Transparent
Inloggen
Sluiten

Nederland na twee duels al zeker van groepswinst op EK

17 juni 2021 22:53
Foto: Pro Shots

Nederland na twee duels al zeker van groepswinst op EK; image source: Pro Shots

Na twee wedstrijden is Oranje al verzekerd van de groepswinst. In de Johan Cruijff ArenA werd Oostenrijk met 2-0 verslagen. Maarten Stekelenburg en Daley Blind hadden namens Ajax een basisplaats. Blind werd na ruim een uur spelen gewisseld, terwijl Ryan Gravenberch iets meer dan een kwartier speeltijd kreeg als invaller. Davy Klaassen en Jurriën Timber bleven het hele duel op de bank. Maandagavond wordt de groepsfase afgesloten met een duel tegen Noord-Macedonië. Ook deze wordt weer in Amsterdam gespeeld.




Tags

blind nederland arena gravenberch macedonie oostenrijk oranje stekelenburg timber

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Weer een goede wedstrijd. Beste spelers Frenkie, Matthijs, Daley, Stefan, Maarten. Memphis viel tegen.
+3/-0

2 jaar geleden
Nu krijgen ze straks echte tegenstanders en dan gaat het goed mis net deze opstelling. De Roon. Wijnaldum.Weghorst de Vrij allemaal zo beperkt kwa voetbal ook dePay is zwaar overschat.
+4/-0

2 jaar geleden
De aanval van Oranje is echt 3x niks.
Ze missen ieder vernuft en finesse om te combineren tot in de 16.
Je ziet Blind en Frenkie zich iedere keer vast lopen bij de aanvallers.
Maak er gewoon een counterploeg van, met Malen ipv Weghorst.
Depay mag van mij ook wel eens op de bank beginnen.
+7/-0

 
2 jaar geleden
Je mag hem ook naar huis sturen samen met Wijnaldum. De Roon. De Vrij en Weghorst
+2/-0

2 jaar geleden
Was voor mij voor het eerst dat ik die Depay zag voetballen, maar waarom is zo'n gast mee? Nederlands elftal heb ik eigenlijk niets mee, maar toch een positieve gedachte aan over gehouden.... wat ben ik blij dat Frank onze trainer niet meer is. Niet om aan te gluren dit.
+6/-0

moderator forum-beheerder 2 jaar geleden
Hoe werkt dat met die volgende ronde, wordt er geloot tegen welke tegenstander (of welke pot) je moet spelen want dat is mij nog niet echt duidelijk.....
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Nee, het hele speelschema ligt al vast en is bijvoorbeeld hier te bekijken: https://www.ek2020-voetbal.nl/speelschema-ek-2020/link

Wij spelen in de 1/8e finale tegen de nummer 3 uit poule D, E of F
+1/-0

 
moderator forum-beheerder 2 jaar geleden
Ja dat gedeelte weet ik maar niet waar nou op gebaseerd wordt tegen welke nummer 3 we gaan spelen. Dat vind ik maar een vaag rekenspelletje.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik dacht gehoord te hebben dat wij tegen de slechtste nummer 3 uit genoemde poules moeten.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Nope, daar is een heel scenario van en afhankelijk uit welke poules de beste nummers 3 komen, zie de tabel op https://www.ek2020-voetbal.nl/beste-nummers-3-ek-2021/link
+1/-0

2 jaar geleden
Depay moet het alleen oplossen in de aanval.
Depay moet de aanval opzetten en afronden.
Alleen De Jong geeft de aanvallen ondersteuning.
Nederland heeft mazzel met de loting en de thuiswedstrijden.
Zelfs tegen Oekraïne en Oostenrijk winnen ze op inzet.
Zelfs tegen deze landen kunnen ze niet winnen op kwaliteit.
Dat is veelzeggend.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Depay moet gewoon naar huis. Meest overschatte voetballer.
+2/-0

Gewoon een ordinaire counterploeg dit NL-elftal.
5 verdedigers en 2 controleurs ervoor, je moet wel echt een diehard Psv supporters zijn om dit soort voetbal te kunnen waarderen.
Niet `my cup of tea` ok al zijn de resultaten vooralsnog aardig in de zwakste poule van dit EK maar hier ga je Frankrijk, Engeland, Duitsland, Spanje, Italie, Belgie, Portugal echt niet zenuwachtig mee maken.
+3/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Vanwaar opeens die hosanna bij alle media? Als we bovengenoemde landen loten die 'Wit rood wit in ons bloed' opnoemt dan kunnen we meteen naar huis. Kwartfinale is eindstation en dan heeft de Boer het gewoon kut gedaan. Vanaf de halve finale ben je pas redelijk bezig.

Ik weet niet waarom maar ik hoop op een oorwassing van 0-5 tegen een Belgie ofzo. Dan kunnen de oranjeclowns ook weer terug onder hun steen en krijgen we hopelijk een betere bondscoach die geen angsthazenvoetbal speelt.

Welke gek heeft ooit de Boer aan kunnen stellen. Dan wil je dus gewoon niet serieus genomen worden. Hoe kan je na 4x onstlag in godsnaam bondscoach worden? Bij Ajax hebben we het laatste jaar toendertijd ook de deksel op ons neus gekregen tegen FC Bal op het dak uit Doetinchem.

Laat Ajax maar weer snel beginnen dan zijn we van deze poppenkast verlost. Heb enorm zin in het nieuwe seizoen met de CL in aantocht.
+5/-0

2 jaar geleden
Nou, ik was wel goed blij hoor. En ik gun het Frank de Boer. Blijft toch de man die de club in moeilijke tijden naar 4 kampioenschappen heeft geleid en wie weet flikt hij het onmogelijke met Oranje. Lekker boeiend hoe slecht het spel is. Prijzen tellen uiteindelijk. Nederland heeft altijd al laten zien mooi te kunnen voetballen, maar de prijzenkast is beperkt gebleven tot slecht 1 titel.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Helaas is winnen met dit Oranje niet onmogelijk. Onder Koeman speelde ze fris en aanvallend voetbal en versloegen we oa Frankrijk en Duitsland. Het team straalde onoverwinnelijkheid uit. Sinds De Boer is aangesteld is het spel niet meer om aan te zien en lijkt het onmogelijk om ver te komen maar dat kan geheel op het contro van de coach worden geschreven.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Het spel onder Koeman was ook vaak niet om aan te gluren. Alleen wonnen ze dan wel vaak nipt door individuele bevliegingen. Het leek al gauw goed, omdat zijn voorgangers er helemaal niets van bakten. Onder Frank zie je tenminste bepaalde patronen waar ze op kunnen terugvallen, net zoals toen bij Ajax. Fraai is het zeker niet, maar ze opereren wel als team. Als hij kapt met het opstellen van een statische spits in zijn systeem, kan het ineens veel beter lopen.
+1/-1

2 jaar geleden
Bij Depay is het alles of niets en het is alle 2 de wedstrijden buiten de pingel en een goede pass waarui het tweede doelpunt tegen Oostenrijk onstond helemaal niets. Grossiert in onnodig balverlies en mislukte acties. Datzelfde geldt ook voor Wijnaldum. Alleen Frenkie , de Ligt , Steek en Blind zijn top. Dumfries laat een tomeloze inzet zien bereikt daar nog aardig wat mee, maar is verder een beperkte speler. Weghorst wordt te vaak buiten de zestien aangespeeld en dan is het een houten Klaas. Fatsoenlijke voorzetten worden er amoer gegeven. Wijndal is ook onder de maat en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Nee deze ploeg geeft tot nu toe niet de indruk van een goed uitgebalanceerd elftal te zijn waarvoor de toptennis bang moeten zijn of zenuwachtig van moeten worden.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts hag henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos