Transparent
Inloggen
Sluiten

Go Ahead Eagles promoveert naar Eredivisie

12 mei 2021 23:15
Foto: Pro Shots

Go Ahead Eagles promoveert naar Eredivisie; image source: Pro Shots

Go Ahead Eagles heeft zich na een krankzinnige laatste speelronde verzekerd van promotie naar de Eredivisie. De Deventenaren wonnen op bezoek bij Excelsior met 0-1 en passeerden daarmee op doelsaldo De Graafschap, dat in eigen huis 0-0 speelde tegen Helmond Sport. De Graafschap had vorige speelronde al genoeg aan een overwinning om de tweede plaats veilig te stellen, maar wist toen ook niet te winnen van Jong Ajax.

De avond werd nog krankzinniger door de weersomstandigheden in Doetinchem. Vanwege zware regenval werd het duel tegen Helmond Sport stilgelegd. Toen het duel van Go Ahead Eagles voorbij was, moest er in Doetinchem nog een uur gespeeld worden. Almere City en NAC Breda maakten ook nog kans op directe promotie, maar wisten zelf hun duel niet te winnen.
Tags

eagles eredivisie doetinchem graafschap helmond promotie excelsior jong krankzinnige krankzinniger nac passeerden regenval

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Haha hier is maar 1 woord voor: karma!
+4/-0

 
2 jaar geleden
Voor die 1-1 destijds? was toch een schande dat Ajax zelf niet kon winnen van De Graafschap?De Boer had al het voetbal uit de ploeg gehaald. Kan De Graafschap niks aan doen. Hand in eigen boezem steken als Ajax zijnde.
De Graafschap is wel erg aan het prutsen dit seizoen, ongelooflijk.
+2/-2

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Natuurlijk had Ajax het compleet aan zichzelf te danken die dag, je kan en mag het de Graafschap niet aanrekenen.
Het zat die middag ook niet mee, die niet te missen kans van Younes op de 0-2 staat nog steeds op mijn netvlies.

Het ironische is wel dat je nu een aantal jaren later wel kan concluderen dat het drama voor Ajax misschien wel goed is geweest en dat de Graafschap er tot op de dag van vandaag last van heeft.
Ze hebben zich destijds compleet gek laten maken vanuit Eindhoven, die gaven uiteindelijk voor een paar duizend euro wat telefoons weg en streken 30 miljoen in de CL op.
De Graafschap verdween in de eerste divisie.
Een club moet altijd naar zijn eigen belang kijken, dat belang was niet Psv kampioen maken maar zichzelf handhaven.
Ze hebben zich kapot gelopen en de nasleep in de dagen erna met alle overweldigende aandacht heeft de focus van de play-offs totaal verstoord.
Sjaak Swarts legde er nog even extra druk op.
Ze zullen zeker later weleens gedacht hebben hadden we maar rustig aan gedaan en al die energie van tegen Ajax in de play-offs gebruikt.
Als je als club degradeert wordt je een eind terug geworpen, zowel sportief als financieel, waar hadden ze gestaan als ze er wel in hadden gebleven? Misschien wel doorgegroeid naar een stabiele eredivisie clubs als Sparta, Fortuna, Heracles.
En dan gister komt de druk van 2016 er gewoon weer bij, het hoongelach van Ajax minnend NL, ze weten dat en je ziet dat het blokkeert, ze hebben er dus nog steeds last van en dat allemaal alleen gedaan voor Psv en wat klote telefoontjes die een jaar later alweer uit de mode zijn.

En Ajax na die middag, Frank de Boer ging weg waar hij anders misschien gebleven was.
Verlost van jaren tergend slecht voetbal.
Het besef kwam dat er geïnvesteerd moest worden om een hoger niveau te bereiken.
Inmiddels een paar kampioenschappen verder en een paar legendarische Europese campagnes.
Heel Nederland vreest inmiddels een langdurige overheersing, sportief vast tussen de top 20 van Europa en de toekomst ziet er super rooskleurig uit.
2016 is al lang vergeten in Amsterdam in tegenstelling tot in de achterhoek.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Mooi verwoord, we hebben mooie jaren daarna beleefd, met de Boer zaten we op een dood spoor.
Een goed Ajax zegt gewoon, kom De Graafschap, je kunt doen wat je wilt maar wij tikken jullie helemaal scheel en gaan er met die schaal vandoor.
+3/-0

2 jaar geleden
leuk voor de Eagles eindelijk weer terug
+1/-0

2 jaar geleden
Sjakie heeft de champagne al ontkurkt.
+4/-0

2 jaar geleden
Mooi voor Goahead en goed voor het voetbal in Overijssel ben hier dus blij mee.
Ook De Graafschap moet het verdienen. Het is nog niet verloren. In eigen hand.
Kunnen blijkbaar niet tegen de druk.
+1/-0

2 jaar geleden
Sneue reactie van Seuntjes. Een beetje Helmond Sport de schuld geven omdat die zich als rechterrijtje club niet komen om zich te laten afslachten door de nummer 2.
+3/-0

2 jaar geleden
Het was wel een mooie avond om te volgen, zo met die wedstrijd van De Graafschap nadat de andere wedstrijden al geëindigd waren.
+1/-0

2 jaar geleden
Wie kan zich de wissel van Milik nog herinneren? En aan het eind van de wedstrijd Franks geliefde Mike v.d. Hoorn in de spits? Sjonge jonge, wat ben ik blij dat we verlost zijn van Frank, al ben ik hem zeker wel dankbaar voor de kampioenschappen.
+1/-0

2 jaar geleden
En blij dat ze in Doetinchem waren dat ze AJAX van het kampioenschap afhielden. Alsof ze zelf kampioen waren geworden. Karma is a bi.....
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom axel banel berghuis bergwijn blumenkraft boomen brobbey dongen ewige forbs gaaei gooijer hato henderson hlynsson jong jordan kaplan kiki mannsverk ramaj rensch rijkhoff rodytur sosa sutalo tahirovic taylor utrecht