Transparent
Inloggen
Sluiten

Kjell Scherpen: 'Ik moet een seizoen lang keepen, op het hoogste niveau'

3 mei 2021 09:52 - RTV Drenthe
Foto: Pro Shots

Kjell Scherpen: "Ik moet een seizoen lang keepen, op het hoogste niveau"; image source: Pro Shots

Het is de bedoeling dat Kjell Scherpen komend seizoen op huurbasis zijn minuten gaat maken. Dat geeft de doelman zelf aan in gesprek met RTV Drenthe. "Ik moet een seizoen lang keepen, op het hoogste niveau. Dat is het plan. Het liefst in Nederland, want dan ben ik ook het best te volgen voor Ajax al sluiten we het buitenland niet uit", aldus Scherpen. "Of FC Emmen een optie is? Absoluut. Emmen is zeker een optie. Natuurlijk is dan wel voorwaarde dat ze in de eredivisie blijven, maar daar heb ik goede hoop op."

Scherpen hoopt in het restant van de competitie ook nog speelminuten te krijgen. "Natuurlijk hoop ik dat ik de komende weken nog een paar wedstrijden mag keepen nu we kampioen zijn", zo geeft hij aan. "Helemaal in aanloop naar het vervolg van het Europees Kampioenschap met Jong Oranje. Daar ga ik in ieder geval keihard m'n best voor doen."

De doelman is ook erg blij met de landstitel. "Natuurlijk, het is mijn eerste. Dat is heel bijzonder. Ik ben er trots op", zegt hij daarover. "Gelukkig heb ik twee competitiewedstrijden mogen keepen waardoor ik ook mijn aandeel heb in de titel. Dat maakt het extra leuk."

Meer op RTV Drenthe
Discussieer mee op de forums


Tags

scherpen emmen drenthe eredivisie jong landstitel nederland oranje titel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Succes! Ik betwijfel dat deze jongen het zal redden bij Ajax, maar ik hoop dat hij mijn ongelijk bewijst.
+4/-1

 
2 maanden geleden
Daar in tegen twijfel ik niet.
Hij gaat het niet redden.
Was bij Emmen al een heel zwakke keeper maar is op zijn leeftijd en lengte gekocht.
+1/-1

2 maanden geleden
Helemaal mee eens, laat hem maar lekker weer een seizoen lang het doel verdedigen van een team dat zo lek als een mandje is - kan hij weer veel vertrouwen op doen en ons misschien verbazen.

Verder helemaal geen slecht idee om de restant van de wedstrijden met de 'b-garnituur' te spelen. De spelers gaan het druk genoeg krijgen met de EKs deze zomer. Wij kunnen ze nu even wat rust geven.
+1/-2

 
2 maanden geleden
Tegen VVV kan je best eens wat met wisselspelers proberen, maar tegen zowel Feyenoord als Vitesse zou ik in de sterkst mogelijke opstelling spelen. Niet alleen geeft je daarmee nóg een keer een signaal af naar 'de concurrentie' maar ook is het eerlijk voor het verloop van de competitie. Waarbij het buiten kijf staat dat winnen in Rotterdam en Arnhem altijd lekker is.
+2/-0

 
2 maanden geleden
En om het seizoen met 100 goals of meer te eindigen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik ga er gemakshalve dan ook van uit dat wij met een aantal wisselspelers ook wel van Feyenoord en Vitesse zouden moeten kunnen winnen. Denk wel dat wanneer ik over 'b-garnituur' spreek ik het heb over Neres, Schuurs, Klaiber, Timber, Traore, Kudus, Idrissi, Ekkelenkamp, Brobbey etc.

Niet het sterkste elftal maar nog steeds heel erg competitief tegen alle clubs in de eredivisie. Het seizoen zal weer vroeg genoeg beginnen dus vind ik het wel prima als een aantal mensen het iets rustiger aan kan doen.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ajax moet in zijn sterkte opstelling de competitie afmaken. We moeten gewoon 100+ goals gemaakt hebben en op 88 punten komen!!
Wat Scherpen betreft, lekker verhuren inderdaad wat zo gaat het niks worden.
Heeft de bouw om een geweldige keeper te worden.
Wat opvalt is dat hij erg schijterig is met uitkomen terwijl juist de tegenstander in zijn broek moet schijten als Scherpen uit komt. Ook staat hij beetje ongelukkig op zijn voeten lijkt wel, Onana staat echt op zijn voorvoeren als de tegenpartij komt aanvallen.
Scherpen moet lekken naar een Heerenveen, Heracles of Groningen voor 1 seizoen en dan zien we daarna wel verder.
+2/-2

2 maanden geleden
Je kan hem wel verhuren, maar het gaat nooit de eerste keeper worden bij Ajax 1.
Het was een leuk probeersel, maar ik zie hem ooit nog wel keeper worden bij Feyenoord ;) over 5 jaar.
+2/-2

2 maanden geleden
Hij redt het niet bij Ajax ! Psv Feyenoord zo fijn zijn , zijn we volgend seizoen eerder klaar! Sorry maar hij heeft het niet!
+3/-1

2 maanden geleden
Ik denk ook dat een seizoen verhuur het beste is. Groningen ofzo, dat zou mooi zijn
+1/-0

2 maanden geleden
Waarom verhuren we hem niet aan PSV? Ik denk dat iedereen dan wint.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Behalve PSV:-P
+2/-0

2 maanden geleden
Scherpen heeft de technische kwaliteiten om uit te groeien tot de eerste keeper van Ajax.
Kwa inzicht, lef en leidinggeven dient hij mijns inziens toch eerst nog twee seizoenen bij een middenmoter in de eredivisie te spelen. Dan pas te beoordelen.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Scherpen is goed genoeg!

Normaliter krijgt de keeper van Ajax 3 momenten waarin hij er moet staan per wedstrijd.

Echt, waar maken we ons druk om.
+2/-1

2 maanden geleden
Deze jongen moet eigenlijk gewoon eens 5-6 wedstrijden aaneengesloten in Ajax 1 spelen.
Vertrouwen, juist voor een keeper en een spits is dat zo belangrijk.
Dat gejojo, daar wordt hij juist niet beter van.

Onana heeft ook de kans en tijd gekregen, die kwam ook niet zo goed vanuit Jong Ajax en zie wat voor ontwikkeling heeft door gemaakt.
Maar ook hij heeft echt wel zijn foutjes gemaakt, de laatste nog uit tegen Liverpool door onder een voorzet door te gaan en de 1-0 om zijn oren kreeg.
+4/-0

2 maanden geleden
zo jammer dat de eigen fans praten over B garnituur en alleen maar spelers afzeiken, is het nu echt zo moeilijk om achter onze jongens te gaan staan .Scherpen verhuren aan Twente of Groningen zou een goede optie zijn uren maken en hij komt er wel.
+4/-1Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.775 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

antony berghuis blind boer counters duitsland dwaas fier frankrijk gravenberch griekenland ijsland jeroene jong koeman koen logo malen nahoj nederland oekraine oostenrijk oranje pit portugal roon schipahoy schotland spelersmateriaal spurs