Transparent
Inloggen
Sluiten

Mike Verweij: 'Binnen Ajax wordt nagedacht over terugkopen van Brian Brobbey'

8 mei 2021 00:06 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Mike Verweij: "Binnen Ajax wordt nagedacht over terugkopen van Brian Brobbey"; image source: Pro Shots

Het is niet uitgesloten dat Ajax gaat proberen om Brian Brobbey terug te kopen van RB Leipzig. "Er zijn signalen dat het speelt binnen de club en dat erover wordt nagedacht", aldus Mike Verweij in de Kick-off podcast van De Telegraaf. "Hoe reëel het is, dat zal de komende weken blijken. RB Leipzig zal nu gaan roepen dat hij niet te koop is, want dan schiet de prijs verder omhoog. En Brobbey zal zeggen dat hij gewoon naar Leipzig gaat. Achter de schermen wordt er weldegelijk gekeken naar wat er allemaal mogelijk is."

Erik ten Hag gaf op de persconferentie van vrijdag aan het als een optie te zien. "Wat mij betreft is het bespreekbaar, want we hebben een spits nodig", zei hij daarop. "Ik weet niet of het een mogelijkheid is."

Brobbey zou zelf steeds meer twijfels hebben over zijn transfer naar de Duitse club. Vooral trainer Julian Nagelsmann en technisch directeur Markus Krösche maakten zich sterk voor zijn komst, maar beiden zullen na dit seizoen juist vertrekken uit Leipzig.

Meer op Telegraaf.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

brobbey leipzig verweij terugkopen bespreekbaar hag julian kick krosche markus nagelsmann podcast schermen telegraaf weldegelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Dat zou de meest bizarre aankoop zijn in de Ajax historie. Nou, laat maar zien Overmars...
+4/-0

2 maanden geleden
Absurd! Ajax kon hem niet bieden wat hij wilde, maar nu Ajax een transfersom moet betalen voor een speler (die nu nog zelfs in dienst is van Ajax) is alles mogelijk? Wat is er veranderd bij Ajax in een paar maanden waardoor Brobbey nu ineens wel voor Ajax wil blijven spelen? Een transfersom betalen voor een speler waarbij je een aantal maanden geleden de onderhandelingen hebt gestopt is wel echt mismanagement.
+3/-3

 
2 maanden geleden
Laatste alinea..
+4/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ja, die heb ik gelezen. Je kan mij niet vertellen dat Brobbey niet wilde bijtekenen bij Ajax vanwege een trainer en een technisch directeur bij Leipzig. Ajax was al vanaf vorig seizoen bezig om zijn contract te verlengen. Dat was voordat Haller tekende en voor de interesse van RB Leipzig. Dan moet er meer spelen dan een vertrekkende enthousiaste trainer en een technisch directeur, twee passanten bij een club in Duitsland die niet jaarlijks meedoen om de prijzen. Ik denk dat de speler gepiepeld is door zijn zaakwaarnemer, die alleen maar keek naar een tekenbonus. Dit is de natte droom van een zaakwaarnemer: een tekenbonus bij Leipzig en wellicht ook nog een percentage van de doorverkoop aan Ajax. Ajax moet niet met zich laten spelen! Brobbey had zijn keuze gemaakt, daar moet hij zelf mee leven! Genoeg interessante spitsen op de wereld die het een eer zouden vinden om voor Ajax te spelen.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Een combinatie van factoren: goed salaris, reële kans op speeltijd in één van de sterkste competities, een trainer die het in hem ziet zitten en wss lekker heeft gemaakt met een mooi verhaal (los van zijn zaakwaarnemer, want die zal zijn clienten altijd pushen voor een club te kiezen waar ze allebei flink kunnen cashen). Maar in het geval van Brobbey denk ik dat vooral de kansen op speeltijd en vertrouwen van de trainer de absolute doorslag hebben gegeven.
+2/-0

2 maanden geleden
Het lijkt erop dat Brobbey niet echt weet wat ie wil, kun je dan Ajax van mismanagement betichten? Doe me een beetje denken aan Rijkaard die bij PSV tekende en waar Ajax uiteindelijk ook geld voor heeft moeten betalen om hem bij Ajax te houden zonder dat hij ooit voor PSV speelde. Wie weet gebeurt er een soort gelijk iets, haalt Ajax Brobbey terug, speelt ie nog kort bij Ajax voor hij toch weggaat en komt hij dan over een jaar of 6 terug om een belangrijke rol te spelen in de Champions League winst van Ajax.
+1/-1

 
2 maanden geleden
In deze zaak had PSV onrechtmatig gehandeld door een speler onder contract te benaderen zonder de club er vooraf van op de hoogte te brengen.
Dat PSV toch nog 50% van een eventuele transfersom wist te bemachtigen was te danken aan het sterke cq achterbakse management van PSV, het slappe management (voorzitter Harmsen) van Ajax in die tijd en het vermijden van een slepende arbitrage zaak.
Brobbey loopt uit zijn contract.
+2/-0

2 maanden geleden
Zouden ze het doorhebben als we Labyad sturen ipv Brobbey? 🤷‍♂️😂
+9/-3

2 maanden geleden
Ik zou lekker elders kijken. Vind 't een heel vervelend mannetje. Levert alleen maar ellende op.
+3/-3

 
2 maanden geleden
Over een jaar of vier, vijf spelen we tegen hem als ie voor de Graafschap speelt
+2/-1

 
2 maanden geleden
Brobbey heeft talent maar is niet bepaald een aaibare Ajacied!
+1/-1

2 maanden geleden
Haha hij weet nu wat het is om kampioen te worden! Dat smaakt naar meer!
+4/-0

2 maanden geleden
Wat een grap joh.
We hebben afscheid genomen van Brobbey, hij koos voor de euro's ipv voor perspectief. De groeten.
+3/-4

2 maanden geleden
Brobbey is met een bepaald verhaal en geld verleid om naar Leipzig te gaan. En nu gaat de toptrainer en de TD die met hem gesproken hebben.

Het is o zo logisch dat Brobbey nu ook aanvoelt dat zijn transfer heel slecht kan gaan uitpakken.

Je had beter bij Ajax kunnen blijven, iedereen heeft volop vertrouwen in je. De trainers, de td, de fans. Zoals Tadic al zei: je had alles hier.
+4/-0

2 maanden geleden
Hou op schei uit!
Als dit waar is dan zeg ik Ajax waar is je trots?
Laat hem het lekker uitzoeken met die stink zaakwaarnemer van hem.
Haller verdient het volste vertrouwen volgend seizoen, als hij zijn statistieken doortrekt van de afgelopen maanden dan maakt hij er gewoon 20 en geeft hij ook nog 20 assist.
In geval van nood kan Tadic in de spits en daarachter zet je een jong talent op de bank die het wel ziet zitten bij Ajax, Danilo is dan voor mij zeker een optie.
Brobbey zien we over 2 jaar terug bij Psv, dat kan ik je nu al op een briefje geven.
Soort zoekt namelijk altijd soort net zoals die schaaps kijkende Malen die Ajax te min vond en niet toevallig dezelfde zaakwaarnemer heeft.
+2/-0

2 maanden geleden
Als Brobbey terugwil en Ajax had hem achteraf toch niet van de hand willen doen (gedraal van Ajax met verlengen van zijn contract) waarom dan niet terughalen.
Brobbey had geen perspectief bij Ajax. Toen notabene nog derde spits achter Huntelaar en Traore. Kan me voorstellen dat je dan verder kijkt. Leipzig was concreet en handelde snel. De trainer en td wilden persé zijn komst.
Nu is de situatie tegenovergesteld.
Nu zou Bobbey tweede spits zijn achter nieuwste spits Haller. Tevens is Brobbey een ander type spits die zeker aanvullende kwaliteiten heeft tov Haller. Ajax heeft sowieso een nieuwe spits nodig gezien het vertrek van Huntelaar en de plannen met Traore. Aan een nieuwe spits is Ajax sowieso geld kwijt. Nu het perspectief is weggevallen bij Leipzig en bij Ajax juist toegenomen is het daarom helemaal niet gek dat Ajax probeert alsnog Brobbey te houden.
+2/-2

 
2 maanden geleden
Kom Danilo nog voor in de plannen van Ajax? Hij heeft het dit seizoen heel behoorlijk gedaan bij FC Twente en zal in de zomer denk ik naar Ajax terugkeren.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik ben ook wel eens overgestapt naar een andere werkgever met het idee dat ik daar kon groeien en leukere internationale projecten kon doen. Vervolgens bleek dat een dag voor mijn komst een totale reorganisatie van het bedrijf, met vestigingen over de hele wereld, werd aangekondigd tijdens een integraal meeting. Het volledige management waarmee ik 5 gesprekken had gehad was ineens weg en de afdeling werd geïntegreerd in een andere afdeling.

IK kreeg vervolgens een manager zonder managementervaring, die dus qua niveau veel lager zat dan ik. Op dag 1 vroeg hij letterlijk aan mij wat ik daar kwam doen (bedreiging). Puntje bij paaltje.... afdeling was na een jaar nog maar 1/3 van over (incl. workload) en uiteraard werd mijn jaarcontract niet verlengd. Dus ja, af en toe lijkt het ergens groener, maar kom je bedrogen uit en had je gewenst dat je het contract voor onbepaalde tijd elders niet had opgezegd. ;) Ook Brobbey kan zo'n fout maken.....
+7/-1

 
2 maanden geleden
Als je er soms over wil praten?
Gooi het er maar uit.
+2/-6

 
2 maanden geleden
Iets in perspectief plaatsen is je vast vreemd. Zo zie je maar, ook jij kunt er naast zitten....
+6/-2

 
2 maanden geleden
Dank voor je reactie en openheid!
+3/-3

2 maanden geleden
Terugkopen? Is goed ** Max. €500.000 salaris per jaar, afzien van tekengeld en premies aan de zaakwaarnemer bij evt. verlengingen en deze + toekomstige transfer. Dit alles om Ajax schadeloos te stellen voor de te betalen transfersom.
+3/-2

 
2 maanden geleden
Goed voorstel, die komt gelijk.
Ik stel voor om Mike naar Leipzig te sturen en Overmars zich er aub buiten te laten houden.
+2/-3

2 maanden geleden
Als de mogelijkheden er zijn zou ik het doen maar dan moet er wel gesleuteld worden aan de voorwaarden voor Brobbey. Anders ben je als Ajax zijnde niet meer serieus te nemen. Brobbey moet dan inleveren omdat Ajax de transfersom deels goed moet maken op hem. Dit is zoals vaak weer een vies spelletje geweest van de zaakwaarnemer.
+1/-0

2 maanden geleden
Lekker laten gaarkokenn...
+2/-0

nieuws-redacteur 2 maanden geleden
Wat een onzin dit, kan helemaal niet.
+1/-0Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

antony berghuis blind boer counters duitsland dwaas fier frankrijk gravenberch griekenland ijsland jeroene jong koeman koen logo malen nahoj nederland oekraine oostenrijk oranje pit portugal roon schipahoy schotland spelersmateriaal spurs