Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax volgend seizoen in Eredivisie ook tegen NEC

23 mei 2021 20:11
Foto: Pro Shots

Ajax volgend seizoen in Eredivisie ook tegen NEC; image source: Pro Shots

In navolging van Leeuwarden en Deventer zal Ajax komend seizoen ook weer de reis naar Nijmegen gaan maken. NEC wist zondagavond in de finale van de play-offs op bezoek bij NAC Breda met 1-2 te winnen. Door een doelpunt in de laatste minuut verzekerden de Nijmegenaren zich van Eredivisie-voetbal komend seizoen.

In het seizoen 2016/2017 speelde NEC voor het laatst in de Eredivisie. Dat seizoen won Ajax met 1-5 in Nijmegen, terwijl in Amsterdam met 5-0 werd gewonnen. Ajax treft bovendien een van de historisch gezien favoriete tegenstanders, aangezien in Amsterdam voor de Eredivisie nog nooit werd verloren van NEC. De voorgaande 40 ontmoetingen eindigden in 34 zeges en 6 gelijke spelen.




Tags

eredivisie deventer historisch nac nijmegenaren verzekerden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Gefeliciteerd Ajax.

De eerste 6 punten zijn binnen.
+6/-2

 
2 jaar geleden
Wat een hoogmoed/arrogantie.

Totaal onnodig.
+4/-4

 
2 jaar geleden
Ah joh. Dat is gogme.
+1/-0

2 jaar geleden
Mooi. Ik vind NAC toch altijd maar een ordinaire relclub. Altijd gedoe en ruzie binnen de geledingen en trekken toch supporters van het niveau feyenoord. Geen pure liefhebbers zeg maar.

Hopelijk kan NEC nu met boekhoorn wel lekker investeren om een stabiele lage middenmotor te worden met degelijk voetbal. Zoals ze in het verleden nog best eens aardige teams op de been hadden met De Gier, Pothuizen, Renfurm in de late jaren 90 en later ook nog weleens stuntten met dure aankopen als Niedzielan en Baretto (die er nu geloof ik weer speelt op zijn oude dag?).
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos