Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feestduel' in Rotterdam kan titel extra glans geven

7 mei 2021 10:32

Voor Ajax staan er nog drie wedstrijden op het programma dit seizoen en in principe gaan ze nergens meer om. De eerste van drie feestwedstrijden is zondagmiddag echter in De Kuip. De 35ste landstitel zou een extra mooi gouden randje kunnen krijgen door te winnen van Feyenoord. De Rotterdammers lijken zich ondertussen klaar te moeten maken voor de play-offs om Europees voetbal. Met nog drie wedstrijden te gaan is de achterstand op de vierde plek inmiddels vijf punten.

Ajax speelde voor de Eredivisie 63 keer eerder in De Kuip tegen Feyenoord. Ajax kent ook daar een positieve balans, want 22 keer gingen de volle punten mee naar Amsterdam. Het duel kende ook 22 keer geen winnaar, terwijl Feyenoord 19 keer wist te winnen. De grootste overwinning is 0-5 en dat lukte in de seizoenen 1958/1959 en 1994/1995.

In het seizoen 2017/2018 wist Ajax voor het laatst in Rotterdam te winnen van Feyenoord voor de Eredivisie toen de Klassieker in 1-4 eindigde. Al komt dat ook mede omdat vorig seizoen het duel niet werd gespeeld door het voortijdig afbreken van de competitie. In januari van dit jaar wist Ajax in de Johan Cruijff ArenA nog met 1-0 te winnen.

Jurriën Timber komt zondag tegenover zijn oude club te staan, aangezien hij ook in de jeugdopleiding van Feyenoord speelde. Samen met zijn tweelingbroer Quinten maakte hij in 2014 echter de overstap naar Amsterdam.




Tags

feyenoord eredivisie feestduel glans kuip titel arena feestwedstrijden klassieker landstitel timber tweelingbroer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos