Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'Ik heb er zeker over nagedacht om niet te spelen'

13 juni 2021 23:34 - NOS
Foto: Pro Shots

Daley Blind: "Ik heb er zeker over nagedacht om niet te spelen"; image source: Pro Shots

Na de winst tegen Oekraïne gaf Daley Blind aan dat hij het mentaal heel moeilijk had na wat er met Christian Eriksen gebeurde en hij overwogen had om niet te spelen. "Ik ben trots dat ik het wel gedaan heb", aldus Blind. "Uiteindelijk kwam wel de emotie eruit. Ik heb er zeker over nagedacht om niet te spelen. Die gedachtes spookten door mijn hoofd. Die beelden van gisteren hebben op mij heel veel impact gehad en dat maakte het moment vandaag alleen maar moeilijker om het veld op te stappen. Ik heb mentaal echt een grote horde moeten nemen om dit toch te kunnen doen."

Blind zat het duel van Denemarken zelf live te kijken zaterdagavond. "Samen met een aantal jongens, ook met een paar die Nouri nog hebben meegemaakt en teamgenoten zijn van Christian", zo gaf hij aan. "Het heeft zoveel impact. Voor mij waren het herkenbare dingen en dat maakte het heel heftig voor mij en mijn familie."

De verdediger wilde daarom nogmaals benadrukken dat de buitenwereld niet moet gaan speculeren. "Wat de oorzaak kan zijn en of hij wel of niet nog kan voetballen. Laat hem alsjeblieft met rust en geef hem de tijd om te herstellen", zei hij daarover. "Het heeft voor mijn beslissing misschien wel meegespeeld dat er vandaag berichten kwamen dat het goed gaat met hem. In ieder geval voor mijn gerustheid. Voor iedereen die dit toernooi speelt, zal dit impact hebben. Als het niet goed met hem zou gaan, zou het in iedereens hoofd gaan spelen. De berichten dat het wel goed met hem gaat, geeft iedereen weer de kracht om wel te kunnen spelen."
Tags

blind denemarken eriksen gerustheid iedereens meegespeeld nouri oekraine spookten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Man, wat was ik er gisteren fysiek misselijk van. Een kwartier dat uren leek te duren. Bidden tussen hoop en vrees. Dan merk je ook meteen weer dat die Nouri wond nog lang niet geheeld is. Wat was ik dolblij toen ze die foto lieten zien. Zeker voor Blind moet dit ook een hel geweest zijn. Zelf meegemaakt, Nouri meegemaakt, nu zijn goede vriend Eriksen. Wat een strijder, dat hij het veld is op gestapt en zo goed speelde. Diep respect!
+7/-0

3 jaar geleden
Ja niet alleen voor Blind , hoewel hij er ook door heen is gegaan , maar ook voor Frank hij heeft Cristian als speler nog gehad. Het is vreselijk om zoiets mee te maken.
+1/-0

3 jaar geleden
Wat een kanjer, respect voor Daley. En dan nog zo een intervieuw kunnen geven. Ik denk dat iedereen hier wel terug gedacht heeft aan Nouri en Blind. Het waren vreselijke minuten. Gelukkig liep het goed af met Eriksen.
+1/-0

3 jaar geleden
Wat een topper en een voorbeeld voor anderen qua instelling en beleving van de sport.
+1/-0

Diep respect voor Daley, sowieso hoe hij er gister stond na maanden niet te hebben gespeeld en dan ook het verhaal Eriksen in zijn hoofd.
Natuurlijk is het leven van Christian het aller belangrijkste op dat moment maar Deley zal als geen ander ook beseffen dat dit voor altijd een rugzak voor Christian zal zijn, net zoals dat voor hem is.
+1/-0

3 jaar geleden
Spelers met het karakter van Blind zijn zeldzaam, wat een geweldige prof en goede gozer.
Trots dat die bij ons clubje hoort.
+1/-0

3 jaar geleden
Wat een ontzettende top gozer is Blind toch ook - zoveel karakter en levenservaring zit in die gozer. Zit niet vol met plakplaatjes, spreekt normaal Nederlands en lijkt nog het woord clubliefde te kennen. Wat mogen wij ontzettend trots zijn op deze speler en hoe hij in het leven staat - zal een steunpilaar in deze groep zijn.
+5/-0

3 jaar geleden
Ben ik trouwens de enige die het opvallend vind dat er zoveel (ex) Ajacieden getroffen worden? Kijk, Kanu was aangeboren afwijking en ook van Nouri was al eerder een afwijking geconstateerd, maar het wordt wel eens tijd dat Ajax wat minder getroffen wordt.
+2/-1

3 jaar geleden
Knap van Daley dat hij er uberhaupt bij is, hij is nog geen 100% maar dat kan ook niet. Hij zal gedurende het toernooi steeds beter worden, mits hij geen fysieke terugslag krijgt.

Wat me opvalt is dat hij geleidelijk aan in heel Nederland meer en meer de gunfactor lijkt te krijgen. Niet alleen bij ons maar bij de rest ook. Dat gun ik hem ook, het is een gouden vent en natuurlijk een fantastische voetballer ook.
+1/-0

3 jaar geleden
Respect voor Blind dat hij zich over zo een mentaal zwaar obstakel heeft gezet. Angst is immers een slechte raadgever. Geweldig dat Christaan er nog is want wees eerlijk het had onder andere omstandigheden ook heel anders kunnen aflopen!

Ben benieuwd of ze überhaupt een oorzaak kunnen vinden.

Ik weet me nog te herinneren dat er wel eens sporters overleden aan een sporthart (hart te groot door TE intensief sporten).
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson