Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax overtuigend naar 35ste landstitel uit clubhistorie

2 mei 2021 16:22
Foto: Pro Shots

Ajax overtuigend naar 35ste landstitel uit clubhistorie; image source: Pro Shots

Ajax heeft zondagmiddag met redelijk gemak de 35ste landstitel uit de clubhistorie veilig weten te stellen. Het kampioenschap kon de ploeg van Erik ten Hag alleen nog theoretisch ontgaan, maar met een ruime zege werd in stijl de schaal toegevoegd aan de prijzenkast. Ajax won uiteindelijk met 4-0 na doelpunten van Jurriën Timber, Sébastien Haller, Devyne Rensch en Davy Klaassen.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd, want na 10 minuten spelen opende Jurriën Timber al de score. Voor de jonge verdediger was het zijn eerste doelpunt in het shirt van Ajax en het was ook meteen een evenaring van een Nederlands record. Timber was alweer de twintigste doelpuntenmaker van Ajax dit seizoen in de Eredivisie en dat is nog nooit overtroffen. Zijn treffer werd bovendien buiten de Johan Cruijff ArenA met veel gejuich ontvangen, want naar schatting enkele duizenden supporters hadden zich rondom het stadion verzameld.

De ploeg van Erik ten Hag speelde zeker geen perfecte wedstrijd. Weliswaar was Sébastien Haller dicht bij een doelpunt, maar ook FC Emmen kwam er met regelmaat gevaarlijk uit. Tot opluchting van iedereen in Amsterdam waren zij in de aanval net niet zorgvuldig genoeg, zodat bij rust nog altijd een 1-0 voorsprong op het scorebord stond.

De tweede helft begon ook niet al te denderend, al kreeg Edson Álvarez al snel een goede kans. Uit een hoekschop kopte hij net over het doel. Nadat FC Emmen weer gevaarlijk werd was het vervolgens Haller die voor de beslissing zorgde. Uit een assist van Davy Klaassen was het de international van Ivoorkust die hard binnen schoot. Het zorgde ook weer buiten het stadion voor groot feest.

Het verzet van FC Emmen was daarmee definitief gebroken. Al snel zorgde Devyne Rensch voor de derde treffer. Uit een voorzet van Dusan Tadic kon hij binnen koppen en wederom was het feest in en vooral rondom de Johan Cruijff ArenA. Oproepen van de gemeente Amsterdam om niet naar het stadion te komen bleken aan dovemansoren gericht, want het werd alleen maar drukker en drukker.

De scoringsdrift van Ajax was zeker nog niet gestild. Klaassen heeft normaal het patent op de openingstreffer, maar nam nu het vierde doelpunt voor zijn rekening. Wederom was Tadic degene die de assist verzorgde.

Het bleek uiteindelijk het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Ondanks dat het al weken duidelijk was dat Ajax de landstitel wederom zou binnen halen, was de ontlading groot toen scheidsrechter Kevin Blom floot voor het eindsignaal.
Discussieer mee op de forums


Tags

landstitel emmen haller timber arena drukker hag rensch sebastien tadic alvarez blom denderend doelpuntenmaker dovemansoren duizenden eindsignaal eredivisie evenaring gemak gemeente gestild ivoorkust patent prijzenkast schatting scoringsdrift stijl theoretisch verzet verzorgde wapenfeit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

antony berghuis blind boer counters duitsland dwaas fier frankrijk gravenberch griekenland ijsland jeroene jong koeman koen logo malen nahoj nederland oekraine oostenrijk oranje pit portugal roon schipahoy schotland spelersmateriaal spurs