Transparent
Inloggen
Sluiten

Nummer honderd moet in Arnhem gehaald worden

15 mei 2021 00:41

Zondagmiddag treffen in het Gelredome twee ploegen elkaar die nergens meer om spelen. Ajax is al even verzekerd van de landstitel, terwijl Vitesse na donderdag zeker is van de vierde plaats en een plek in de voorronde van de Conference League. Ajax speelt alleen nog voor het doelsaldo en de magische grens van honderd doelpunten. Daar is het nu nog maar één doelpuntje van verwijderd.

Tot nu toe speelde het 35 keer in Arnhem tegen Vitesse voor de Eredivisie en dat gaf vaak wisselende resultaten. Ajax wist tot nu 15 keer te winnen, 9 keer gelijk te spelen en 11 keer bleek Vitesse te sterk. In het seizoen 2009/2010 werd met 1-5 de grootste zege ooit behaald in Arnhem. Cultheld Marko Pantelic zorgde die dag voor drie treffers. Vorig seizoen eindigde het duel nog in een 2-2 gelijkspel, terwijl eerder dit seizoen de thuiswedstrijd met 2-1 werd gewonnen. Edson Álvarez werd dat duel nog met rood van het veld gestuurd, maar die kaart werd vervolgens geseponeerd. Een maand geleden troffen beide ploegen elkaar in de finale van de TOTO KNVB Beker. Dankzij een doelpunt van David Neres in blessuretijd ging ook die beker de prijzenkast in.

De selectie van Vitesse kent de nodige spelers met een verleden bij Ajax. Danilo Doekhi maakte twee jaar geleden de overstap van Amsterdam naar Arnhem, terwijl ook Riechedly Bazoer een verleden heeft bij Ajax. Hij kwam uiteindelijk tot 71 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Oussama Tannane speelde op jonge leeftijd kort in de jeugdopleiding van Ajax. Zakaria Labyad heeft juist een verleden bij Vitesse. Als speler van het Portugese Sporting Lissabon werd hij anderhalf jaar verhuurd aan de Arnhemmers.




Tags

arnhem vitesse alvarez arnhemmers bazoer conference cultheld danilo doekhi doelpuntje eredivisie gelredome geseponeerd knvb labyad landstitel lissabon magische marko neres oussama pantelic prijzenkast riechedly sporting tannane voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao eredivisie forbs gecontracteerd henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid