Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'Ik ben topfit, dus het ziet er goed uit'

9 juni 2021 12:54
Foto: Pro Shots

Daley Blind: "Ik ben topfit, dus het ziet er goed uit"; image source: Pro Shots

Het Nederlands elftal kan zondag tegen Oekraïne beschikken over een topfitte Daley Blind. Dat gaf de verdediger zelf aan op een persconferentie woensdag. "Ik had na de wedstrijd tegen Georgië verwacht dat er een reactie zou komen, maar ik ben heel goed opgestaan de volgende dag", aldus Blind. "We hadden op dinsdag een hersteldag en vandaag is het weer topfit, dus het ziet er goed uit. Alle lichten staan op groen."

Gevraagd werd of het huidige 5-3-2 systeem van De Boer hem op het lijf geschreven is. "Dat is wel een heel groot woord. Bij Ajax spelen we in een heel ander systeem", zei hij daarover. "Of het echt op mijn lijf geschreven is wil ik daarom niet zeggen. Ik kan wel op verschillende posities heel goed uit de voeten. Ik kan me daarin goed aanpassen."

De verdediger kon zich niet vinden in de kritiek dat als het systeem goed wordt uitgevoerd zijn zwakke punt wordt verbloemd dat hij op snelheid wordt geklopt. "Dat is een item dat jullie zo groot maken. Ik hecht er helemaal geen waarde aan", zo gaf hij aan. "Er zijn heel weinig spelers die mij één-op-één geklopt hebben op snelheid. Als iemand anders tegenover een snelle speler staat, wordt hij er ook vaak genoeg uitgelopen. Ik ben er veel minder mee bezig. Als je goed opgesteld staat, kom je niet in de problemen. Dat moet ik gewoon doen."
Discussieer mee op de forums


Tags

blind topfit geklopt lijf boer georgie groen hersteldag oekraine topfitte uitgevoerd verbloemd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Een Blind in vorm die door schuift naar het middenveld kan nog wel eens een groot verschil zijn. Dat hebben we gezien afgelopen seizoen. Hij speelde gewoon erg sterk. We zullen zien of het NL's elftal beter gaat spelen met Blind.
+1/-0

2 maanden geleden
Blind is een slimme speler die goed positie kiest. Ook is zijn startsnelheid niet zo slecht als men ons wil aanpraten. Ik maak me alleen zorgen om zijn fysieke gesteldheid, al zegt ie nu topfit te zijn. Het gaat er bij mij om dat ie straks in augustus topfit is :)
+1/-0

2 maanden geleden
Potverdorie, was hij maar fit geweest in april/mei. Dan hadden we zomaar de kleine treble kunnen pakken. NL-elftal is werkelijk waar kansloos om het EK te winnen.
+1/-0Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aanvult afslaan alvarez antony bag blind brobbey elsimao feyenoord fier hag haller jeroene joe jong klaiber knip koen kudus labyad magallan marin martinez mazraoui neres overmars pasveer sanchez tadic tagliafico