Transparent
Inloggen
Sluiten

Opnieuw ruime overwinning Ajax op RKC Waalwijk: 4-1

13 september 2003 22:08

Net als vorige seizoenen wist Ajax de 'topper' tegen RKC Waalwijk, momenteel de nummer vier van de competitie, met ruime cijfers te winnen. Dit keer werd het een makkelijke 4-1 zege. Maxwell, Ibrahimovic, Galasek (penalty) en Sonck waren de doelpuntenmakers. Voor Sonck was het zijn eerste in het shirt van Ajax. Mitea maakte een kwartier voor tijd zijn debuut bij Ajax.

In de 21ste minuut kwam Ajax op voorsprong. Maxwell pikte in volle vaart een bal op van Sonck. Hij speelde vervolgens de keeper uit en schoof de bal in de goal voor 1-0. Een paar minuten later kreeg Ibrahimovic een uitstekende voorzet die hij mooi inkopte.

Galasek benutte vlak na rust een penalty voor de 3-0, al was de penalty wel erg makkelijk gegeven. Teixeira kreeg daarbij geel en liep vlak daarna direct tegen zijn tweede en dus een rode op. Na een uur spelen brak Sonck de ban door zijn eerste doelpunt te maken. Toen was Ibrahimovic al vervangen door Sikora en was Sonck centraler gaan spelen.

Drie minuten later redde Bouhlaruz de eerder voor RKC Waalwijk door de 4-1 te scoren. De wedstrijd was echter al lang en breed gespeeld. Ajax was geen moment in de problemen gekomen en speelde bij vlagen zeer aardig voetbal.

De wijzigingen van Koeman lijken goed uitgepakt te hebben. Van der Vaart speelde een goede partij en nam Ajax onder leiding mee naar een beter niveau. En dat is zeer goed nieuws met het oog op de start van de Champions League en het duel tegen AC Milan.

In de slotfase maakte Mitea een bijzonder aardig debuut met een paar leuke acties. 8 minuten voor tijd had hij de kans om zijn debuut te bekronen met een doelpunt. Zijn schot belandde echter op de keeper.




Tags

sonck rkc ibrahimovic galasek maxwell mitea vaart ban bouhlaruz centraler inkopte koeman milan pikte schoof sikora teixeira topper vlagen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper