Transparent
Inloggen
Sluiten

Davy Klaassen en Ryan Gravenberch zorgen dat Ajax hofleverancier in selectie Oranje voor EK is

26 mei 2021 15:00
Foto: Pro Shots

Davy Klaassen en Ryan Gravenberch zorgen dat Ajax hofleverancier in selectie Oranje voor EK is; image source: Pro Shots

Davy Klaassen en Ryan Gravenberch gaan ook komende maand op jacht naar de titel op het EK. Ook beide middenvelders zijn door bondscoach Frank de Boer opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal en dat zorgt ervoor dat Ajax met liefst vijf spelers hofleverancier is.
Tags

gravenberch hofleverancier oranje boer titel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
Kwam deze tegen, geen woord van gelogen"

Zo, ik ben inmiddels ook weer bijgekomen van de spetterende aankondiging van de selectie van Oranje. Als klap op de vuurpijl kregen we 'artiest' Dirk Kuyt die de aanvallers bekend maakte. Om het nog maar even extra kut te maken.

Het concept was niet eens zo slecht, maar hoe de voorselectie en de bijbehorende bekendmaking nu is verlopen, is het schaamteloos 'hype' creëren over de rug van spelers die afvallen. Het is totale minachting.

Het hele idee van een voorselectie is sowieso complete waanzin. Vrijwel alle afvallers waren vooraf al aan te wijzen. Waarom roep je ze dan op? Het was destijds best een ding dat (destijds) supertalent El Ghazi Nederland boven Marokko verkoos. Die jongen heeft er jarenlang niet bijgezeten en zal zijn interland carrière misschien al hebben opgegeven. Ineens krijgt hij hoop op een EK en in de twee wedstrijden na de voorselectie speelt én scoort hij allebei. Toch mag hij niet mee. De hoop was namelijk gewoon valse hoop. De Boer heeft nooit overwogen om El Ghazi daadwerkelijk mee te nemen.

Hetzelfde geldt min of meer voor Karsdorp. Valse hoop geven na jarenlange afwezigheid in Oranje. Over Bizot had Frankie laatst op tv zelfs indirect al aangegeven dat hij niet meeging. Toch moest er een voorselectie komen en loopt Frankie vandaag alles recht te lullen wat krom is. Na zijn werk bij Ajax is hij voor mij altijd een legend, maar hoe hij en de KNVB (beter bekend als KNJB) dit hebben aangepakt, is lachwekkend. Er zijn allerlei spelers opgeroepen waarvan De Boer dondersgoed wist dat hij ze nooit mee zou nemen naar het EK. Het is een beetje alsof je iemand uitnodigt voor een sollicitatiegesprek, terwijl je de vacature allang intern hebt ingevuld. De definitieve selectie van 26 man wist De Boer allang toen hij zijn voorselectie bekend maakte.

Over het recht lullen wat krom is gesproken, volgens De Boer had hij vandaag de laatste keuze pas gemaakt. Dan moeten wij dus geloven dat in een paar uur tijd vier #UnlockTheWave filmpjes zijn gefilmd, gemonteerd en bewerkt. Ieder weldenkend mens weet dat dat onmogelijk is. Ook zou De Boer de afvallers gebeld hebben. El Ghazi kreeg een appje tijdens een TV-uitzending. St. Juste moest het vernemen via het filmpje op social media.

Het hele concept van een voorselectie is een grap en het bekendmaken van de definitieve selectie is schaamteloos verlopen. Had lekker twee weken geleden dit soort filmpjes gemaakt met direct de definitieve selectie. Die wist je toen ook al. Vervolgens bel je +- vijf spelers op dat ze op de reservelijst staan in het geval van een blessure. Dat is namelijk de enige reden dat de afvallers in de voorselectie zaten, iets wat De Boer vandaag tussen neus en lippen door zelfs toegaf.

Het creëren van 'hype' doe je op het veld. Niet over de rug van spelers die anderhalve week valse hoop krijgen op hun eerste (en mogelijk enige) eindtoernooi.
+4/-1

3 jaar geleden
Kansloze missie onder De Boer. Groeifase spelen en op vakantie. Graag zonder blessures.
+1/-1

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ajax hofleverancier? Veel Ajacieden in de selectie?

Heel goed!

😏

Kunnen we stiekem alsnog voor de 'treble' gaan en dat is dus het Europees Kampioenschap!

😁

Okay. Frank. Dit is hoe het gaat. Timber en Gravenberch in de basis!

Timber rechtsback dus naast de Ligt.
Dumfries uhhh nee want die rent maar wat.

Gravenberch naast een wat aanvallendere Frenkie en op 'tien' SuperDavy!

Wijnaldum die heeft zijn hoofd toch bij het vinden van dan wel het tekenen van een contract bij een andere club en dat is niet goed.

Waarom Timber en Gravenberch in de basis?

Ze zijn young, fresh and heeeeel erg eager dus hebben bewijsdrang en willen daarom heel erg graag winnen!

Kan het elftal heel goed gebruiken!

😎👍

Finale winnen we met 1-0 of met 2-1!

😏
+1/-3

 
3 jaar geleden
Of we denken gewoon aan Oranje ipv alles met een Ajax bril op.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een matige selectie zeg.
De Ligt en Frenkie de Jong en dan houd het wel op met de Europese topspelers van Nederland.
+3/-2

 
3 jaar geleden
Ben je teleurgesteld dat De Bruyne en Ronaldo niet zijn opgeroepen?

De vrij, wijnaldum, blind, depay allemaal gelauwerde Europese spelers, daarnaast talent en waterdragers van enig niveau als Ake. Dat we onderdoen van België, frankrijk, spanje en duitsland kan toch niet nieuw voor je zijn, met de rest kunnen we ons prima meten. Of ben je zon sneue die alleen geinteresseerd is als we favoriet zijn?
+1/-0

 
Het enigste wat ik zeg is dat ik het gewoon niet zo`n goede selectie vind als ik het afzet tegen NL elftallen die ik in het verleden op hoofdtoernooien heb gezien.
En hoewel ze op clubniveau zeker wat gepresteerd hebben gaat mij oranje hart nou niet meteen harder kloppen van spelers als Depay en Wijnaldum.
Depay is gewoon een draak van een gozer en Wijnaldum heeft mij in een oranje shirt nog nooit kunnen overtuigen, eigenlijk hetzelfde als met de Vrij.
En voor de rest is het toch gewoon allemaal Europese of zelfs gewoon Nederlandse middelmaat?
Van Anholt, De Roon, Veltman, Promes, Koopmeinders, Dumfries zelfs Klaassen vind ik geen Nederlands elftal speler.
Ik kan me gewoon niet voorstellen dat we hier iets moois mee gaan bereiken.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Klopt maar heeft een Nederlands elftal niet vrijwel altijd voornamelijk Europese middelmaat in de selectie en een paar toppers? Misschien 1998 en 2000 niet, maar zelfs in 88 tel ik 4 toppers en verder vooral spelers die we daarna zijn gaan waarderen maar Europees echt geen grootheden waren. Ik denk dat de verwachtingen niet altijd realistisch zijn, je bent een land met een kleine competitie dus zul je alleen bij uitzondering om de prijzen meedoen. Zoals belgie nu, en Portugal soms.
+1/-0

3 jaar geleden
Redelijke selectie.
Echter zes landen zijn duidelijk beter, vooral volwassener.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis boomen branco brobbey elsimao farioli hato hlynsson janse jim jong kaplan kiki kroes linksbuiten mannsverk medic rosario sevic sosa sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst wijndal