Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax sluit het seizoen in stijl af, slecht de grens van 100 goals

16 mei 2021 16:52
Foto: Pro Shots

Ajax sluit het seizoen in stijl af, slecht de grens van 100 goals; image source: Pro Shots

Verslaggever: Willy Rooyakkers

Het ging nergens meer om maar toch kon Ajax het opbrengen om ook in Arnhem nog even het gaspedaal lichtjes in te drukken. In een vermakelijke wedstrijd won de landskampioen met 1-3 bij Vitesse. Sebastien Haller, Antony en Lisandro Martinez zorgden voor de goals. De magische grens van 100 competitiegoals werd hierdoor alsnog genomen.

Trainer Erik ten Hag had geen fantasieopstelling in petto maar gaf wel de aangeslagen Davy Klaassen wat rust. Hierdoor mocht Jurgen Ekkelenkamp weer beginnen terwijl ook Perr Schuurs aan de aftrap verscheen. Bij Vitesse zat smaakmaker Oussama Tannane op de bank terwijl Ajax-aanwinst Remco Pasveer voor de laatste keer het Arnhemse doel verdedigde.

Wat volgde was een amusante wedstrijd waarin de bezoekers het beste van het spel hadden. Na een hele fraaie combinatie via de jarige Ryan Gravenberch (19) en Jurgen Ekkelenkamp was het Haller die vanaf een meter of tien de 0-1 koeltjes binnenschoof. Een prima goal.

In het verloop van de eerste helft bleef Ajax domineren en ontsnapte Riechedly Bazoer aan een rode kaart toen hij een slaande beweging maakte richting Antony die gek genoeg geel kreeg en de Arnhemmer niets. De Braziliaan haalde even later zijn gram door op de doellijn te profiteren van een fout van Pasveer die weinig zicht had op een ontstane kluissituatie voor zijn goal: 0-2.

Ajax hielp Vitesse weer even in de wedstrijd doordat de goed spelende Mohammed Kudus een bal onnodig achterover kopte en Lois Openda daardoor alleen op keeper Maarten Stekelenburg afkon. De aanvaller leek niet te gaan scoren maar omdat de meegelopen Schuurs een onnodige sliding maakte werd de Amsterdamse goalie ineens kansloos en kon de Arnhemmer eenvoudig 1-2 maken.

Vitesse probeerde daarna nog een gelijkspelletje af te dwingen maar eigenlijk was het juist Ajax dat de betere kansen kreeg en domineerde. Een kwartier voor tijd dan nog een derde Amsterdamse goal: na een corner tikte Schuurs achter het standbeen door waarna Martinez met een subtiele voetbeweging zijn superieure tweede seizoenshelft bekroonde met de laatste Ajax-goal van het seizoen: 1-3.

Ajax eindigt de competitie daarmee met een voorsprong van liefst 16 punten op de nummer twee PSV. Ook werden er uiteindelijk 102 goals gemaakt.




Discussieer mee op de forums


Tags

vitesse schuurs antony arnhemmer ekkelenkamp haller martinez pasveer stijl aangeslagen achterover afkon aftrap amusante arnhem arnhemse bazoer bekroonde binnenschoof braziliaan competitiegoals doellijn domineren fantasieopstelling fraaie gaspedaal goalie gram gravenberch hag kluissituatie koeltjes kudus lichtjes lois magische meegelopen openda oussama remco riechedly sebastien slaande sliding smaakmaker standbeen stekelenburg subtiele superieure tannane tikte verdedigde vermakelijke voetbeweging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal