de Boer en verder dan de poul kom hij niet.

2 jaar geleden finale Nation league.
Nu eruit al tegen de nr 3 uit een poul.

Koeman had dit nooit zo gedaan.

Frank de Boer is gewoon een hele matige coach en haalt blijkbaar niet het beste uit spelers.
+1/-0

3 jaar geleden
de boer mag nooit meer trainer van ajax worden.heeft bij ajax het laatste jaar tegen graafschap verkeerde wissel het kampioen schap ook verloren. straalt helemaal niets uit en is heel dom
+2/-0

3 jaar geleden
Ik had het na 25 minuten al gezien en heb zelfs de vorige wedstrijd niet gekeken. Frank is helaas een Bert van Marwijk 2.0. Wat een laffe opstelling 5-3-2 de backstage moeten dan als veredelde linker en rechtervleugel speler fungeren. Dumfries lukt het nog redelijk, maar van Aanholt wat een prutser. Zodra die in de richting van de zestien komt het niet meer weet en dan maar terugspeelt. Depay wil veel te belangrijk zijn en brengt daarentegen veel te weinig idem dito Wijnaldum . Nee een paar prima spelers, maar over het algemeen te weinig kwaliteit. Van Roon ipv Klaassen hoe verzin je het.
+1/-0

3 jaar geleden
Dit zat er echt wel aan te komen. De terugkerende ORANJE hossana en dan die domper (als je tenminste bij die groep hoorde die dit NIET heeft zien aankomen).

WAAROM liegt Matthijs over zijn hands bal, dat was ECHT wel een bewussie om dan vervolgens ALLE schuld op zich te nemen, hij was tenminste nog 1 van de weinige uitzonderingen in de (korte) wedstrijd tegen de Tsjechen? WAAROM vond Frenkie dat Nederland de wedstrijd domineerde? (Misschien de eerst 10 minuten), en WAAROM zeurde Frenkie de gehele wedstrijd? dat is niet de Frenkie die wij kennen-->> allemaal tekens van ontevredenheid, frustratie en een ploeg zonder een omlijnd tactisch plan.

En dan nog het gevoel van lood in de benen.... mmmm... Als je amper 1 dag hebt om te acclimatiseren van 18 graden naar 30 graden..dan kom je toch tot de conclusie dat dat ZEKER een factor is die heeft meegespeeld? Maar dan nog mag je dat niet als hoofd- excuus gebruiken voor de getoonde wanprestatie geleverd door spelers, trainer inclusief die bebaarde van Nistelrooij..enfin Nu zal de discussie wel weer gaan opladen over WIE er nu bondscoach moet worden. Sorry Frank je positie is onhoudbaar en kijk deze keer nu eens in de spiegel en doe eens aan eerlijke zelfreflectie (dat woord kan je googlen Frank :-) )

PS: Ik heb me verschillende keren spreekwoordelijk in mijn graf omgedraaid, maar dat is logisch!
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey elsimao farioli forbs gaaei gooijer hato kaplan kiki lcv oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal