Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax aast tegen VVV-Venlo op 100ste competitietreffer van dit seizoen

11 mei 2021 23:38

Voor Ajax staan er nog twee duels op het programma voordat het seizoen er daadwerkelijk op zit. De landstitel en de KNVB Beker zijn al binnen, dus prijzen zijn er niet meer te halen. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen kan tegen VVV-Venlo echter wel een mooie mijlpaal behaald worden. Ajax is namelijk nog maar vier treffers verwijderd van de 100 doelpunten in de Eredivisie dit seizoen.

Ajax speelde in de Eredivisie 22 keer eerder in Amsterdam tegen VVV-Venlo en kan daarin vrijwel perfecte cijfers overleggen. Tot nu toe werd er namelijk 21 keer gewonnen en 1 keer gelijk gespeeld. Verloren werd er niet van de Limburgers.

De duels tegen VVV-Venlo zijn ook meerdere keren in grote zeges geëindigd. Vijf keer werd er namelijk met minstens vijf doelpunten verschil gewonnen, waarvan de 7-0 uit het seizoen 2009/2010 de grootste overwinning was. Eerder dit seizoen werd er in Venlo nog historie geschreven. Door met liefst 0-13 te winnen werd de grootste overwinning ooit in de Eredivisie behaald. Lassina Traoré scoorde die middag vijf doelpunten.




Tags

vvv eredivisie historie knvb landstitel mijlpaal traore

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal