Transparent
Inloggen
Sluiten

Brian Brobbey: 'Ze hebben gezegd dat ik volgend jaar niet veel ga spelen en dat wil ik wel'

8 juni 2021 21:05 - Bij Andy in de auto
Foto: Pro Shots

Brian Brobbey: "Ze hebben gezegd dat ik volgend jaar niet veel ga spelen en dat wil ik wel"; image source: Pro Shots

Bij Andy in de auto geeft Brian Brobbey aan dat hij absoluut niet om het geld vertrekt bij Ajax. "RB Leipzig betaalt nagenoeg hetzelfde als Ajax", aldus Brobbey. "Ik wil gewoon spelen. Ze hebben eerlijk tegen mij gezegd dat ik volgend seizoen niet veel ga spelen en dat wil ik wel. Ik zou mijn minuten bij Jong Ajax kunnen maken."

De komst van Sébastien Haller bracht de doorslag. "Ik had al de hele tijd het gevoel dat ze een spits zouden gaan halen. Toen dat ook echt waar was, dacht ik echt van shit", zo geeft hij aan. "Mij hadden ze beloofd dat ze geen nieuwe spits zouden halen, maar ik had al het gevoel dat ze dat toch zouden gaan doen. Ik heb me bij Ajax meer moeten bewijzen dan iemand anders. Echt altijd. Ik weet niet waarom."

Nadat zowel de trainer als technisch directeur van Leipzig vertrok, nam de spits direct contact op met zijn zaakwaarnemer. "Hij zei dat hij wel wat dingen kon regelen, maar alleen als ik dat echt zou willen. Gewoon weer terug naar Ajax", zegt hij daarover. "Toen belde die nieuwe trainer. Hij had echt een plan met mij. Ook hun algemeen directeur belde mij."

Meer op Bij Andy in de auto
Discussieer mee op de forums


Tags

brobbey leipzig andy doorslag haller jong nagenoeg sebastien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Veel succes bij Red Bull....
+2/-0

 
3 weken geleden
Idd. Huntelaar naar Schalke..
Heel rechtlijnig gezegd: Goed bezig!

Brobbey (op notabene jonge leeftijd) naar Leipzig:

Nou ik weet het niet...

Nou Brobbey; Denk je nou niet dat Haller aankomend seizoen voor de volle 100% gaat bewijzen waarom hij gehaald is en indirect dus waarom hij in de Premier League heeft gespeeld (en jij Brian dus niet)?

Oftewel Brian, op jonge leeftijd een slecht buitenlands avontuur is voor een succesvolle carrière altijd heel erg duur!

Next!
+1/-1

3 weken geleden
Next... 3 miljoen per jaar had Marc nooit geboden. Bullshit dus.
+1/-2

3 weken geleden (gewijzigd)
Ok, dus Ajax had beloofd geen nieuwe spits te halen, maar hij zou zijn minuten moeten maken in Jong? Wie zou er volgens hem dan in de spits moeten? Hij had alleen Huntelaar en Traoré nog voor hem. Waarvan je van de eerste wist dat ie geen jaren meer zou spelen, laat staan als eerste spits en met de tweede had ie de concurrent gewoon moeten aandurven.

Ajax haalde pas een spits nadat hij bleef weigeren bij te tekenen. Zijn verhaal rammelt aan alle kanten. Ajax zou net zoveel betalen als Red Bull? Dus 3 miljoen netto per jaar? Geloof ik niks van.

Succes daar.
+3/-1

3 weken geleden
Die jongen liegt dat het gedrukt staat.
+3/-0

3 weken geleden
Deze jongen komt erg naïef over. Gelooft alles wat ze tegen hem zeggen. Ik hoop voor hem dat hij emotioneel opgewassen gaat zijn tegen de grote boze voetbalwereld. Hij wil gewoon spelen, maar die kans is in Leipzig echt niet groter dan bij Ajax.
+2/-0

3 weken geleden
Zijn verhaal slaat kant nog wal. Meneer Brobbey denkt dat hij garantie op speelminuten kan afdwingen tijdens onderhandelingen. Zo werkt dat niet, speelminuten moet je verdienen door het op het veld te laten zien, niet in de bestuurskamer. En dat zal in Leipzig niet anders zijn. Dat verhaal over Haller is ook een slecht excuus, Ajax heeft die pas in december aangetrokken, toen waren de onderhandelingen al lang gestopt. Dus de belofte over dat ze geen spits zouden halen is natuurlijk niet meer geldig als Ajax over een paar maanden niet meer kan rekenen op Brobbey, Huntelaar Promes en een constant geblesseerde Traore (waar Ten Hag duidelijk niets in zag). Ajax speelde nog EL en moet zorgen voor genoeg kwaliteit en gelukkig hebben ze dat gedaan (met een landstitel als belangrijkste prijs als gevolg). Maar Brobbey vergeet even te noemen waar het echt om gaat: geld. Want aan loze beloftes van Leipzig heb je niets (Leipzig loopt geen risico, Brobbey kan immers transfervrij naar elke club). Hopelijk is dit het laatste wat we over Brobbey lezen op dit forum, ben zijn naam wel zat. Hij mag nu zelf ervaren dat het gras altijd groener is aan de overkant.
+3/-0

3 weken geleden
Haller werd pas onderwerp toen meneer Brobbey"s onderhandelingen gestopt waren omdat ze er niet uitkwamen met elkaar. Die heeft ze niet helemaal scherp...
+2/-0

3 weken geleden
Praatjes.
Waar kwam het gesprek vandaan? Bij Andy in de auto...
Ofwel koning toto met een gouden kroon op zijn hoofd.
+1/-0

3 weken geleden
Lekker drie jaartjes banken bij de FC Leip, en daarna lekker door naar FC Utrecht of de Graafschap. Zo jammer
+1/-2

3 weken geleden
Ik denk dat zijn zaakwaarnemer hem van alles heeft wijsgemaakt.
+1/-0

3 weken geleden
Brobbey valt nu door de mand.
Lullig voor hem maar hopelijk leert hij hiervan.
De profvoetbalwereld is geen heen en weer wereld. Is zwart of wit.
+1/-0

 
3 weken geleden
De voetbalwereld is overwegend wit, inderdaad.
+1/-1Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

antony berghuis blind boer counters duitsland dwaas fier frankrijk gravenberch griekenland ijsland jeroene jong koeman koen logo malen nahoj nederland oekraine oostenrijk oranje pit portugal roon schipahoy schotland spelersmateriaal spurs