Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax doet sportieve plicht: met tien man op gemak langs degradant VVV

13 mei 2021 16:40
Foto: Pro Shots

Ajax doet sportieve plicht: met tien man op gemak langs degradant VVV; image source: Pro Shots

Ajax doet sportieve plicht: met tien man op gemakje langs degradant VVV

Het was een potje van niets maar voor VVV Venlo stond er weldegelijk nog veel op het spel. Ondanks een vroege rode kaart voor invaller Kenneth Taylor en een laag tempo van de Amsterdammers kwam de zege voor de landskampioen uiteindelijk toch niet in gevaar: 3-1. Devyne Rensch, Sebastien Haller en Mohammed Kudus zorgden voor de goals. VVV degradeert hierdoor naar de Keuken Kampioen Divisie.

Na Nicolas Tagliafico had Ajax-trainer Erik ten Hag deze week ook Edson Alvarez vervroegd op vakantie gestuurd, dit omdat de Mexicaan afgelopen zondag in Rotterdam tegen een rode kaart aanliep. De coach had ervoor gekozen om Oussama Idrissi te belonen voor zijn prima instelling op de training, de aanvaller mocht beginnen als linksbuiten. Dusan Tadic zat voor de verandering eens op de bank, Jurgen Ekkelenkamp mocht beginnen.

Ajax begon voortvarend, had er even zin in. VVV was in die fase een speelbal en na kansen voor Idrissi en Sebastien Haller was het na tien minuten raak toen Davy Klaassen een prima hakballetje in huis had richting David Neres en de Braziliaan Devyne Rensch in staat stelde de 1-0 binnen te tikken.

Rensch, opgesteld als linksback, onderscheidde zich in die fase met aanvallende acties. Al gauw verzandde het spel van Ajax echter in een zomermiddag-achtig tempo. Wel was er nog een prima kans voor Klaassen, op aangeven van Idrissi, maar doelman Thorsten Kirschbaum redde hier prima.

Vlak voor rust fronste Frank de Boer even de wenkbrauwen want Davy Klaassen moest er af vanwege een opgelopen 'knietje'. Kenneth Taylor mocht erin maar de invaller kon hier niet lang van genieten want na een ongelukkige actie 'over de bal' moest hij met rood inrukken. Scheidsrechter Higler oordeelde in eerste instantie dat geel een passende straf was maar de VAR corrigeerde de leidsman richting een rode prent.

VVV dacht even aan een stunt maar meteen daarna scoorde Ajax. Neres zette een aanval op waarna Sebastien Haller de bal wat gelukkig meekreeg en met een sliding de 2-0 tegen het net drukte.

Halverwege de tweede helft een schokkend moment. Devyne Rensch had het aan de stok met Zinedine Machach waarna laatstgenoemde hem het volgende leek toe te bijten: "In the streets I kill you my friend."

De bezoekers scoorden even later onverwachts de 2-1. Na een klutsbal was het topscorer Giorgios Giakoumakis die attent afwerkte. Mohammed Kudus had echter het laatste woord. De Ghanees lijkt weer op weg naar zijn oude vorm en onderstreepte dat door een fraaie individuele actie af te ronden met een lekkere schuiver vanaf zestien meter: 3-1.

Even leek invaller Tadic via een vrije trap nog de grens van 100 goals te slechten maar zover liet de attente Kirschbaum het niet komen door prima te redden.
Discussieer mee op de forums


Tags

vvv rensch degradant haller idrissi plicht sebastien gemak kirschbaum kudus neres tadic taylor aanliep achtig afwerkte alvarez attent attente boer braziliaan corrigeerde degradeert ekkelenkamp fraaie friend fronste gemakje giakoumakis giorgios hag hakballetje higler inrukken kill klutsbal knietje laatstgenoemde leidsman linksbuiten machach meekreeg onderscheidde onderstreepte oordeelde oussama potje prent schokkend schuiver slechten sliding speelbal stok streets tagliafico thorsten topscorer var verzandde voortvarend weldegelijk wenkbrauwen zomermiddag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren annex berghuis bergwijn bertjek boomen branco chaotisch deadline elsimao farioli gaaei godts hato henderson jim kaplan kiki kroes leverkussen mika mislintat olympiakos rensch sevic skimovic sneer sosa sutalo wilson