Transparent
Inloggen
Sluiten

Marc Overmars: 'Bayern München van Nederland is niet mogelijk'

5 mei 2021 11:46 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Marc Overmars: "Bayern München van Nederland is niet mogelijk"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft directeur voetbalzaken Marc Overmars aan waarom het in zijn ogen niet mogelijk is om het Bayern München van Nederland te kunnen worden. "ls wij spelers halen, talentvolle jongens, dan willen zij voetballen. Om het te managen als ze op de bank terechtkomen, is dat anders dan bij Bayern München en Barcelona", aldus Overmars. "Als Dest daar wissel is, zal je hem niet horen. Zit hij bij Ajax tien wedstrijden op de bank, dan is er een probleem. Wij proberen Europees en in de competitie mee te doen. Als je Europees verder gaat, kost het je nationaal punten. Al is het dit seizoen goed gegaan."

Overmars noemt het seizoen onder Peter Bosz, toen de finale van de Europa League werd gehaald, als voorbeeld. "We moesten naar PSV toe en met onze tong op de schoenen werden we weggespeeld. Dan kun je zeggen: Je hebt een grote selectie. Maar die is nog lang niet zo groot als bij de Europese topclubs", zo geeft hij aan. "Als Ajax een statement maakt en alleen voor de competitie gaat, kunnen we het Bayern München van Nederland worden."

De directeur voetbalzaken verwacht dat Ajax het komend seizoen ook moeilijk gaat krijgen in de Eredivisie. "Ik heb zelf bij Go Ahead Eagles en Willem II gespeeld. En tegen Ajax was ik nét even vijf procent beter. Dan zaten er twintig scouts op de tribune", zegt hij daarover. "En het is vaak ook zo dat de andere clubs ons helemaal niks gunnen, want hoge bomen vangen veel wind."
Tags

bayern overmars nederland barcelona bomen bosz dest eagles eredivisie gunnen statement telegraaf terechtkomen tong wind

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
In de afgelopen 10 jaar 6x kampioen geworden (3x PSV en 1x Feyenoord).
In de 10 jaren daarvóór 2x kampioen geworden (6x PSV en 1x AZ/Twente).

De kentering is gekomen en de mogelijkheden zijn er om de komende jaren de baas te blijven in Nederland, vanwege de financiële slagkracht natuurlijk. Op hele korte termijn blijft de vaste kern intact (Tadic, Klaassen, Blind), dat is de grootste winst voor in ieder geval komend seizoen. PSV speelt Russische roulette door alles in handen te leggen van Schmidt en co. en vergroot nog maar eens hun schuldenlast in een poging om Ajax bij te kunnen houden.

Ik ben het niet eens met de stelling dat Europees voetbal punten kost in de nationale competitie. Juist het spelen van Europese wedstrijden maakt je selectie beter (en goede prestaties bevorderen de uiteindelijke transferwaardes). Met een brede selectie kan de trainer ook nog vermoeidheid en blessures opvangen, makkelijker dan dat de concurrentie dat kan.

Het Bayern van Nederland klinkt leuk en aardig, maar laten we we eerst beginnen met de komende jaren consequent kampioen te worden, in ieder geval minimaal 4x in 5 jaar. Het feit dat we sinds 2019 alle nationale prijzen hebben gepakt is een leuk begin.
+4/-0

2 maanden geleden
Kap eens met deze term steeds te gebruiken. Vermoeiend. Begint bij journalisten die dit elke week roepen.

Haal hem nog eens van stal wanneer Ajax 7 x achter elkaar kampioen is geworden,
PSV, AZ, FEY, steeds berooft van hun spelers en gooi hem dan nog eens in de groep.
+3/-0

2 maanden geleden
Los van het feit dat Ajax elk jaar zijn beste spelers verliest in tegenstelling tot Bayern, Juve en de Barca's van deze wereld heeft Ajax ook met een concurrent te maken die al 50 jaar bakken met extern geld toegestopt krijgt.
Vanaf dat het piramidespel rond 2010 in elkaar stortte hebben ze daar inmiddels alweer ruim 150 miljoen extern geld ontvangen, box daar als Ajax maar is tegenop.
Toen de gemeente in combinatie met Philips en nog een paar bedrijven die club van de ondergang redden waren er harde woorden.
Nooit gaat Psv meer een euro uitgegeven die niet eerst is verdient en zich zover in de schulden steken.
Een paar jaar geleden werd er opeens een parnerfonds opgericht van 30 miljoen euro wat mij wenkbrauwen al deed fronsen aangezien het gewoon een ander woord voor een lening is.
En nu doen ze er gewoon weer 1 van 50 miljoen, hypotheek omhoog en weer een hoop risico.
De hoge mannetje daar in de skyboxen van Philips, Jumbo, Asml gaan het nooit accepteren dat Ajax te ver uitloopt.
Dan zitten ze namelijk voor lul met hun miljarden omzetten.
Dus die blijven in de oneindigheid bijpassen en constructies verzinnen tot ze Ajax weer de baas zijn.
Des te knapper eigenlijk wat Ajax nu heeft opgebouwd, ook al is het bijna zeker dat er ook weer tegenvallers komen, dat we een paar jaar geen kampioen worden en dan is het maar de vraag of we weer niet terug zijn in pak weg 2010, toen we Suarez ook midden in het seizoen moesten verkopen om niet een negatief eigen vermogen te krijgen.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Psv doet niet veel anders dan ajax heeft gedaan: risico's nemen om succesvol te worden. Dat er in rotterdam niemand de knip wil trekken daar kunnen ze in Eindhoven niet veel aan doen. Ajax wijst externe leningen tegen gunstige tarieven ook niet af wanneer dat nodig is.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Die risico's hebben ze bij Feyenoord in het verleden zeker wel genomen, toen ze Makaay enzo haalde.
Het is zelfs de reden dat ze tot de dag van vandaag nog steeds in de financiële ellende zitten en de helft van de aandelen in handen van andere mensen zijn.
Ajax neemt nu risico's met een enorm financieel vangnet achter zich, geld wat eerst verdient is.
Niet te vergelijken met wat Feyenoord, Twente en Psv in het verleden hebben gedaan.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Toen Ajax Tadic en Blind halen was het vel wat dikker op de botten dan bij PSV. Maar het was een groot risico; zonder de penalty van Neres tegen PSV thuis was je waarschijnlijk geen kampioen geworden en had je nog een jaar CL mis kunnen lopen. Niet dat het allemaal niet hartstikke verdiend was, maar het was een risico en als het mis was gelopen had ons eigen vermogen in een jaar of 2 naar PSV-niveau op kunnen drogen.

Bij Feyenoord was het Makaay, Hofland, Landzaat, Bronckhorst - debacle een last ditch effort. Heeft ze zeker geen goed gedaan maar het decennia daarvoor waren ze al straatarm en ging het al een seizoen of 5 vrij dramatisch. Het verhaal van Chris Woerts onlangs over het ieder jaar bedelen bij gierige havenbaronnen staat in ieder geval in schril contrast met de sterke partnerbedrijven van PSV en het sterke, diverse netwerk van sponsors en secundaire inkomsten bij Ajax.
+1/-0Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

basten blind bloed boer counters duitsland dumfries eriksen fier frankrijk griekenland ijsland jeroene jong koeman koen malen nederland nouri oekraine oostenrijk oranje portugal schipahoy schotland spelbos spelersmateriaal spurs timber weghorst